MENU

"Ik voel me net een bootje op de oceaan: ik dobber maar wat rond, maar heb géén idee welke kant ik op moet". Daniëlle zucht en kijkt me wanhopig aan. "Ik wil zo graag een andere baan, maar weet gewoon niet wat bij mij past. Waar ben ik nou goed in? Waar word ik blij van? Welk werk geeft mij energie in plaats van alleen maar stress?" Lees hier hoe Daniëlle haar nieuwe koers vindt.

"Dit is niet de baan waar ik gelukkig van word"

Sinds Daniëlle door een reorganisatie haar baan verloor, voelde ze zich erg onrustig. Het liefst wilde ze zo snel mogelijk weer aan het werk, want in de WW komen vond ze helemaal niets. Een nieuwe baan had ze snel gevonden. Een half jaar later merkt ze echter dat het toch niet de baan is waar ze echt gelukkig van wordt. Maar ja, wat dan wel? Daniëlle weet dat ze er alleen niet uitkomt. Ze besluit mijn hulp te vragen om duidelijk te krijgen wat ze graag wil en welke mogelijkheden er voor haar zijn op de arbeidsmarkt. 

"Ik voel me stuurloos!"

Daniëlle vertelt me: "ik voel me echt stuurloos op dit moment en weet even niet wat ik moet doen. Ik heb al een keer gesolliciteerd, maar eigenlijk wist ik van tevoren al dat het niets zou worden. Ik weet gewoon niet wat ik wil. Welke kant moet ik op? Wat vind ik nu wél leuk genoeg? Waar haal ik wél voldoening uit?"

Ik zie dat het haar raakt, tranen springen in haar ogen. Het rond dobberende bootje waar ze me over vertelde, zie ik levensgroot voor me op die oceaan. Ik voel dat ze zó graag in beweging wil komen en op weg wil naar een nieuwe bestemming. 

 "Dit houd ik echt niet lang vol!"

Ik besluit om de metafoor van het bootje wat verder met haar uit te diepen. Als ik Daniëlle vraag hoe de oceaan er uit ziet antwoordt ze: "dat wisselt heel erg. De ene keer ligt het bootje rustig te dobberen en drijft het een beetje met de golven meer. De andere keer word ik heen en weer geslingerd door de golven. De paniek slaat me dan om het hart! Help, wat moet ik doen? Als dat zo nog lang blijft doorgaan, sla ik overboord en ga ik kopje onder in de golven. Dit houd ik echt niet lang vol!"

"Ik moet in beweging komen en heb een route nodig"

Voor Daniëlle had die situatie lang genoeg geduurd. Ze wilde niet langer stuurloos rond blijven drijven. Zonder doel om zich op te richten en zonder een stip op de horizon waar ze naar toe kan varen. Ze wilde in beweging komen, maar realiseerde zich dat ze een kaart en een kompas nodig had. Zo komt ze er achter waar ze zich precies bevindt, welke bestemmingen er allemaal voor haar zijn en welke routes ze kan nemen. Als ze dat weet kan ze veel beter de richting kiezen waar ze naar toe wil.

"Het wordt steeds duidelijker welke richting ik op wil"

In het loopbaantraject brengen we samen in kaart waar Daniëlle op dit moment staat. Hoe is ze hier gekomen en wat was de rode draad in haar reis (arbeidsverleden) tot nu toe. We kijken waar ze blij van wordt, wat ze leuk vindt en waar haar passie ligt. Waar is ze goed in en wat zou ze het liefste willen. Het wordt steeds duidelijker welke mogelijkheden en kansen er zijn voor haar en welke richting ze op wil. 

Via de beste route gaat ze op weg naar haar bestemming

Door haar loopbaantraject kan Daniëlle roeien met alle riemen die ze heeft. In de goede richting, om via de beste route op haar uiteindelijke bestemming aan te komen. Het bootje dobbert niet langer meer stuurloos rond maar komt weer in beweging. Langzaam maar zeker krijgt het vaart. Op weg naar die stip op de horizon.

Wordt het een makkelijke weg? 

Nee, Danielle zal zeker in actie moeten blijven. Het bootje gaat niet vanzelf de juiste richting op en vindt niet vanzelf z'n koers. Maar Daniëlle weet ook dat ze door stuurloos rond te blijven drijven niet verder komt. Even voor anker liggen was prima, soms zelfs hard nodig om haar de rust te geven goed uit te zoeken waar ze naar toe wil. Zodra ze het doel en de bestemming duidelijk had, kon ze op weg. Slag voor slag, stap voor stap. Soms met een omweg, omdat de wind even tegen stond. Soms ook met volle kracht vooruit, de wind in de zeilen.

En Daniëlle? Daniëlle staat rechtop in de wind aan het roer en doorklieft de golven van de eens voor haar zo onstuimige oceaan. 

Is ze zeker van een goede aankomst? 

Nee, ook dat niet. Maar Daniëlle is wel onderweg naar een nieuwe bestemming, een nieuwe toekomst. En zelfs wanneer haar volgende baan misschien nog niet gelijk haar meest ideale baan is, mag ze dat zien als een 'tussenhaven'. Ook dan weet ze echter welke route ze kan nemen en hoe ze verder moet om die eindbestemming uiteindelijk te bereiken. 

Hoe is het bij jou? 

  • Voel jij je ook wel eens zo'n bootje dat maar een beetje rond dobbert in een grote oceaan? Stuurloos? Zonder dat je weet welke kant je op moet?
  • Heb je ook het gevoel dat je graag eens wat anders zou willen doen in je werk? Een volgende stap zetten in je loopbaan? Het roer omgooien? 
  • Vind je het net als Daniëlle ook lastig om je koers of je richting te bepalen? Omdat je niet goed weet wat je wilt? Omdat je niet weet wat bij je past?  

Waarom zou je nog langer wachten of stuurloos blijven rond dobberen?

Waarom zou je geen hulp vragen, net als Daniëlle heeft gedaan (en naast haar nog veel meer anderen)?

Ik begeleid dagelijks vrouwen (en mannen) met loopbaanvragen, met het helder krijgen van wat ze precies willen, met het onderzoeken van de mogelijkheden die er zijn op de arbeidsmarkt, met keuzes die ze moeten maken, met hun sollicitatieproces, hun presentatie in sollicitatiegesprekken etc. 

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Vraag dan een eens gratis kennismakingsgesprek aan via het contactformulier of mail me even: jeanet@visible-younique.nl

Natuurlijk mag je ook gelijk een afspraak voor een gratis gesprek inplannen in mijn agenda. Je krijgt toegang tot mijn agenda via deze link.

Wil je liever eerst zelf aan de slag?

Vraag dan mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst' aan. Dit e-book helpt je om te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je stappen kunt zetten om te doen wat bij je past. Je kunt het e-book hier aanvragen.

10 januari 2019, Jeanet Visscher

jeanet foto

Ik ben loopbaancoach voor vrouwen (en mannen), die hun kwaliteiten en talenten optimaal willen benutten, en werk willen doen dat echt bij ze past, zodat ze weer plezier, energie en voldoening halen uit hun werk en leven.

PS Ik vind de privacy van mijn klanten belangrijk. Alle namen en personen waar ik over schrijf zijn fictief. Voor de situaties en onderwerpen laat ik me inspireren door voorbeelden uit mijn praktijk. 

Anderen lazen ook: 

'3 vrouwen stonden voor een moeilijke keuze'

'De waarheid drong ineens keihard tot me door'

 

Wil je GRATIS mijn nieuwe tips en inspiratie ontvangen?

Meld je dan hieronder aan en je ontvangt iedere maand mijn nieuwe tips en inspiratie automatisch in je mailbox.

Deel dit artikel met anderen via:

Ontvang mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst!'

Dit e-book helpt jou te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je weet welke stappen je kunt zetten om te doen wat echt bij jou past!

Meest recente tips

5 tips voor een gelukkig en betekenisvol leven

5 tips voor een gelukkig en betekenisvol leven

‘Ik zou zo graag wat meer willen betekenen voor mensen’ en ‘ik wil het gevoel hebben dat ik echt ergens aan bijdraag’. Als coach hoor dit verlangen regelmatig terugkomen in de sessies met mijn klanten. Vaak sluimert deze wens al wat langer, het lukt alleen nog niet om het goed te verwoorden of er invulling aan te geven en het concreet te maken: 'wat wil ik dan precies en waar vind ik dat dan?’ 

Lees verder >>

Miranda (42): ‘ik doe al jaren werk dat ik niet leuk vind en helemaal niet blij van word’

Miranda (42): ‘ik doe al jaren werk dat ik niet leuk vind en helemaal niet blij van word’

Ik zie haar stil worden, haar blik dwaalt af richting het raam. Langzaam vullen haar ogen zich met tranen. Ik wacht tot ze me aankijkt en vraag wat haar zo raakt. Miranda antwoordt verdrietig: "het besef dat ik al jaren werk aan het doen ben dat ik eigenlijk helemaal niet leuk vind om te doen, en waar ik helemaal niet blij van word". Haar verdriet raakt me, ik weet dat het ook anders kan. Lees hier hoe Miranda haar passie terugvond. 

Lees verder >>

Ben je niet gelukkig in je werk? Doe er wat aan!

Ben je niet gelukkig in je werk? Doe er wat aan!

Hoe staat het met jouw (werk)geluk? Doe je iets wat bij je past en word je blij van je werk? Of kost je werk je juist energie en denk je regelmatig bij het opstaan op een nieuwe werkdag al: ' ik heb écht geen zin vandaag!' Ik deel graag een aantal tips met je over het herontdekken en vergroten van jouw werkgeluk!

Lees verder >>

Gratis Loopbaan Ontwikkeladvies per 01-12-2020 (met subsidie overheid)

Gratis Loopbaan Ontwikkeladvies per 01-12-2020 (met subsidie overheid)

Vanaf 1 december a.s. kun je weer een gratis Loopbaan Ontwikkeladvies aanvragen met subsidie van de overheid. Wil jij een nieuwe richting op in je loopbaan? Wil je duurzaam inzetbaar blijven binnen je huidige functie en/of voorbereid zijn op de veranderende arbeidsmarkt? Ben je, of raak je, je werk kwijt door de coronacrisis of een reorganisatie? Vraag dan een gratis Loopbaan Ontwikkeladvies aan! 

Lees verder >>