loopbaan levensmissie
Miranda (42): ‘ik doe al jaren werk dat ik niet leuk vind en helemaal niet blij van word’

Ik zie haar stil worden, haar blik dwaalt af richting het raam. Langzaam vullen haar ogen zich met tranen. Ik wacht tot ze me aankijkt en vraag wat haar zo raakt. Miranda antwoordt verdrietig: "het besef dat ik al jaren werk aan het doen ben dat ik eigenlijk helemaal niet leuk vind om te doen, en waar ik helemaal niet blij van word". Haar verdriet raakt me, ik weet dat het ook anders kan. In mijn blog lees je hoe Miranda haar passie terugvond. 

De druk was hoog en ze stond op instorten

Het is de 2e sessie die ik met Miranda's heb. Vorige maand startte ze een coachtraject: het ging niet langer meer op haar werk. De druk was hoog en Miranda stond op instorten. Ze hield het niet lang meer vol en op advies van haar leidinggevende nam Miranda contact met mij op voor een coachtraject.

"Ik wil werk doen waar ik blij van word en energie van krijg"

In ons kennismakingsgesprek vertelde ze me: "de emmer is gewoon tot het randje toe vol. Ik kan echt heel weinig meer hebben op mijn werk, en om het minste of geringste schiet ik uit mijn slof. Dit is helemaal niet hoe ik ben en wat ik wil". 

Al snel werd duidelijk waar het aan schort en Miranda realiseert zich dat ze niet op de plek zit waar ze helemaal tot haar recht komt. "Maar wat dan wel?" vraag ze zich vertwijfeld af. "Ik wil gewoon werk doen waar ik blij van word en waar ik energie van krijg. Maar wat is dat dan, en wat moet ik doen om daar te komen?"

Als alles mogelijk was....welke beroepen lijken je dan leuk om te doen?

Ik stel voor dat Miranda ter voorbereiding op onze volgende sessie 10 wensberoepen opschrijft. Tien beroepen die haar erg leuk lijken of activiteiten die ze graag zou willen doen. Miranda mag hierbij helemaal out-of-the-box denken en doen alsof alles mogelijk is: kennis, opleiding en ervaring spelen geen enkele rol, leeftijd is niet belangrijk, er is tijd en geld genoeg, en al moet ze voor dit werk aan de andere kant van de wereld wonen, ook dat is geen probleem.

"Ik weet nu waarom ik hier zo graag wat in wil betekenen en waar ik aan wil bijdragen"

In onze volgende sessie stel ik Miranda veel vragen naar aanleiding van de beroepen die ze heeft opgeschreven. Al vertellend wordt snel duidelijk waarom deze beroepen haar zo aanspreken en wat Miranda zo blij maakt in dat werk.

Het is geweldig om te zien wat dit met Miranda doet. Ze schiet regelmatig vol als ze zichzelf hoort vertellen over haar passie en wat haar zo aan het hart gaat. "Dit is echt zo waardevol! Ik voel nu echt wat mij drijft en waarom ik hier zo graag wat in wil betekenen en waar ik aan bij wil dragen. Wauw! Nu snap ik wel waarom ik helemaal geen energie krijg van mijn huidige werk. Had ik dit maar eerder geweten!"

"Dit helpt mij enorm om een volgende stap te maken" 

Ik hoor vaak terug van mensen die ik begeleid, dat deze sessies erg waardevol zijn om te ontdekken wat er in je leeft. Door samen op zoek te gaan naar de kern, en de rode draad in deze wensberoepen te ontdekken, wordt helder wat je leuk vindt om te doen, waar je blij van wordt en wat je energie geeft. En dat niet alleen, je ontdekt ook wat jouw diepste drijfveren zijn, wat voor jou belangrijk is en waar jij voldoening uit haalt.

Miranda gaat blij en opgelucht de deur uit. "Ik heb heel wat om over na te denken" glimlacht ze. "Ik ben heel blij dat ik nu weet wat mij echt gelukkig maakt en waar ik blij van word. Dit helpt mij enorm om een volgende stap te maken".

Het wordt steeds duidelijker wat ze wil doen en welke richting ze op wil met haar loopbaan

In de vervolgsessies help ik Miranda om de vertaling te maken naar passende beroepen en laat ik haar ontdekken welke mogelijkheden ze heeft op de arbeidsmarkt en binnen haar huidige werkgever.

Voor Miranda word het steeds duidelijker wat ze wil gaan doen en welke richting ze op wil met haar loopbaan. Vol trots vertelt ze me in onze laatste sessie dat ze zich heeft aangemeld voor een opleiding waarmee ze haar kennis en vaardigheden verder kan ontwikkelen, en zo haar droom kan waarmaken.

Herken je jezelf in het verhaal van Miranda? 

Zit je in een soortgelijke situatie als Miranda? Loop je vast in je werk? Voel je je niet meer gelukkig? Mis je het plezier en de voldoening in je werk en/of in je leven? Twijfel je of je moet blijven doen wat je nu doet of toch op zoek moet gaan naar iets nieuws? Vind je het lastig wat je dan zou willen en wat echt bij je past? Vraag je je af hoe je moet beginnen of het aan moet pakken? 

Vraag dan eens een gratis gesprek met mij aan

Natuurlijk kun je blijven zitten waar je zit en ervan uitgaan dat het vanzelf beter of anders wordt. Maar waarom zou je blijven wachten en hoe lang ga je deze situatie nog volhouden?

Je kunt er ook voor kiezen om hulp te vragen net als Miranda heeft gedaan. Als life- & loopbaancoach begeleid ik dagelijks vrouwen (en soms ook mannen) met dit soort vragen en in deze situaties. Uit ervaring weet ik dat er veel meer mogelijk is dan je zelf misschien denkt, ook voor jou!

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek* aan via het contactformulier of plan je afspraak voor een kennismakingsgesprek in mijn agenda

* Een gratis gesprek duurt ongeveer 45 minuten en doen we op mijn kantoor of (kosteloos) via Skype of Teams. Tijdens het gesprek kun je jouw specifieke situatie of vragen inbrengen. We kijken waar je in vast loopt, wat er nodig is, en op welke manier ik je daar bij kan helpen. 

Wil je toch liever eerst zelf aan de slag?

Doe dan de gratis check: 'Hoe goed past mijn werk bij mij?' Met de gratis checklist die ik voor je gemaakt heb, kun je zien hoe goed je werk nog bij je past. De gratis checklist kun je hier aanvragen.  

 640 x 300 Profielfoto Jeanet 13 09 2019 gekanteld 1

Jeanet Visscher, Loopbaan- & Lifecoach voor 40+ vrouwen die weer met plezier, passie, energie en voldoening willen werken én leven

PS Omdat ik de privacy van mijn klanten belangrijk vind, zijn alle namen en personen waar ik over schrijf fictief. Voor de situaties en onderwerpen laat ik me inspireren door voorbeelden uit mijn praktijk. 

 

Misschien vind je deze artikelen ook interessant:

'Ik zit niet meer op m'n plek, maar wat wil ik dan en wat past bij mij?'

'40-ers dilemma: 'is dit het nou? Is dit het leven waarvan ik heb gedroomd?'

Deel dit artikel met anderen via:

Ontvang mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst!'

Dit e-book helpt jou te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je weet welke stappen je kunt zetten om te doen wat echt bij jou past!

Meest recente tips

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

"Je hebt mij op een kruispunt in mijn loopbaan een hele nieuwe route laten vinden, waardoor ik op een geweldige eindbestemming ben uitgekomen" en "Van een stuurloos schip ben ik nu weer de kapitein die aan het roer staat en ga ik een heel mooi, zinvol vervolg geven aan mijn carrière" en "Ik heb een nieuwe baan en kan per 1 januari al beginnen!” Deze 3 vrouwen durven hun hart te volgen. Lees hier hun weg er naar toe.

Lees verder >>

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Zie je er tegenop om na het weekend of je vakantie weer aan het werk te moeten? Tel jij de dagen af en kun je niet wáchten tot je weer weekend of vakantie hebt?  Zou je het liefste de deur achter je dicht trekken, en niet meer terug willen komen? In dit artikel vind je 5 vragen die je helpen weer lekker in je 'werkvel' te komen.

Lees verder >>

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Je hebt het gevoel dat je werk niet meer bij je past. Je mist het plezier, de uitdaging en de voldoening in je werk. Diep van binnen voel je dat er meer in je zit. Je wilt graag werk doen waarin je van betekenis kunt zijn, waar je voldoening uit haalt, waar je passie ligt. Maar wat wil je dan? En hoe pak je dat aan? In het kader van de landelijke Week van de Loopbaan, kun je in de maand september met mij een afspraak maken voor een GRATIS Loopbaangesprek. 

Lees verder >>

"Is dit het nou? Wil ik dit blijven doen tot mijn pensioen?"

"Is dit het? Ik ben inmiddels 45, wil ik zo verder tot mijn pensioen?" verzuchtte Monique. Zo'n moment van bezinning is niet vreemd, het 'overkomt' veel vrouwen. Ineens sta je stil bij je leven. Je kijkt terug naar wat achter je ligt, en je denkt na over wat er nog komen gaat. Hoe zal je toekomst er uit zien? Wat wil je nog graag? Welke mogelijkheden zijn er nog voor jou? In dit artikel lees je hoe Monique de antwoorden op haar vragen heeft gevonden.

Lees verder >>