MENU

jeanet fotoIk ben Jeanet Visscher, 48 jaar en ik woon in Zwolle.

Mijn achtergrond:

Ik heb meer dan 25 jaar met plezier gewerkt bij de Rabobank en verzekeraars in de financiële dienstverlening. Het gaf mij altijd veel voldoening om klanten te informeren en te adviseren. Ook heb ik altijd met veel plezier nieuwe collega´s ingewerkt en vond ik het heel leuk om minder ervaren collega´s te begeleiden en te coachen, zodat zij zich op persoonlijk en professioneel vlak verder konden ontwikkelen.

Toch merkte ik op een gegeven moment dat ik het niet helemaal meer naar mijn zin had. Ik haalde geen voldoening meer uit mijn werk en kreeg er steeds minder plezier in. Ik stelde mezelf de vraag: vind ik het werk dat ik nu doe echt nog leuk? Wil ik dit nog jaren blijven doen? Ik merkte dat het antwoord ‘nee’ was en dat het tijd werd voor iets anders. Maar ja, wat wilde ik dan gaan doen? Wat past er nog meer bij mij?

In 2012 heb ik besloten het roer om te gooien. Begin dat jaar hoorde ik dat mijn functie kwam te vervallen door een reorganisatie, en dat ik boventallig werd. Voor mij was dat hét moment om te gaan ontdekken wat ik wilde doen en welke richting ik op wilde met mijn leven en mijn werk. Eén ding wist ik zeker: het moet werk zijn dat ik heel graag wil doen, wat goed bij mij past en waar ik heel blij van word!

"Je bent niet wie je was, je bent wie je kunt zijn"

Tijdens een loopbaantraject werd mij al snel duidelijk dat ik graag mensen wil coachen en begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling en groei. Een uitspraak van mijn coach raakte me: "Je bent niet wie je was, je bent wie je kunt zijn", Voor mij staat dit voor een proces van ontwikkeling en groei. Groeien naar wie je kunt zijn, tot bloei komen, zichtbaar worden, gezien en gehoord worden. Verlangen we daar niet allemaal naar?

Toen ik dit helder had, kon ik keuzes maken en beslissingen nemen die echt bij mij passen. Ik besloot de financiële dienstverlening te verlaten. Een jaar later startte ik mijn eigen coachpraktijk Visible Younique. Als loopbaancoach en imagocaoch help ik nu mensen helemaal tot bloei te komen, en het beste uit zichzelf te halen, waardoor steeds beter zichtbaar wordt wie ze werkelijk zijn.

Mijn motivatie:

Ik werk graag met vrouwen. Ik merk namelijk dat veel vrouwen, om verschillende redenen, niet volledig tot bloei komen. Vaak hebben ze geen bewuste keuze gemaakt voor het werk dat ze doen. Ze willen graag voldoening halen uit hun werk, maar weten eigenlijk niet wat ze ze nu echt leuk vinden en waar hun passie zit. Daardoor blijven ze zitten waar ze zitten, in plaats van op zoek te gaan naar iets anders. Veel vrouwen vinden het ook moeilijk om de zekerheid die ze nu hebben los te laten

De meeste vrouwen willen aardig gevonden worden, en gaan liever geen confrontaties aan. Ze kunnen moeilijk 'nee' zeggen, waardoor ze makkelijk over hun grenzen gaan en daardoor meer werken dan ze eigenlijk willen. Ze hebben vaak van alles op hun bordje, komen tijd te kort en vinden het lastig om een goede balans tussen werk en privé te vinden.

Veel vrouwen voelen zich diep van binnen onzeker. Onzeker over zichzelf, over hun lichaam, over hoe ze overkomen. Ze vragen zich af of ze wel goed genoeg zijn in hun werk en missen waardering voor wat ze doen. Vaak stellen ze zich te bescheiden op, en doen ze zich ´kleiner´ voor dan ze werkelijk zijn. Ze willen liever niet te veel opvallen of in de belangstelling staan en ‘verstoppen’ zich daardoor vaak, soms zelfs letterlijk in donkere of wijde kleding, om maar niet zichtbaar te hoeven zijn.

Mijn visie:

Het raakt me dat veel vrouwen niet het beste uit zichzelf naar boven durven of kunnen halen. Dat ze zich klein houden en daardoor niet gehoord en gezien worden in wie ze echt zijn en in wat ze aan moois te bieden hebben. 

Ik kan me daar druk over maken. Je hoeft je niet kleiner voor te doen dan je bent. Je hoeft je niet te verstoppen in donkere of wijde kleding. Je mag trots zijn op wie je bent en op wat je kunt. Ik geloof namelijk dat we allemaal geschapen zijn met onze unieke talenten, gaven, kwaliteiten, karakter, persoonlijkheid en lichaamsvorm. Al deze dingen maken ons tot wie we zijn, en we mogen dit allemaal gebruiken om tot bloei te komen, en op onze eigen manier betekenis te geven aan ons eigen leven en aan dat van anderen!

Mijn passie:

Het is mijn passie om mensen tot bloei te laten komen en om hen te laten ontdekken en te laten zien wie ze zijn, wat ze kunnen, wat ze willen en hoe ze dit kunnen bereiken in hun werk en in hun persoonlijke leven. Het maakt me blij als ik zie dat mensen hun passie hebben gevonden, dat ze weten wat ze echt graag willen en waar ze blij van worden. Dat ze weten wat de volgende stap in hun loopbaan wordt, en dat ze deze stappen ook daadwerkelijk maken. Ik ben trots als ik zie hoe mensen 'gegroeid' zijn, meer zelfvertrouwen hebben gekregen en daardoor steviger in hun schoenen staan en zichtbaar worden. 

Mijn eigen ontdekkingsreis:

De ontdekkingsreis naar ‘wie ben ik?, ‘wat wil ik?’ en ‘wat kan ik?’ heb ik ook zelf gemaakt. Mijn ontdekkingsreis begon op mijn 30e. Ik werd toen, zoals ik het zelf altijd noem, even ‘stilgezet’. Ik kwam ziek thuis te zitten en mijn huisarts raadde mij aan om eens met een therapeut te gaan praten. Eerst merkte ik een enorme weerstand om dat te doen: ‘ik ben toch niet gek!’ dacht ik. De opmerking van een kennis, ‘je bent juist gek als je het niet doet!’, was voor mij het duwtje dat ik nodig had om toch een afspraak te maken.

Vanaf dat moment is mijn leven veranderd. Ik ging steeds meer over mezelf ontdekken, en leerde om niet altijd alles vanuit mijn hoofd te benaderen, maar ook naar mijn gevoel te luisteren. Mijn diverse coachopleidingen en verschillende coach- & therapiesessies hebben mij hierbij erg geholpen, waardoor ik ook steeds meer de vrouw ben geworden die ik echt ben en graag wil zijn.

Ik weet dat zo´n verandering niet makkelijk is. Mijn eigen ontdekkingsreis ging echt niet altijd over rozen en heeft mij niet alleen onrust, stress en af en toe slapeloze nachten opgeleverd maar ook veel tranen gekost (soms van spijt, soms van geluk). Toch had ik het niet willen missen want het heeft me gemaakt tot wie ik nu ben en ik kan daardoor doen wat ik het liefste doe! Ik ben zelf steeds meer tot bloei gekomen, mijn vuurtje brandt weer, ik straal als ik er over praat, en dat gun ik jou ook!

Toch liet ik mezelf nog niet helemaal zien:

Tijdens mijn ontdekkingsreis kwam ik er ook achter dat ik mezelf niet helemaal liet zien. Ik vond het moeilijk om bijvoorbeeld mijn kwetsbaarheid en gevoelige kant te tonen, terwijl die er wel was. In de financiële dienstverlening waar ik werkte, was de sfeer over het algemeen zakelijk (al verschilt dat ook weer per kantoor). Ik paste goed op dat ik niet mijn kwetsbare kant liet zien, omdat ik niet wilde dat collega's dat zagen. Ze hebben ook wel eens tegen me gezegd dat ik zakelijk over kwam. Onbewust hield ik anderen daarmee dus op afstand, met het gevolg dat ze mij niet helemaal leerden kennen. Het beeld dat collega's van mij hadden, klopte dus ook niet helemaal met wie ik echt was.

Tijdens mijn opleiding tot kleur- en stijladviseur leerde ik hoe kleuren en kleding die je draagt, ook van invloed zijn op het beeld wat mensen van je hebben en dat je daarmee dus ook communiceert. Zo ontdekte ik dat ik met het dragen van heldere en felle kleuren, eigenlijk om aandacht vroeg. Nu ik weet welke kleuren en kledingstijl echt passen bij wie ik ben, en bij wat ik wil uitstralen, is er veel meer verbinding tussen mijn binnenkant en mijn buitenkant. En daardoor kan ik mijn identiteit, mijn kracht, mijn kwaliteiten, maar ook mijn kwetsbare kant laten zien en wordt de échte Jeanet steeds beter zichtbaar.

Waarom zou je met mij werken?

Ik hoor regelmatig van mijn klanten dat ze het fijn vinden dat ik zelf in de financiële dienstverlening heb gewerkt. Ik ken de branche, het 'wereldje' en weet wat er allemaal speelt. Ik weet ook hoe het is als je het niet meer naar je zin hebt. Als je geen plezier meer hebt in je werk en er geen voldoening meer uithaalt of geen uitdaging meer hebt. Ik heb gevoeld hoeveel energie dat kost, maar weet ook hoe lastig het is om op zoek te gaan naar wat anders en je zekerheden los te laten. 

Daarnaast heb ik het hele proces van reorganisatie meegemaakt en ben ik boventallig geworden. Ik heb ervaren hoeveel onzekerheid daaraan vooraf gaat en wat dit allemaal met je doet. Als 'ervaringsdeskundige' weet ik hoe het voor je is, als je werk doet waar je niet blij meer van wordt, als het je meer energie kost dan het je oplevert, als je hebt gehoord dat je functie misschien komt te vervallen en je actief mobiel of boventallig bent of wordt.

Met mijn kennis en ervaring kan ik je door deze fase heen begeleiden en je leren hoe je het stuur van je loopbaan in eigen hand kunt nemen. Door mijn coaching en begeleiding krijg je zicht op jouw mogelijkheden en weet je welke stappen je moet zetten om dit te bereiken. Je maakt keuzes en neemt beslissingen die echt bij je passen. Een aantal mensen die ik heb begeleid heeft zelfs besloten het roer helemaal om te gooien en de financiële dienstverlening te verlaten.  

Waarin onderscheid ik mij van andere loopbaancoaches? 

Ik onderscheid mij van andere loopbaancoaches door niet alleen te kijken naar wie je bent, wat je wilt, wat je kunt en hoe je dat bereikt, maar door je ook te leren hoe je jezelf beter profileert en zichtbaar maakt, zodat je je succes en kans op werk dat echt bij je past vergroot.

Wanneer je een coachtraject aanvult met een kleur- & stijladvies, leer je hoe je door de juiste kleuren en kleding te dragen, jouw kwaliteiten en persoonlijkheid benadrukt en accentueert. Hiermee laat je een indruk achter die staat als een huis, en weten mensen precies waar je voor staat en wat je te bieden hebt.

Mijn manier van werken:

Mijn manier van werken is precies zoals ik zelf ook ben: enthousiast en gedreven, betrokken en geïnteresseerd, maar daarnaast ook gericht op resultaat en persoonlijke groei. Ik ben open en eerlijk naar je, maar ik daag je ook uit om anders naar jezelf of jouw situatie te kijken en om uit je comfortzone te stappen. Dit doe ik met respect voor jou en met een dosis humor.

Ik werk het liefst met vrouwen zoals jij:

 • je durft naar jezelf te kijken en bent bereid om tijd, geld en aandacht in jezelf te investeren
 • je bent gemotiveerd en staat open voor nieuwe inzichten en ideeën
 • je wilt graag zelf de verantwoordelijkheid voor je ontwikkeling nemen
 • je hebt een HBO werk- en denkniveau

Ik werk graag één-op één of in kleine groepjes. Op die manier kan ik jou de tijd en aandacht geven om te bepalen wat je nodig hebt om je doelen te bereiken.

Ik heb oog voor detail, en combineer alles wat ik zie en hoor met mijn gevoel en intuïtie. Hierdoor kan ik mij een goed beeld vormen van jou en je wensen, en dat vertalen in de meest effectieve invulling van een coachtraject en/of een advies voor je persoonlijke kleuren, kledingstijl en accessoires. Zo haal jij het beste uit jezelf!

Mijn genietmomenten:

Je weet nu wat mij drijft en waarom ik het werk wat ik nu doe zo leuk vind. Natuurlijk doe ik nog veel meer leuke dingen, en heb ik nog voldoende op mijn wensenlijstje staan wat ik graag nog een keer zou willen hebben of willen doen.

Behalve van mijn werk kan ik bijvoorbeeld erg genieten van:

 • gele tulpen
 • lekker zonnebaden op mijn ligbed in de tuin, met een goed boek of luisterend naar muziek
 • vakanties naar een zonnig land, al is een wintersportvakantie ook heerlijk! Griekenland (o.a. Kreta) is wel één van mijn favoriete bestemmingen. 
 • rijden in mijn cabrio, met het dak open natuurlijk als het even kan!
 • zingen in ons koor Magnify waarmee we elke week repeteren en regelmatig een concert organiseren, deelnemen aan festivals en optreden in bijv. een kerkdienst, ziekenhuis en gevangenis.
 • goede gesprekken met vriendinnen en vrienden
 • het moment dat ik net wakker word en dan nog even lekker kan ‘snoozen’ of dagdromen. Vaak krijg ik dan ook allerlei ideeën en inspiratie die ik snel opschrijf en waarmee ik later aan de slag kan.

Mijn dromen en wensen:

 • weer een relatie met een leuke vent
 • voor een grote zaal met mensen spreken zonder zenuwen
 • een keer terug naar Afrika om daar nog meer te zien van de natuur en de mensen
 • een reis maken door Costa Rica: het lijkt mij zo mooi om al die kleuren in de natuur daar te zien en te fotograferen 
 • een vliegtuig besturen: het lijkt mij echt geweldig om zelf zo’n groot passagiersvliegtuig aan de grond te kunnen zetten
 • drumstel leren spelen

Herken je jezelf in mijn verhaal of spreek jou dit aan?

Dan nodig ik je graag uit voor een gratis oriënterend gesprek* zodat we kunnen kijken op welke manier ik je kan helpen.

En of we nu wel of niet met elkaar gaan werken, ik geef je sowieso minimaal 2 gouden tips, waarmee je (weer) plezier en voldoening kunt halen uit je werk en je leven.

*dit gesprek van 20 - 30 minuten doen we via telefoon of Skype

Spreekt mijn verhaal je aan en wil je een keer gratis kennismaken? Plan dan een afspraak in mijn agenda, op een moment dat het jou uitkomt. Via deze link krijg je direct toegang tot mijn agenda. 

Ik ontmoet je graag!

Hartelijke groet,

Jeanet

Prettig, professioneel en expert in je vak!

"Ik vond dat jij, Jeanet, het super deed. Heel natuurlijk. Ik vind je zorgvuldig in wat je zegt en weloverwogen. Ben onder de indruk van de manier waarop je vragen stelt en opmerkingen maakt: prettig, professioneel en expert in je vak!" J.P.

Jeanet keek per sessie waar de behoefte lag en wat we gingen doen

Ik kende Jeanet al vanuit haar vorige werk. De contacten waren altijd prettig, afspraken werden nagekomen en er was een klik. Wat mij aansprak in haar coaching is haar openheid, eerlijkheid en betrokkenheid. Ze werkt geen vast omlijnd plan af, maar bekeek per sessie waar de behoefte lag en wat we gingen doen. Ook gaf ze duidelijke opdrachten." Bas van de Geest

Je gaf me wat ik nodig had

"Ik vind je een fijn en prettig mens om mee te praten. Je luistert goed en ik had het gevoel dat je heel goed begreep wat ik bedoelde. Ik merkte dat je ook goed kunt analyseren en je geeft goede en waardevolle tips. Ik ging graag naar je toe, je nam alle tijd en dat gaf een fijn gevoel. Ik voelde me ook echt heel serieus genomen en je gaf mij wat ik nodig had." Wilma Mulder

Je hielp me mijn gedachten te ordenen, even los te komen en er met afstand naar te kijken

"Wat mij vooral aansprak in de coaching was het klankbord-idee. Het gevoel veel zelf te doen is prettig, maar wel mét hulp en inzichten van jou tot de kern van zaken komen en oplossingen zoeken en vinden. Je hielp me mijn gedachten te ordenen, even los te komen en er met afstand naar te kijken. Je hebt kennis, straalt vertrouwen uit en dat is prettig. Ik kan me voorstellen dat het zinvol is om elke 2 à 3 jaar een kort traject met je te doen. De dingen weer op een rij zetten." Elisabeth van Munster

Er was ruimte voor het uitwijken naar geloofsvragen en zingeving, wat ik erg prettig vond

"Ik vond jou als coach persoonlijk, je hebt veel inlevingsvermogen. Ook was er ruimte voor het uitwijken naar geloofsvragen en zingeving, wat ik erg prettig vond. Door verschillende opdrachten voor thuis en in de sessies maakte je dat de vorm en de inhoud van het gesprek steeds weer anders was. Ik heb jou en het coachtraject als vriendelijk, persoonlijk, netjes en professioneel ervaren." Hanneke Bloem

Je weet waar je over praat

"Wat mij aansprak in het kleuradvies is dat je er de tijd voor neemt. Je legt uit waar je op moet letten (kleur van de ogen, huid, lippen etc.) en laat het verschil zien tussen 2 kleuren. Je liet bijvoorbeeld zien dat de ene kleur bleek maakt en de volgende kleur je ogen ‘pakt’. Je legde uit dat je ook de binnenkant van iemand kunt laten zien o.a. door de juiste kleuren. Daarmee geef je aan dat je op de hoogte bent van de psychologie die achter kleuren zit en dus weet waar je over praat." Sonja van Gelder

Wat mij aansprak in jou als coach was de rust die je uitstraalde

"Wat mij aansprak in jou als coach was de rust die je uitstraalde. De tijd die je nam en de aandacht die je had tijdens de gesprekken. Ook vond ik het fijn dat je soms even herhaalde waar we het over hadden en dat je duidelijk de knelpunten aan kon geven in mijn soms vele vertellen. We hebben zelfs een keer het gesprek eerder beëindigd omdat ik veel te veel dingen aanhaalde. Dat zou alleen maar verwarrend zijn voor mij. Dat vond ik wel heel fijn, zo blijft het duidelijk waar je mee bezig bent!" Maureen Bastiaan

Jeanet kan zich goed verplaatsen in de ander en in de situatie

"De gesprekken met Jeanet verliepen erg prettig en de sfeer was goed. Ze kan zich goed verplaatsen in de ander en in de situatie en komt door het stellen van de juiste vragen snel bij de kern. Ook helpt ze je op weg als je even niet weet hoe je dingen onder woorden moet brengen. Dat heb ik als heel prettig ervaren, want dat gaf mij het gevoel dat ik elke keer een stap in de goede richting maakte." Birgit Goossens

Jeanet heeft een fijne prettige manier van werken

"Jeanet heeft een fijne prettige manier van werken, waarbij ik me goed en op mijn gemak voel." K.R.

Je bent een Topper!

"Stop vooral niet met wat je doet! Je bent een Topper!" Jorenda Pastoor

Ontvang mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst!'

Dit e-book helpt jou te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je weet welke stappen je kunt zetten om te doen wat echt bij jou past!

Meest recente tips

"Er is echt een wereld voor me open gegaan, ik had deze functie nooit zelf kunnen bedenken!"

“Er is echt een wereld voor me open gegaan" vertrouwt Marian me toe met een grote glimlach op haar gezicht. Krachtig en vol energie loopt ze naar buiten na haar coachsessie. Na ruim 15 jaar in het bank- & verzekeringswezen wilde Marian graag weten: "welke mogelijkheden zijn er buiten de bank voor mij op de arbeidsmarkt?"

Lees verder >>

Loopbaanheroriëntatie: welke mogelijkheden zijn er voor jou op de arbeidsmarkt?

Loopbaanheroriëntatie: welke mogelijkheden zijn er voor jou op de arbeidsmarkt?

 “Jeanet, waarom schrijf je vaak over vrouwen die het niet meer naar hun zin hebben op het werk? Ik werk al jaren bij de bank, maar vind mijn werk nog steeds heel erg leuk! Toch heb ik dit traject bij jou gedaan omdat ik graag wilde weten welke mogelijkheden er nog meer voor mij zijn op de arbeidsmarkt. Ik denk dat er meer mensen zijn die hun werk leuk vinden, maar die ook andere mogelijkheden willen onderzoeken." Jolanda heeft helemaal gelijk! Lees hier haar ervaring.

Lees verder >>