MENU

Wendy (41 jr.) werkt al jaren bij een bank, maar merkt dat ze steeds vaker het gevoel heeft dat haar werk en de omgeving niet meer bij haar passen. Door het loopbaantraject, komt ze er steeds meer achter wat ze graag wil en wat ze nu mist in haar werk. Wendy vraagt zich af of ze nog wel past binnen bank en de financiële dienstverlening en welke mogelijkheden er nog meer voor haar zijn.

Wat past dan wel bij mij?

Toen we tijdens een coachsessie haar drijfverenprofiel bespraken, werd al heel snel duidelijk waar ze echt energie van krijgt en wat voor haar belangrijk is en haar motiveert.

Samen hebben we dit verder onderzocht en daardoor krijgt Wendy steeds meer helderheid over de mogelijkheden en de richting die ze op wil met haar loopbaan. Ook heeft ze een goed beeld welke functies, branches en soort bedrijven het beste bij haar passen.

Wendy is niet de enige….

Wendy is echter niet de enige die rond loopt met vragen als: past mijn werk nog wel bij mij?; pas ik nog wel in de bank/financiële dienstverlening of…… (vul je eigen branche of organisatie maar in waar je nu werkt).  

Ik hoor van veel mensen dat ze worstelen met de vraag of ze nog wel langer willen blijven bij het bedrijf waar ze nu werken. Mensen die twijfelen of ze het werk nog tot hun pensioen willen blijven doen of kunnen volhouden. Mensen die door een reorganisatie nu in een functie zitten waar ze helemaal geen voldoening uit halen.

Misschien zit je zelf ook in zo’n situatie

Heb jij hetzelfde gevoel als Wendy en vraag je je af of je nog wel op de goede plek zit. Misschien staat het werk en/of de omgeving waarin je werkt, je steeds meer tegen. Twijfel je of je nog langer moet blijven of dat het tijd wordt om naar iets anders uit te gaan kijken.

Hoe lang wil je hier mee rond blijven lopen?

Ik weet uit eigen ervaring hoeveel energie dit kost en hoe onrustig je hier van wordt. Nadat ik ruim 20 jaar had gewerkt bij een bank en verzekeraars, merkte ik ook dat ik het steeds minder naar mijn zin kreeg. Ik had geen plezier meer in mijn werk, en het kostte me steeds meer energie.

Ik twijfelde: zit ik nog wel op de goede plek hier? Past dit werk nog wel bij mij. Wil ik dit nog langer blijven doen?

Ik worstelde met de vragen: wordt het niet tijd voor wat anders? Maar wat moet ik dan gaan doen en hoe pak ik dat aan?

Het werd steeds duidelijker...

Door eerlijk te antwoorden op een paar vragen die ik mezelf stelde, werd het me steeds duidelijker dat ik na zoveel jaar toe was aan wat anders. Ik werd me er van bewust dat mijn werk niet meer paste bij waar ik blij van werd, wat ik graag wilde doen en bij wat voor mij belangrijk is in mijn leven en mijn werk.

Uiteindelijk heb ik mijn hart gevolgd en de financiële dienstverlening verlaten om mijn eigen coachpraktijk te starten. De afgelopen jaren heb ik heel veel vrouwen (én mannen) mogen coachen en begeleiden in hun werk, loopbaan en persoonlijke ontwikkeling.

Weer met plezier, energie en voldoening aan het werk!

Wat is het elke keer weer fijn om te zien en te horen dat deze mensen, waarvan er veel in een soortgelijke situatie als Wendy zaten, inmiddels weer met plezier, energie en voldoening aan het werk zijn.  

Is dat ook jouw verlangen?

Maar twijfel je of je daarvoor nog wel op de juiste plek zit? Vraag je je af of het werk wat je nu doet jou je werkgeluk (nog) gaat geven?  

Gratis check

Ik heb een speciale checklist voor je gemaakt, die je helpt om antwoord te krijgen op deze vragen.  Ook ontdek je of het werk wat je nu doet nog wel past bij wie je bent, wat je wilt en wat je belangrijk vindt in je werk.

De checklist is voor jou GRATIS aan te vragen via deze link: https://visible-younique.lpages.co/aanmelding-checklist-past-mijn-werk-nog-wel-bij-mij

Kom jij tot de conclusie dat je werk toch niet helemaal (meer) bij je past?

Zou je graag verder willen kijken maar heb je geen idee welk soort werk, functie, branche of omgeving wel goed bij je past?

Kom dan naar de Loopbaanworkshop 'Wat kan ik - wat wil ik - wat past bij mij?' die ik binnenkort organiseer.

Na deze workshop weet je:

  • wat jouw passie is en waar je energie van krijgt
  • wat jouw kwaliteiten zijn en wat voor jou belangrijk is in je werk
  • wat je zou willen en hoe jouw ideale baan er uit ziet
  • welk soort functies, beroepen en bedrijven goed bij je passen
  • welke mogelijkheden er voor jou zijn op de arbeidsmarkt
  • hoe je je oriënteert op de arbeidsmarkt en hoe je ook die baan vindt die helemaal bij je past

PS er is slechts beperkt plek in deze workshop, meld je dus zo snel mogelijk aan.

Meer informatie over de workshop vind je hier: https://www.visible-younique.nl/workshops
 

26 februari 2018, Jeanet Visscher

jeanet foto

Ik ben loopbaancoach voor mensen die hun kwaliteiten en talenten optimaal willen benutten, en werk willen doen dat echt bij ze past, zodat ze weer plezier en voldoening halen uit hun werk en leven.

PS Ik vind de privacy van mijn klanten belangrijk. Alle namen en personen waar ik over schrijf zijn fictief. Voor de situaties en onderwerpen laat ik me inspireren door voorbeelden uit mijn praktijk.

Anderen lazen ook:

'Help! wat moet ik kiezen: blijven of weggaan bij de bank?'

'Is er leven na de financiële dienstverlening?'

 

Wil je GRATIS mijn nieuwe tips en inspiratie ontvangen?

Meld je dan hieronder aan en je ontvangt iedere maand mijn nieuwe tips en inspiratie automatisch in je mailbox.

 
Deel dit artikel met anderen via:

Ontvang mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst!'

Dit e-book helpt jou te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je weet welke stappen je kunt zetten om te doen wat echt bij jou past!

Meest recente tips

Gratis Loopbaan Ontwikkeladvies met subsidieregeling overheid opnieuw mogelijk per 01-12-2020

Gratis Loopbaan Ontwikkeladvies met subsidieregeling overheid opnieuw mogelijk per 01-12-2020

Vanaf 1 december a.s. kun je weer een gratis Loopbaan Ontwikkeladvies aanvragen met subsidie van de overheid. Wil jij een nieuwe richting op in je loopbaan? Wil je duurzaam inzetbaar blijven binnen je huidige functie en/of voorbereid zijn op de veranderende arbeidsmarkt? Ben je, of raak je, je werk kwijt door de coronacrisis of een reorganisatie? Vraag dan een gratis Loopbaan Ontwikkeladvies aan! Let op: Visible Younique heeft plek voor een beperkt aantal nieuwe Ontwikkeladviezen. 

Lees verder >>

Subsidieregeling overheid voor een Gratis Loopbaan Ontwikkeladvies

Subsidieregeling overheid voor een Gratis Loopbaan Ontwikkeladvies

Wil jij duurzaam inzetbaar blijven binnen je huidige functie en/of voorbereid zijn op de veranderende arbeidsmarkt? Wil je een nieuwe richting op in je loopbaan? Ben je, of raak je, je werk kwijt door de coronacrisis of een reorganisatie? Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn en wat goed bij je past? Vanaf 1 augustus 2020 kon je een gratis Ontwikkeladvies aanvragen met subsidie van de overheid. Update: per 01-12-2020 opnieuw subsidie beschikbaar!

Lees verder >>

"Ik zit niet meer op m'n plek, maar wat wil ik dan en wat past bij mij?"

“Ik ben aan het overleven en ontzettend moe! Mijn energie loopt weg bij alles wat ik doe. Ik heb het gevoel dat ik niet meer op m'n plek zit, maar wat wil ik dan wél en wat past dan wél bij mij?” Een paar maanden geleden ontmoette ik Janneke. In ons kennismakingsgesprek vertrouwde ze me toe dat ze de laatste tijd zo'n ‘verloren’ gevoel had. In dit artikel lees je hoe Janneke hier mee om ging en wat er toen met haar gebeurde.

Lees verder >>

Kadootje, voor jouw persoonlijke groei in deze crisistijd!

Kadootje, voor jouw persoonlijke groei in deze crisistijd!

Wie jarig is trakteert! Visible Younique bestaat 4 jaar. Ondanks de onzekere tijd waarin we nu leven, kijk ik toch vol trots terug op de afgelopen jaren waarin ik al meer dan honderd mensen mocht begeleiden bij hun persoonlijke groei en ontwikkeling, het vinden van een nieuwe richting in hun loopbaan en het krijgen van meer plezier en voldoening in hun werk en leven. Om jou in deze crisistijd te helpen persoonlijk en/of professioneel te blijven groeien, heb ik een leuk kado voor je.

Lees verder >>