jeanet fotoIk ben Jeanet Visscher, 52 jaar en ik woon in Zwolle.

Wat is mijn achtergrond?

Ik heb meer dan 25 jaar met plezier gewerkt bij de Rabobank en verzekeraars in de financiële dienstverlening. Het gaf mij altijd veel voldoening om klanten te informeren en te adviseren. Ook vond ik het heel leuk om nieuwe collega´s in te werken en minder ervaren collega's te begeleiden en te coachen, zodat zij zich op persoonlijk en professioneel vlak verder konden ontwikkelen.

Toch merkte ik in de loop van de jaren dat ik het niet helemaal meer naar mijn zin had. Ik haalde geen voldoening meer uit mijn werk en kreeg er steeds minder plezier in. Ik stelde mezelf de vraag: wil ik dit werk nog jaren blijven doen? Ik merkte dat het antwoord ‘nee’ was en dat het tijd werd voor iets anders. Maar ja, wat wilde ik dan gaan doen en wat past er bij mij?

Begin 2012 kwam mijn functie te vervallen door een reorganisatie en werd ik boventallig. Voor mij was dat hét moment om te gaan ontdekken welke richting ik op wilde met mijn leven en mijn werk. Eén ding wist ik zeker: het moet iets zijn wat mij voldoening geeft, waar ik blij van word en waar ik energie uit haal!

"Je bent niet wie je was, je bent wie je kunt zijn"

Het werd mij al snel duidelijk dat ik graag mensen coach en begeleid bij hun persoonlijke ontwikkeling en groei. Een uitspraak van mijn eigen coach raakte mij: "je bent niet wie je was, je bent wie je kunt zijn", Voor mij staat dit voor een proces van zelfinzicht, zelfontplooiing en groei. Weten wie je bent, groeien naar wie je wilt zijn, tot bloei komengezien en gehoord worden. Verlangen we daar niet allemaal naar?

Toen ik dit helder had, kon ik keuzes maken en beslissingen nemen die echt bij mij passen. Ik besloot het roer om te gooien en de financiële dienstverlening te verlaten.

Wat is mijn passie?

Een jaar later startte ik mijn eigen coachpraktijk Visible Younique. Als Life- & Loopbaancoach help ik mensen die vastlopen in hun werk, weer richting te vinden in hun werk en leven, zodat ze:

 • weer stevig in hun schoenen staan
 • weer lekker in hun vel zitten
 • weer in zichzelf gaan geloven
 • hun eigen keuzes durven maken
 • met plezier, passie, energie en voldoening aan het werk zijn 
 • meer balans hebben in hun leven en 
 • zich weer gelukkig voelen.

Het is mijn passie om mensen tot bloei te laten komen en om hen te laten ontdekken en te laten zien wie ze zijn, wat ze kunnen, wat ze willen en hoe ze dit kunnen bereiken in hun werk en in hun persoonlijke leven.

Het maakt me blij als ik zie dat mensen hun passie hebben gevonden, weten waar ze blij van worden, wat hun drijft en wat ze echt graag willen. Ik geniet als ik zie hoe hun zelfvertrouwen groeit, dat ze keuzes maken vanuit hun hart en gerichte stappen zetten waardoor ze weer plezier en voldoening hebben in hun werk.

Mijn motivatie:

Ik werk graag met vrouwen van ongeveer 35 - 50 jaar. Ze zitten in een levensfase waarin werk niet alleen maar 'werk' moet zijn, maar waarin ze ook wat kunnen betekenen voor mensen of de maatschappij.

Ze willen graag voldoening halen uit hun werk, maar weten vaak niet goed wat ze ze nu echt leuk vinden en waar hun passie zit. Veel vrouwen vinden het ook moeilijk om de zekerheden die ze nu hebben los te laten. Daardoor blijven ze zitten waar ze zitten, in plaats van op zoek te gaan naar iets wat echt goed bij ze past.  

De meeste vrouwen willen aardig gevonden worden, en gaan liever geen confrontaties aan. Ze kunnen moeilijk 'nee' zeggen, waardoor ze makkelijk over hun grenzen gaan en daardoor meer werken dan ze eigenlijk willen. Ze hebben vaak van alles op hun bordje, komen tijd te kort en vinden het lastig om een goede balans tussen werk en privé te vinden.

Veel vrouwen voelen zich diep van binnen onzeker. Onzeker over zichzelf, over wat ze kunnen. Ze vragen zich af of ze wel goed genoeg zijn, en missen vaak waardering voor wie ze zijn of wat ze doen. Vaak stellen ze zich te bescheiden op, en doen ze zich ´kleiner´ voor dan ze werkelijk zijn. 

Wat drijft mij? 

Het raakt me dat veel vrouwen zich eigenlijk niet gelukkig voelen en zich afvragen 'is dit het nu?'. Dat ze soms onzeker zijn over hun eigen kwaliteiten, twijfelen of hun werk nog wel bij ze past, en niet goed weten wie ze nu echt zijn, wat ze graag willen en wat voor moois ze te bieden hebben. 

Ik geloof echter dat we allemaal geschapen zijn met onze unieke talenten, gaven, kwaliteiten, karakter en persoonlijkheid. Dat al deze dingen ons maken tot wie we zijn, en dat we dat mogen gebruiken om zelf tot bloei te komen en op onze eigen manier betekenis te mogen geven aan ons eigen leven en aan dat van anderen!

Mijn eigen ervaring:

Vragen als ‘wie ben ik?, ‘wat wil ik?’ en ‘wat kan ik?’ heb ik zelf ook gehad. Mijn ontdekkingsreis naar antwoorden begon op mijn 30e. Ik werd toen, zoals ik het zelf altijd noem, even ‘stilgezet’. Ik kwam ziek thuis te zitten en mijn huisarts raadde mij aan om eens met een therapeut te gaan praten. 

Vanaf dat moment is mijn leven veranderd. Ik ging steeds meer over mezelf ontdekken, en leerde om niet altijd alles vanuit mijn hoofd te benaderen, maar ook naar mijn gevoel te luisteren. Toch liet ik mezelf nog niet altijd helemaal zien. Ik vond het bijvoorbeeld moeilijk om mijn kwetsbaarheid en gevoelige kant te tonen, terwijl die er wel was.

In de financiële dienstverlening waar ik werkte, was de sfeer over het algemeen 'zakelijk' en 'hard'. Ik paste goed op dat ik mijn kwetsbare kant niet liet zien, omdat dat voor mij niet veilig genoeg voelde. Sommige collega's hebben wel eens tegen me gezegd dat ik zakelijk over kwam. Onbewust hield ik anderen daarmee dus op afstand, met het gevolg dat ze mij niet helemaal leerden kennen. Het beeld dat collega's van mij hadden, klopte dus niet helemaal met wie ik echt was.

Mijn coachopleidingen en verschillende coach- & therapiesessies hebben mij geholpen om, naast mijn professionele kant ook deze kwetsbare kant steeds meer te durven tonen, waardoor ik steeds meer de vrouw word die ik echt ben en graag wil zijn. De échte Jeanet met haar kwaliteiten, kracht én kwetsbaarheid wordt steeds beter zichtbaar, waardoor ik anderen kan helpen en begeleiden in hún proces. 

Ik heb echter ook ervaren dat zo´n verandering niet altijd makkelijk is. Mijn eigen ontdekkingsreis ging echt niet altijd over rozen en heeft mij niet alleen onrust, stress en af en toe slapeloze nachten opgeleverd maar ook veel tranen gekost (soms van spijt, soms van geluk). Toch had ik het niet willen missen want het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben en ik kan daardoor doen wat ik het liefste doe!

Mijn passie, mijn drive, mijn doel en richting in mijn werk en leven zijn voor mij inmiddels helder. Mensen die ik begeleid zien en voelen daardoor mijn enthousiasme en bevlogenheid. Ik straal als ik over mijn werk praat, en dat gun ik jou ook! 

Mijn expertise:

Door mijn achtergrond begeleid ik veel medewerkers van banken en verzekeraars. Ik hoor vaak van hen dat ze het fijn vinden dat ik zelf in de financiële dienstverlening heb gewerkt. Ze hoeven niet veel uit te leggen, ik ken de termen, de branche, het 'wereldje' en weet wat er allemaal speelt. 

Door alle reorganisaties en ontwikkelingen binnen de financiële sector verandert er veel. Steeds meer mensen  voelen zich niet meer thuis in de functie of organisatie. Bovendien is er veel onzekerheid over de toekomst: hoe lang kan ik hier nog blijven werken? Ben ik er de volgende keer bij?  

Werk je zelf niet in de financiële dienstverlening, maar herken je je wel in mijn verhaal en zou je graag met mij willen werken? Ook dan ben je van harte welkom! 

Waarom zou je met mij werken? 

Ik heb zelf ervaren hoe het is om het niet meer naar je zin te hebben en geen plezier meer te hebben in je werk. Ik weet hoe het voelt als je er geen voldoening meer uithaalt of geen uitdaging meer hebt. Ik heb gemerkt hoeveel energie dat kost, maar weet ook hoe lastig het is om op zoek te gaan naar wat anders en je zekerheden los te laten. 

Daarnaast heb ik zelf een reorganisatie meegemaakt en ben ik boventallig geworden. Ik heb ervaren hoeveel onzekerheid daaraan vooraf gaat en wat dit allemaal met je doet. Als 'ervaringsdeskundige' weet ik hoe het voor je is, als je werk doet waar je niet blij meer van wordt, als het je meer energie kost dan het je oplevert, als je hebt gehoord dat je functie misschien komt te vervallen en je actief mobiel of boventallig bent of wordt.

Met mijn kennis en ervaring begeleid ik je en leer je hoe je het stuur van je loopbaan in eigen hand kunt nemen. Door mijn coaching en begeleiding krijg je zicht op jouw mogelijkheden, ook buiten de financiële dienstverlening of de branche/organisatie waar je nu werkt, en weet je welke stappen je moet zetten om dit te bereiken. Je maakt keuzes en neemt beslissingen die echt bij je passen.

Ik maak regelmatig mee dat mensen die ik begeleid het besluit durven te nemen het roer om te gooien en hun hart te volgen.  

Waarin onderscheid ik mij van andere coaches, loopbaanadviseurs of loopbaanbureaus?

Het komt vaak voor dat mensen na een individueel en persoonlijk coachtraject ook met hun loopbaan aan de slag willen. Mijn kennis en ervaring als Life- & Loopbaancoach gebruik ik om hen daarin verder te begeleiden.  

Van mensen die een loopbaantraject bij mij volgen hoor ik vaak dat ik méér ben dan alleen lifecoach, loopbaancoach of loopbaanadviseur.

Ik werk niet met een 'standaard' programma of met testen die ik mensen laat doen. Ik kijk juist altijd naar jou als persoon. Wat is je situatie? Wat zijn je wensen? En wat heb jíj nodig om jouw doelen te bereiken?  

Mijn uitgangspunt is dat je jezelf als persoon altijd meeneemt in je werk. Niet alleen met al je goede kwaliteiten en eigenschappen, maar ook met belemmerende gedachtes, gevoelens en patronen. 

Soms blijkt dat één van deze patronen of thema's ook aandacht nodig heeft, naast de loopbaanvraag. Mijn opleiding, kennis en ervaring als Senior Coach & Counseler gebruik ik om te helpen met die dingen waar je in je werk tegenaan loopt en die je nog in de weg staan om een volgende stap te maken of je doel te bereiken. 

Mijn manier van werken:

Mijn manier van werken is precies zoals ik zelf ook ben: enthousiast en gedreven, betrokken en geïnteresseerd, een 'mensen-mens' maar ook gericht op resultaat en persoonlijke groei. Ik ben open en eerlijk naar je, ik denk met je mee, geef je tips en adviezen, maar ik daag je ook uit om anders naar jezelf of jouw situatie te kijken en om uit je comfortzone te stappen als dat nodig is. Dit doe ik met respect voor jou en met een dosis humor.

Ik werk het liefst met mensen zoals jij:

 • je durft naar jezelf te kijken en bent bereid om tijd, geld en aandacht in jezelf te investeren
 • je bent gemotiveerd en staat open voor nieuwe inzichten en ideeën
 • je wilt graag zelf de verantwoordelijkheid voor je ontwikkeling nemen
 • je hebt een HBO werk- en denkniveau

Ik werk graag één-op één of in kleine groepjes. Op die manier kan ik jou de tijd en aandacht geven die je nodig hebt om je doel(en) te bereiken.

Ik heb oog voor jou als mens. Ik combineer alles wat ik zie en hoor met mijn kennis, gevoel, intuïtie en ervaring. Hierdoor kan ik mij snel een goed beeld vormen van jou en je wensen, weet ik wat jij nodig heb om je doel te bereiken en kan dat vertalen in de meest effectieve invulling van een coach- en/of loopbaantraject.

Zo wordt het een persoonlijk maatwerk traject en haal jij het beste uit jezelf!

Mijn genietmomenten:

Je weet nu wat mij drijft en waarom ik het werk wat ik nu doe zo leuk vind. Natuurlijk doe ik nog veel meer leuke dingen, en heb ik nog voldoende op mijn wensenlijstje staan wat ik graag nog een keer zou willen hebben of willen doen.

Behalve van mijn werk kan ik bijvoorbeeld erg genieten van:

 • gele tulpen
 • lekker zonnebaden op mijn ligbed in de tuin, met een goed boek of luisterend naar muziek
 • vakanties naar een zonnig land, al is een wintersportvakantie ook heerlijk! Griekenland (o.a. Kreta) is wel één van mijn favoriete bestemmingen. 
 • rijden in mijn cabrio, met het dak open natuurlijk als het even kan!
 • zingen in ons koor Magnify waarmee we elke week repeteren en regelmatig een concert organiseren, deelnemen aan festivals en optreden in bijv. een kerkdienst, ziekenhuis en gevangenis.
 • goede gesprekken met vriendinnen en vrienden
 • het moment dat ik net wakker word en dan nog even lekker kan ‘snoozen’ of dagdromen. Vaak krijg ik dan ook allerlei ideeën en inspiratie die ik snel opschrijf en waarmee ik later aan de slag kan.

Mijn dromen en wensen:

 • weer een relatie met een leuke vent
 • voor een grote zaal met mensen spreken zonder zenuwen
 • een keer terug naar Afrika om daar nog meer te zien van de natuur en de mensen
 • een reis maken door Costa Rica: het lijkt mij zo mooi om al die kleuren in de natuur daar te zien en te fotograferen 
 • een vliegtuig besturen: het lijkt mij echt geweldig om zelf zo’n groot passagiersvliegtuig aan de grond te kunnen zetten
 • drumstel leren spelen

Herken je jezelf in mijn verhaal of spreek jou dit aan?

Dan nodig ik je graag uit voor een gratis kennismakingsgesprek* zodat we kunnen kijken waar je tegenaan loopt, wat je graag zou willen en op welke manier ik je daarbij kan helpen.

En of we nu wel of niet met elkaar gaan werken, ik geef je sowieso minimaal 2 gouden tips, waarmee je (weer) plezier en voldoening kunt halen uit je werk en je leven.

*dit gesprek van 45-60 minuten doen we online via Skype, Zoom of Teams, of face-to-face op mijn kantoor in Zwolle.

Spreekt mijn verhaal je aan en wil je een keer gratis kennismaken? Plan dan een afspraak in mijn agenda, op een moment dat het jou uitkomt.

Via deze link krijg je direct toegang tot mijn agenda. 

Spreek ik je binnenkort? 

Hartelijke groet,

Jeanet

Jeanet is méér dan alleen loopbaancoach

"Jeanet communiceert op een hele fijne, open, positieve en opbouwende manier. Ze is méér dan alleen loopbaancoach, en gaat ook echt de diepte in als dat nodig is om je verder te brengen."  Erika 

Prettig, professioneel en expert in je vak!

"Ik vond dat jij, Jeanet, het super deed. Heel natuurlijk. Ik vind je zorgvuldig in wat je zegt en weloverwogen. Ben onder de indruk van de manier waarop je vragen stelt en opmerkingen maakt: prettig, professioneel en expert in je vak!" J.P.

Er was ruimte voor het uitwijken naar geloofsvragen en zingeving, wat ik erg prettig vond

"Ik vond jou als coach persoonlijk, je hebt veel inlevingsvermogen. Ook was er ruimte voor het uitwijken naar geloofsvragen en zingeving, wat ik erg prettig vond. Door verschillende opdrachten voor thuis en in de sessies maakte je dat de vorm en de inhoud van het gesprek steeds weer anders was. Ik heb jou en het coachtraject als vriendelijk, persoonlijk, netjes en professioneel ervaren." Hanneke Bloem

Je hielp me mijn gedachten te ordenen, even los te komen en er met afstand naar te kijken

"Wat mij vooral aansprak in de coaching was het klankbord-idee. Het gevoel veel zelf te doen is prettig, maar wel mét hulp en inzichten van jou tot de kern van zaken komen en oplossingen zoeken en vinden. Je hielp me mijn gedachten te ordenen, even los te komen en er met afstand naar te kijken. Je hebt kennis, straalt vertrouwen uit en dat is prettig. Ik kan me voorstellen dat het zinvol is om elke 2 à 3 jaar een kort traject met je te doen. De dingen weer op een rij zetten." Elisabeth van Munster

Jeanet stelt goede vragen en komt daardoor tot de kern

"Jeanet stelt goede vragen en komt daardoor tot de kern. Ze draait niet een standaard programma, maar past de inhoud van de gesprekken aan op wat er nodig is. Ze gaat moeilijke onderwerpen niet uit de weg maar pakt ze juist aan als ze je daarmee kan helpen je doel te bereiken. Jeanet is goed voorbereid voor de gesprekken en oprecht geïnteresseerd in de persoon die ze begeleidt." E.D.S.  

Je gaf me wat ik nodig had

"Ik vind je een fijn en prettig mens om mee te praten. Je luistert goed en ik had het gevoel dat je heel goed begreep wat ik bedoelde. Ik merkte dat je ook goed kunt analyseren en je geeft goede en waardevolle tips. Ik ging graag naar je toe, je nam alle tijd en dat gaf een fijn gevoel. Ik voelde me ook echt heel serieus genomen en je gaf mij wat ik nodig had." Wilma Mulder

Jeanet is een betrouwbare en betrokken coach

"Jeanet is een betrouwbare en betrokken coach, die goed kan doorvragen. Ze is betrokken en helpt je op een systematische, maar invoelende manier aan antwoorden op je vragen." E.T.  

Je bent een Topper!

"Stop vooral niet met wat je doet! Je bent een Topper!" Jorenda Pastoor

Ontvang mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst!'

Dit e-book helpt jou te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je weet welke stappen je kunt zetten om te doen wat echt bij jou past!

Meest recente tips

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

"Je hebt mij op een kruispunt in mijn loopbaan een hele nieuwe route laten vinden, waardoor ik op een geweldige eindbestemming ben uitgekomen" en "Van een stuurloos schip ben ik nu weer de kapitein die aan het roer staat en ga ik een heel mooi, zinvol vervolg geven aan mijn carrière" en "Ik heb een nieuwe baan en kan per 1 januari al beginnen!” Deze 3 vrouwen durven hun hart te volgen. Lees hier hun weg er naar toe.

Lees verder >>

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Zie je er tegenop om na het weekend of je vakantie weer aan het werk te moeten? Tel jij de dagen af en kun je niet wáchten tot je weer weekend of vakantie hebt?  Zou je het liefste de deur achter je dicht trekken, en niet meer terug willen komen? In dit artikel vind je 5 vragen die je helpen weer lekker in je 'werkvel' te komen.

Lees verder >>

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Je hebt het gevoel dat je werk niet meer bij je past. Je mist het plezier, de uitdaging en de voldoening in je werk. Diep van binnen voel je dat er meer in je zit. Je wilt graag werk doen waarin je van betekenis kunt zijn, waar je voldoening uit haalt, waar je passie ligt. Maar wat wil je dan? En hoe pak je dat aan? In het kader van de landelijke Week van de Loopbaan, kun je in de maand september met mij een afspraak maken voor een GRATIS Loopbaangesprek. 

Lees verder >>

"Is dit het nou? Wil ik dit blijven doen tot mijn pensioen?"

"Is dit het? Ik ben inmiddels 45, wil ik zo verder tot mijn pensioen?" verzuchtte Monique. Zo'n moment van bezinning is niet vreemd, het 'overkomt' veel vrouwen. Ineens sta je stil bij je leven. Je kijkt terug naar wat achter je ligt, en je denkt na over wat er nog komen gaat. Hoe zal je toekomst er uit zien? Wat wil je nog graag? Welke mogelijkheden zijn er nog voor jou? In dit artikel lees je hoe Monique de antwoorden op haar vragen heeft gevonden.

Lees verder >>