4 manieren om jouw loopbaan een opkikker of boost te geven

Zeg eens eerlijk: ga jij elke dag met plezier naar je werk? Kom je met een voldaan gevoel thuis na een dag werken? Of kóst je werk je juist energie en kun je er niet echt je ei in kwijt? In dit artikel geef ik je 4 manieren waarmee jij je loopbaan weer een boost kunt geven!  

Herken jij één van deze situaties?

Je merkt dat je al een tijdje niet zoveel plezier meer hebt in je werk. Het lijkt wel alsof je werk minder goed bij je past. Steeds vaker bekruipt je het gevoel dat je wel een keer wat anders zou willen. Je hebt alleen nog geen idee wat je volgende stap zou moeten zijn.

Je hebt het best naar je zin op het werk. Je hebt alleen gehoord dat je functie ingrijpend gaat veranderen of zelfs komt te vervallen. Je vraagt je af wat je nu moet doen en welke mogelijkheden er nog meer voor je zijn.

Je zit al een tijdje zonder baan. Toch wil je graag weer aan het werk. Je bent druk aan het solliciteren, maar je krijgt veel afwijzingen en vindt het lastig om jezelf elke keer weer goed te 'verkopen' in je gesprekken.

Kan jouw loopbaan wel een opkikker of boost gebruiken?

In welke van bovengenoemde situaties je ook zit: de kans is groot dat jouw loopbaan wel een opkikker of waardevolle boost kan gebruiken.

Hoe zou je het bijvoorbeeld vinden als je helemaal helder hebt welke richting je op wilt met je werk en je leven? Als je weet welke mogelijkheden er voor je zijn en wat je moet doen om dit ook te bereiken? 

Hoe fijn zou het zijn dat je weet waar je echt goed in bent en wat echt bij jou past. Dat je aan de slag kunt om gericht, en met de juiste tools, kennis en middelen op zoek te gaan naar jouw ideale baan!

Lijkt jou dat wat?

Gebruik dan de komende periode eens om jouw loopbaan nieuw leven in te blazen en de juiste richting te geven. Doe even een pas op de plaats, geef aandacht en tijd aan jezelf en ontdek je eigen verlangens, wensen, kwaliteiten en mogelijkheden.

Investeer tijd (en als je verstandig bent ook geld) om uit te zoeken wat je precies zou willen doen. Zoek alleen, of samen met een loopbaancoach, uit waar jij echt blij van wordt, wat jouw kwaliteiten en drijfveren zijn, en op welke manier je werk vindt dat helemaal bij jou past.

Jij wilt toch ook graag de rest van het jaar weer met plezier, passie en voldoening kunnen werken en leven?

Wat kun je doen?

Het allerbelangrijkste is: kom in actie! Geloof me, als je zelf niets doet, zal er ook niets gebeuren of veranderen.

Mogelijkheid 1: doe het alleen

Je kunt er voor kiezen om helemaal zelf aan de slag te gaan. Mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst' kan je daarbij helpen. Heb je dit e-book nog niet eerder gedownload? Vraag hem dan hier aan.

Reserveer de komende weken een uur per week in je agenda om heel bewust met de opdrachten uit het e-book aan de slag te gaan. Heb je een partner en/of kinderen? Laat hen weten dat je op dat moment even niet beschikbaar bent voor andere leuke dingen.

Ik raad je aan om met behulp van het e-book te kijken naar jouw kernwaarden en wat jij belangrijk vindt in je werk en in je leven. Lees mijn artikel 'Hoe waarden jouw leven kunnen bepalen' en bepaal wat jouw eigen kernwaarden zijn (zie stap 2 uit het e-book).

Kijk ook eens goed naar je talenten en kwaliteiten en vraag gerust ook eens een aantal vrienden en bekenden om te vertellen wat zij jouw grootste talent, vaardigheid of kwaliteit vinden (zie ook stap 3 uit het e-book).

Gebruik deze zomerperiode ook eens om lekker te 'dromen' over jouw toekomst. Laat je gedachten de vrije loop. In je dromen over je toekomst mag en kan alles, er zijn geen beperkingen. Stap 4 en 5 uit het e-book helpen je hier verder bij.

Mogelijkheid 2: doe het samen

Wil je het niet alleen doen, maar ga je liever samen aan de slag? Ook dat kan!

Als je echt verandering wilt bereiken, gericht bezig wilt gaan met je loopbaan en de baan wilt vinden die bij je past, kies dan voor een loopbaantraject of een sollicitatie-strategie-traject. Je kunt je ook aanmelden voor de workshop 'Ken jezelf en vindt de baan die bij je past!' die ik in september organiseer.

Kies je voor een loopbaantraject dan gaan we samen op zoek naar wat je kunt en wilt en waar je goed in bent. Ook onderzoeken we welke mogelijkheden er voor je zijn en wat je moet doen om dit te bereiken. Aan het eind van het traject weet je welke richting je op wilt met je loopbaan. Je hebt helemaal helder waar jouw kansen en mogelijkheden liggen. Je kunt concrete stappen zetten (of hebt dat inmiddels al gedaan), je weet welke keuzes je kunt en wilt maken en hoe je de baan vindt die perfect bij je past!

In een sollicitatie-strategie-traject gaan we werken aan jouw profilering op de arbeidsmarkt. Je CV, LinkedIn profiel en persoonlijke verhaal en motivatie staan als een huis. Ook laat ik je nieuwe mogelijkheden zien, hoe jij gericht kunt zoeken naar vacatures voor een baan die helemaal bij je past.

Als je meedoet aan de workshop 'Ken jezelf en vindt de baan die bij je past' ontdek je aan de hand van jouw persoonlijke drijfverenprofiel waar je energie van krijgt en wat jou motiveert in je werk. Je weet welk soort functies, bedrijven en branches goed bij je passen en je leert nieuwe manieren om te zoeken naar vacatures die aansluiten bij jouw profiel.

Spreekt dit je aan en/of wil je graag meer weten?

Dan nodig ik je van harte uit om een afspraak te maken voor een gratis gesprek.

Dit gesprek duurt ongeveer 30 - 45 minuten en doe ik vaak via Skype (of telefonisch). Tijdens het gesprek kun je jouw specifieke situatie of vragen inbrengen. Ik denk met je mee, met het doel je direct verder te helpen. Sommigen zijn daar voldoende mee geholpen, anderen kiezen daarna voor verdere begeleiding.

Aangezien mijn begeleiding maatwerk is, vertel ik je graag meer over de mogelijkheden voor jou in ons gesprek. Ook kijken we wat het beste aansluit bij jouw wensen en het doel wat je wilt bereiken.

Wil jij na deze zomer weer met plezier naar je werk?

Kom dan vandaag nog in actie, meld je aan voor de workshop of plan je afspraak voor een gratis gesprek.

23 juli 2018, Jeanet Visscher

 jeanet foto

Ik ben loopbaancoach voor vrouwen die hun kwaliteiten en talenten optimaal willen benutten, en werk willen doen dat echt bij ze past, zodat ze weer plezier, energie en voldoening halen uit hun werk en leven.

Anderen lazen ook:

'Energielekken in je werk, herken je ze?'

'Schiet je met hagel of heb je je doel in het vizier?'

 

Wil je GRATIS mijn nieuwe tips en inspiratie ontvangen?

Meld je dan hieronder aan en je ontvangt iedere maand mijn nieuwe tips en inspiratie automatisch in je mailbox.

Deel dit artikel met anderen via:

Ontvang mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst!'

Dit e-book helpt jou te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je weet welke stappen je kunt zetten om te doen wat echt bij jou past!

Meest recente tips

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

"Je hebt mij op een kruispunt in mijn loopbaan een hele nieuwe route laten vinden, waardoor ik op een geweldige eindbestemming ben uitgekomen" en "Van een stuurloos schip ben ik nu weer de kapitein die aan het roer staat en ga ik een heel mooi, zinvol vervolg geven aan mijn carrière" en "Ik heb een nieuwe baan en kan per 1 januari al beginnen!” Deze 3 vrouwen durven hun hart te volgen. Lees hier hun weg er naar toe.

Lees verder >>

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Zie je er tegenop om na het weekend of je vakantie weer aan het werk te moeten? Tel jij de dagen af en kun je niet wáchten tot je weer weekend of vakantie hebt?  Zou je het liefste de deur achter je dicht trekken, en niet meer terug willen komen? In dit artikel vind je 5 vragen die je helpen weer lekker in je 'werkvel' te komen.

Lees verder >>

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Je hebt het gevoel dat je werk niet meer bij je past. Je mist het plezier, de uitdaging en de voldoening in je werk. Diep van binnen voel je dat er meer in je zit. Je wilt graag werk doen waarin je van betekenis kunt zijn, waar je voldoening uit haalt, waar je passie ligt. Maar wat wil je dan? En hoe pak je dat aan? In het kader van de landelijke Week van de Loopbaan, kun je in de maand september met mij een afspraak maken voor een GRATIS Loopbaangesprek. 

Lees verder >>

"Is dit het nou? Wil ik dit blijven doen tot mijn pensioen?"

"Is dit het? Ik ben inmiddels 45, wil ik zo verder tot mijn pensioen?" verzuchtte Monique. Zo'n moment van bezinning is niet vreemd, het 'overkomt' veel vrouwen. Ineens sta je stil bij je leven. Je kijkt terug naar wat achter je ligt, en je denkt na over wat er nog komen gaat. Hoe zal je toekomst er uit zien? Wat wil je nog graag? Welke mogelijkheden zijn er nog voor jou? In dit artikel lees je hoe Monique de antwoorden op haar vragen heeft gevonden.

Lees verder >>