Wendy twijfelt: “pas ik nog wel binnen de bank en financiële dienstverlening?”

Wendy (41 jr.) werkt al jaren bij een bank, maar merkt dat ze steeds vaker het gevoel heeft dat haar werk en de omgeving niet meer bij haar passen. Door het loopbaantraject, komt ze er steeds meer achter wat ze graag wil en wat ze nu mist in haar werk. Wendy vraagt zich af of ze nog wel past binnen bank en de financiële dienstverlening en welke mogelijkheden er nog meer voor haar zijn.

Wat past dan wel bij mij?

Toen we tijdens een coachsessie haar drijfverenprofiel bespraken, werd al heel snel duidelijk waar ze echt energie van krijgt en wat voor haar belangrijk is en haar motiveert.

Samen hebben we dit verder onderzocht en daardoor krijgt Wendy steeds meer helderheid over de mogelijkheden en de richting die ze op wil met haar loopbaan. Ook heeft ze een goed beeld welke functies, branches en soort bedrijven het beste bij haar passen.

Wendy is niet de enige….

Wendy is echter niet de enige die rond loopt met vragen als: past mijn werk nog wel bij mij?; pas ik nog wel in de bank/financiële dienstverlening of…… (vul je eigen branche of organisatie maar in waar je nu werkt).  

Ik hoor van veel mensen dat ze worstelen met de vraag of ze nog wel langer willen blijven bij het bedrijf waar ze nu werken. Mensen die twijfelen of ze het werk nog tot hun pensioen willen blijven doen of kunnen volhouden. Mensen die door een reorganisatie nu in een functie zitten waar ze helemaal geen voldoening uit halen.

Misschien zit je zelf ook in zo’n situatie

Heb jij hetzelfde gevoel als Wendy en vraag je je af of je nog wel op de goede plek zit. Misschien staat het werk en/of de omgeving waarin je werkt, je steeds meer tegen. Twijfel je of je nog langer moet blijven of dat het tijd wordt om naar iets anders uit te gaan kijken.

Hoe lang wil je hier mee rond blijven lopen?

Ik weet uit eigen ervaring hoeveel energie dit kost en hoe onrustig je hier van wordt. Nadat ik ruim 20 jaar had gewerkt bij een bank en verzekeraars, merkte ik ook dat ik het steeds minder naar mijn zin kreeg. Ik had geen plezier meer in mijn werk, en het kostte me steeds meer energie.

Ik twijfelde: zit ik nog wel op de goede plek hier? Past dit werk nog wel bij mij. Wil ik dit nog langer blijven doen?

Ik worstelde met de vragen: wordt het niet tijd voor wat anders? Maar wat moet ik dan gaan doen en hoe pak ik dat aan?

Het werd steeds duidelijker...

Door eerlijk te antwoorden op een paar vragen die ik mezelf stelde, werd het me steeds duidelijker dat ik na zoveel jaar toe was aan wat anders. Ik werd me er van bewust dat mijn werk niet meer paste bij waar ik blij van werd, wat ik graag wilde doen en bij wat voor mij belangrijk is in mijn leven en mijn werk.

Uiteindelijk heb ik mijn hart gevolgd en de financiële dienstverlening verlaten om mijn eigen coachpraktijk te starten. De afgelopen jaren heb ik heel veel vrouwen (én mannen) mogen coachen en begeleiden in hun werk, loopbaan en persoonlijke ontwikkeling.

Weer met plezier, energie en voldoening aan het werk!

Wat is het elke keer weer fijn om te zien en te horen dat deze mensen, waarvan er veel in een soortgelijke situatie als Wendy zaten, inmiddels weer met plezier, energie en voldoening aan het werk zijn.  

Is dat ook jouw verlangen?

Maar twijfel je of je daarvoor nog wel op de juiste plek zit? Vraag je je af of het werk wat je nu doet jou je werkgeluk (nog) gaat geven?  

Gratis check

Ik heb een speciale checklist voor je gemaakt, die je helpt om antwoord te krijgen op deze vragen.  Ook ontdek je of het werk wat je nu doet nog wel past bij wie je bent, wat je wilt en wat je belangrijk vindt in je werk.

De checklist is voor jou GRATIS aan te vragen via deze link: https://visible-younique.lpages.co/aanmelding-checklist-past-mijn-werk-nog-wel-bij-mij

Kom jij tot de conclusie dat je werk toch niet helemaal (meer) bij je past?

Zou je graag verder willen kijken maar heb je geen idee welk soort werk, functie, branche of omgeving wel goed bij je past?

Kom dan naar de Loopbaanworkshop 'Wat kan ik - wat wil ik - wat past bij mij?' die ik binnenkort organiseer.

Na deze workshop weet je:

  • wat jouw passie is en waar je energie van krijgt
  • wat jouw kwaliteiten zijn en wat voor jou belangrijk is in je werk
  • wat je zou willen en hoe jouw ideale baan er uit ziet
  • welk soort functies, beroepen en bedrijven goed bij je passen
  • welke mogelijkheden er voor jou zijn op de arbeidsmarkt
  • hoe je je oriënteert op de arbeidsmarkt en hoe je ook die baan vindt die helemaal bij je past

PS er is slechts beperkt plek in deze workshop, meld je dus zo snel mogelijk aan.

Meer informatie over de workshop vind je hier: https://www.visible-younique.nl/workshops
 

26 februari 2018, Jeanet Visscher

jeanet foto

Ik ben loopbaancoach voor mensen die hun kwaliteiten en talenten optimaal willen benutten, en werk willen doen dat echt bij ze past, zodat ze weer plezier en voldoening halen uit hun werk en leven.

PS Ik vind de privacy van mijn klanten belangrijk. Alle namen en personen waar ik over schrijf zijn fictief. Voor de situaties en onderwerpen laat ik me inspireren door voorbeelden uit mijn praktijk.

Anderen lazen ook:

'Help! wat moet ik kiezen: blijven of weggaan bij de bank?'

'Is er leven na de financiële dienstverlening?'

 

Wil je GRATIS mijn nieuwe tips en inspiratie ontvangen?

Meld je dan hieronder aan en je ontvangt iedere maand mijn nieuwe tips en inspiratie automatisch in je mailbox.

 
Deel dit artikel met anderen via:

Ontvang mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst!'

Dit e-book helpt jou te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je weet welke stappen je kunt zetten om te doen wat echt bij jou past!

Meest recente tips

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

"Je hebt mij op een kruispunt in mijn loopbaan een hele nieuwe route laten vinden, waardoor ik op een geweldige eindbestemming ben uitgekomen" en "Van een stuurloos schip ben ik nu weer de kapitein die aan het roer staat en ga ik een heel mooi, zinvol vervolg geven aan mijn carrière" en "Ik heb een nieuwe baan en kan per 1 januari al beginnen!” Deze 3 vrouwen durven hun hart te volgen. Lees hier hun weg er naar toe.

Lees verder >>

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Zie je er tegenop om na het weekend of je vakantie weer aan het werk te moeten? Tel jij de dagen af en kun je niet wáchten tot je weer weekend of vakantie hebt?  Zou je het liefste de deur achter je dicht trekken, en niet meer terug willen komen? In dit artikel vind je 5 vragen die je helpen weer lekker in je 'werkvel' te komen.

Lees verder >>

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Je hebt het gevoel dat je werk niet meer bij je past. Je mist het plezier, de uitdaging en de voldoening in je werk. Diep van binnen voel je dat er meer in je zit. Je wilt graag werk doen waarin je van betekenis kunt zijn, waar je voldoening uit haalt, waar je passie ligt. Maar wat wil je dan? En hoe pak je dat aan? In het kader van de landelijke Week van de Loopbaan, kun je in de maand september met mij een afspraak maken voor een GRATIS Loopbaangesprek. 

Lees verder >>

"Is dit het nou? Wil ik dit blijven doen tot mijn pensioen?"

"Is dit het? Ik ben inmiddels 45, wil ik zo verder tot mijn pensioen?" verzuchtte Monique. Zo'n moment van bezinning is niet vreemd, het 'overkomt' veel vrouwen. Ineens sta je stil bij je leven. Je kijkt terug naar wat achter je ligt, en je denkt na over wat er nog komen gaat. Hoe zal je toekomst er uit zien? Wat wil je nog graag? Welke mogelijkheden zijn er nog voor jou? In dit artikel lees je hoe Monique de antwoorden op haar vragen heeft gevonden.

Lees verder >>