MENU

“Je raadt het nooit Jeanet, maar ik heb de knoop doorgehakt en ga weg bij de bank!” “Ik heb afgelopen vrijdag mijn baan opgezegd, ik heb een heftige week achter de rug, maar het is goed zo.” “Ik heb gisteravond een gesprek met Jeroen gehad en hij staat volledig achter mijn keuze!” Mailtjes die ik kreeg van 3 vrouwen die ik begeleid in een loopbaantraject. Alle drie hebben ze de afgelopen weken hun baan opgezegd. Hoe kwamen ze er toe om deze beslissing te nemen?

Ze stonden voor een moeilijke keuze...

Drie vrouwen, allemaal in hun eigen levensfase, hun eigen omstandigheden, hun eigen werkomgeving. Drie vrouwen met hun eigen wensen en verlangens en hun eigen struggles. Vrouwen met een eigen achtergrond, die elk hun eigen pad lopen, en alle drie het lef hebben om voor zichzelf te kiezen en een moeilijke beslissing nemen.

De één omdat ze al langere tijd met tegenzin naar haar werk gaat, de ander omdat ze geen enkele voldoening meer haalt uit wat ze doet, en weer een ander omdat ze 's avonds uitgeblust thuiskomt uit haar werk.  

Het was geen makkelijke beslissing...

Het raakt me als ik zie wat deze beslissing om hun baan op te zeggen met ze doet. Hoe opgelucht ze zijn en hoeveel rust het ze geeft. De kogel is door de kerk. Voor geen van drieën was het een makkelijke beslissing. Er is veel onrust, angst en twijfel aan vooraf gegaan. ‘Zal ik wel, zal ik niet?’ ‘Als ik hier weg ga, waar kom ik dan terecht?’ ‘Vind ik wel weer een nieuwe baan?’

Ik zag en voelde hun strijd, hun onzekerheid, maar ook hun verlangen, vooral de afgelopen periode dat ik ze mocht begeleiden. Een periode waarin we samen op zoek zijn gegaan naar hun passie, hun wensen, hun verlangens, hun drijfveren en hun kwaliteiten. Ook hun angsten, twijfels en belemmerende gedachtes mochten er zijn.

Hun zelfvertrouwen groeide...

Deze vrouwen leerden zichzelf steeds beter kennen. Ik zag hun zelfvertrouwen groeien en de wens om iets te gaan doen waar ze heel blij van worden, en waar ze energie en voldoening uit halen, werd uiteindelijk groter dan de angst om het oude los te laten.

Ze durven de stap te nemen naar hun nieuwe toekomst...

Wat ben ik ontzettend trots op deze vrouwen! Dat ze het lef hebben om te kiezen, dat ze geloven in hun eigen kracht en kwaliteiten, en dat ze de stap durven te nemen naar een nieuwe toekomst.

En natuurlijk blijft het spannend hoe die toekomst er voor ieder persoonlijk uit gaat zien. Het zoeken naar een nieuwe baan en het solliciteren naar passende functies is in volle gang. Ook daarbij worden ze door mij begeleid en ik heb alle vertrouwen in ze dat ze alle drie binnenkort een hele leuke nieuwe job hebben gevonden.

En ze hebben een aantal dingen gemeen...

Wat me opvalt is dat deze 3 vrouwen een aantal dingen met elkaar gemeen hebben:

 • het begint met een soort onvrede over de huidige situatie. Een gevoel van: ‘is dit het nu?’ ‘vind ik mijn werk nog wel zo leuk?’ ‘wil ik dit blijven doen?’
 • daarnaast is er een sluimerend verlangen: ‘ik zou zo graag iets willen doen waar ik écht blij van word’, ‘ik wil iets doen waar ik helemaal mezelf kan zijn en mijn ei in kwijt kan’.
 • ze blijven langere tijd rondlopen met hun vragen en twijfels, maar merken dat hun onrust steeds groter wordt, en dat het zo toch echt niet lang meer gaat. Er moet iets gebeuren…
 • na lang wikken en wegen besluiten ze om hulp te vragen omdat ze er zelf niet uit komen.
 • en ja, deze vrouwen kozen alle 3 heel bewust voor mij. De één omdat het goed voelde en ik haar begreep, de ander omdat ze me al langer volgde op social media en mijn artikelen en manier van werken haar aanspreken, een derde omdat ik zelf jaren in de financiële dienstverlening heb gewerkt en daar boventallig ben geworden.
 • ze willen een antwoord op de vraag waar hun passie zit, waar ze goed in zijn en wat het beste bij ze past. Dit antwoord hebben ze zeker gekregen, maar daarnaast kregen ze nog zoveel meer….
 • ze hebben alle 3 een persoonlijke groei ervaren in de periode dat we samen aan het werk gingen. Mooie inzichten die veel duidelijk maken, dierbare momenten die ze niet snel vergeten. Momenten met een lach en een traan. Tranen van angst, twijfel en verdriet, maar ook tranen door het gevoel van kracht, overwinning, trots en vrijheid.
 • het vertrouwen in hun eigen kunnen groeit en ze worden zich steeds meer bewust van hun eigen talenten en kwaliteiten.
 • ze realiseren zich dat ze meer kunnen dan ze zelf altijd dachten, en dat er veel meer mogelijkheden zijn buiten hun huidige werk, waarin ze helemaal tot hun recht komen.
 • alle 3 vrouwen hebben met hun partner een gesprek gehad waarin ze hun wensen, ideeën en verlangen hebben gedeeld. Voor hen allemaal was dat spannend, omdat ze niet wisten hoe hun partner zou reageren. Toch hebben ze alle 3 ervaren hoeveel kracht het je geeft als je eerlijk bespreekt wat je verlangt en nodig hebt.
 • uiteindelijk komen ze alle 3, ieder op haar eigen moment, tot het besef dat ze niet langer willen blijven werken waar ze nu werken. Ze hakken de knoop door en besluiten om een opzeggingsbrief te sturen, een vaststellingsovereenkomst te tekenen of om vrijwillig gebruik te maken van de vertrekregeling bij de reorganisatie.

Wauw, wat geweldig om zo’n proces te mogen meemaken.

En weet je, ze hebben het echt zelf gedaan. Dat maakt het ook zo mooi en krachtig! Als coach is het niet mijn doel om iemand zijn of haar baan te laten opzeggen. Ik vind het belangrijk dat je plezier, energie en voldoening haalt uit het werk dat je doet. Dat je luistert naar je gevoel en verlangen, voor jezelf durft te kiezen en te kijken waartoe je in staat bent, ook al dacht je misschien altijd dat je het niet kon, of durfde je er zelfs niet over te dromen.

Spreekt jou dit aan?

Herken je je in deze vrouwen?

Merk je ook aan alles dat het voor jou tijd is voor verandering?

Dat er iets moet gebeuren omdat je het anders niet lang meer volhoudt?

Waarom nog langer wachten of blijven rondlopen met je vragen?

Waarom zou je geen hulp vragen, net als deze 3 vrouwen hebben gedaan (en naast hen nog veel meer anderen)?

Ik begeleid dagelijks vrouwen (en mannen) met loopbaanvragen, ik help hen met keuzes die ze moeten maken, help hen helder te krijgen welke richting ze op willen in hun werk en hoe ze dat kunnen bereiken, en ik begeleid hen in hun sollicitatieproces.

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Vraag dan een gratis oriënterend gesprek aan via het contactformulier of mail me even: jeanet@visible-younique.nlNatuurlijk mag je ook gelijk een afspraak voor een gratis gesprek inplannen in mijn agenda. Je krijgt toegang tot mijn agenda via deze link.

Ik ben benieuwd naar jou en je verhaal, naar wat jij graag zou willen en waar je nu tegenaan loopt. Samen kijken we wat jij nodig hebt om dat te bereiken en op welke manier ik je daar bij kan helpen. 

Wil je liever eerst zelf aan de slag?

Vraag dan mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst' aan. Dit e-book helpt je om te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je stappen kunt zetten om te doen wat bij je past. Je kunt het e-book hier aanvragen.

22 november 2018, Jeanet Visscher

jeanet foto

Ik ben loopbaancoach voor vrouwen (en mannen), die hun kwaliteiten en talenten optimaal willen benutten, en werk willen doen dat echt bij ze past, zodat ze weer plezier, energie en voldoening halen uit hun werk en leven.

PS Ik vind de privacy van mijn klanten belangrijk. Alle namen en personen waar ik over schrijf zijn fictief. Voor de situaties en onderwerpen laat ik me inspireren door voorbeelden uit mijn praktijk. 

Anderen lazen ook:

'Kiezen, met je hoofd of met je hart?'.

'De waarheid drong ineens keihard tot me door'

Deel dit artikel met anderen via:

Ontvang mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst!'

Dit e-book helpt jou te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je weet welke stappen je kunt zetten om te doen wat echt bij jou past!

Meest recente tips

Gratis Loopbaan Ontwikkeladvies met subsidieregeling overheid opnieuw mogelijk per 01-12-2020

Gratis Loopbaan Ontwikkeladvies met subsidieregeling overheid opnieuw mogelijk per 01-12-2020

Vanaf 1 december a.s. kun je weer een gratis Loopbaan Ontwikkeladvies aanvragen met subsidie van de overheid. Wil jij een nieuwe richting op in je loopbaan? Wil je duurzaam inzetbaar blijven binnen je huidige functie en/of voorbereid zijn op de veranderende arbeidsmarkt? Ben je, of raak je, je werk kwijt door de coronacrisis of een reorganisatie? Vraag dan een gratis Loopbaan Ontwikkeladvies aan! Let op: Visible Younique heeft plek voor een beperkt aantal nieuwe Ontwikkeladviezen. 

Lees verder >>

Subsidieregeling overheid voor een Gratis Loopbaan Ontwikkeladvies

Subsidieregeling overheid voor een Gratis Loopbaan Ontwikkeladvies

Wil jij duurzaam inzetbaar blijven binnen je huidige functie en/of voorbereid zijn op de veranderende arbeidsmarkt? Wil je een nieuwe richting op in je loopbaan? Ben je, of raak je, je werk kwijt door de coronacrisis of een reorganisatie? Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn en wat goed bij je past? Vanaf 1 augustus 2020 kon je een gratis Ontwikkeladvies aanvragen met subsidie van de overheid. Update: per 01-12-2020 opnieuw subsidie beschikbaar!

Lees verder >>

"Ik zit niet meer op m'n plek, maar wat wil ik dan en wat past bij mij?"

“Ik ben aan het overleven en ontzettend moe! Mijn energie loopt weg bij alles wat ik doe. Ik heb het gevoel dat ik niet meer op m'n plek zit, maar wat wil ik dan wél en wat past dan wél bij mij?” Een paar maanden geleden ontmoette ik Janneke. In ons kennismakingsgesprek vertrouwde ze me toe dat ze de laatste tijd zo'n ‘verloren’ gevoel had. In dit artikel lees je hoe Janneke hier mee om ging en wat er toen met haar gebeurde.

Lees verder >>

Kadootje, voor jouw persoonlijke groei in deze crisistijd!

Kadootje, voor jouw persoonlijke groei in deze crisistijd!

Wie jarig is trakteert! Visible Younique bestaat 4 jaar. Ondanks de onzekere tijd waarin we nu leven, kijk ik toch vol trots terug op de afgelopen jaren waarin ik al meer dan honderd mensen mocht begeleiden bij hun persoonlijke groei en ontwikkeling, het vinden van een nieuwe richting in hun loopbaan en het krijgen van meer plezier en voldoening in hun werk en leven. Om jou in deze crisistijd te helpen persoonlijk en/of professioneel te blijven groeien, heb ik een leuk kado voor je.

Lees verder >>