MENU
loopbaan
levensmissie

Ik zie haar stil worden, haar blik dwaalt af richting het raam. Langzaam vullen haar ogen zich met tranen. Ik wacht tot ze me aankijkt en vraag wat haar zo raakt. Miranda antwoordt verdrietig: "het besef dat ik al jaren werk aan het doen ben dat ik eigenlijk helemaal niet leuk vind om te doen, en waar ik helemaal niet blij van word". Haar verdriet raakt me, ik weet dat het ook anders kan. Lees hier hoe Miranda haar passie terugvond. 

De druk was hoog en ze stond op instorten

Het is de 2e sessie die ik met Miranda's heb. Vorige maand startte ze een loopbaancoachtraject: het ging niet langer meer op haar werk. De druk was hoog en Miranda stond op instorten. Ze hield het niet lang meer vol en op advies van haar leidinggevende nam Miranda contact met mij op voor een coachtraject.

"Ik wil werk doen waar ik blij van word en energie van krijg"

In ons kennismakingsgesprek vertelde ze me: "de emmer is gewoon tot het randje toe vol. Ik kan echt heel weinig meer hebben op mijn werk, en om het minste of geringste schiet ik uit mijn slof. Dit is helemaal niet hoe ik ben en wat ik wil". 

Al snel werd duidelijk waar het aan schort en Miranda realiseert zich dat ze niet op de plek zit waar ze helemaal tot haar recht komt. "Maar wat dan wel?" vraag ze zich vertwijfeld af. "Ik wil gewoon werk doen waar ik blij van word en waar ik energie van krijg. Maar wat is dat dan, en wat moet ik doen om daar te komen?"

Als alles mogelijk was....welke 10 wensberoepen lijken je leuk om te doen?

Ik stel voor dat Miranda ter voorbereiding op onze volgende sessie 10 wensberoepen opschrijft. Tien beroepen die haar erg leuk lijken of activiteiten die ze graag zou willen doen. Miranda mag hierbij helemaal out-of-the-box denken en doen alsof alles mogelijk is: kennis, opleiding en ervaring spelen geen rol, leeftijd is niet belangrijk, er is tijd en geld genoeg, en al moet ze voor dit werk aan de andere kant van de wereld wonen, ook dat is geen probleem.

"Ik weet nu waarom ik hier zo graag wat in wil betekenen en waar ik aan wil bijdragen"

In onze volgende sessie stel ik Miranda veel vragen naar aanleiding van de beroepen die ze heeft opgeschreven. Al vertellend wordt snel duidelijk waarom deze beroepen haar zo aanspreken en wat Miranda zo blij maakt in dat werk.

Het is geweldig om te zien wat dit met Miranda doet. Ze schiet regelmatig vol als ze zichzelf hoort vertellen over haar passie en wat haar zo aan het hart gaat. "Dit is echt zo waardevol! Ik voel nu echt wat mij drijft en waarom ik hier zo graag wat in wil betekenen en waar ik aan bij wil dragen. Wauw! Nu snap ik wel waarom ik helemaal geen energie krijg van mijn huidige werk. Had ik dit maar eerder geweten!"

"Dit helpt mij enorm om een volgende stap te maken" 

Ik krijg vaak terug van mensen die ik begeleid, dat deze sessies erg waardevol zijn om te ontdekken wat er in je leeft. Door samen op zoek te gaan naar de kern, en de rode draad in deze wensberoepen te ontdekken, wordt helder wat je leuk vindt om te doen, waar je blij van wordt en wat je energie geeft. En dat niet alleen, je ontdekt ook wat jouw diepste drijfveren zijn, wat voor jou belangrijk is en waar jij voldoening uit haalt.

Miranda gaat blij en opgelucht de deur uit. "Ik heb heel wat om over na te denken" glimlacht ze. "Ik ben heel blij dat ik nu weet wat mij echt gelukkig maakt en waar ik blij van word. Dit helpt mij enorm om een volgende stap te maken".

Het wordt steeds duidelijker wat ze wil doen en welke richting ze op wil met haar loopbaan

In de vervolgsessies help ik Miranda om de vertaling te maken naar passende beroepen en laat ik haar ontdekken welke mogelijkheden ze heeft op de arbeidsmarkt en binnen haar huidige werkgever.

Voor Miranda word het steeds duidelijker wat ze wil gaan doen en welke richting ze op wil met haar loopbaan. Vol trots vertelt ze me in onze laatste sessie dat ze zich heeft aangemeld voor een opleiding waarmee ze haar kennis en vaardigheden verder kan ontwikkelen, en zo haar droom kan waarmaken.

Herken je jezelf in het verhaal van Miranda? 

Zit je in een soortgelijke situatie als Miranda? Loop je vast in je werk? Voel je je niet meer gelukkig? Mis je het plezier en de voldoening in je werk en/of in je leven? Twijfel je of je moet blijven doen wat je nu doet of toch op zoek moet gaan naar iets nieuws? Vind je het lastig wat je dan zou willen en wat echt bij je past? Vraag je je af hoe je moet beginnen of het aan moet pakken? 

Vraag dan eens een gratis gesprek met mij aan

Natuurlijk kun je blijven zitten waar je zit en ervan uitgaan dat het vanzelf beter of anders wordt. Maar waarom zou je blijven wachten en hoe lang ga je deze situatie nog volhouden?

Je kunt er ook voor kiezen om hulp te vragen net als Miranda heeft gedaan. Als life- & loopbaancoach begeleid ik dagelijks vrouwen (en mannen) met dit soort vragen en in deze situaties. Uit ervaring weet ik dat er veel meer mogelijk is dan je zelf misschien denkt, ook voor jou!

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Vraag dan een gratis oriënterend gesprek* aan via het contactformulier of plan een afspraak in mijn agenda. Je krijgt toegang tot mijn agenda via deze link.

* Een gratis gesprek duurt ongeveer 45-60 minuten en doen we op mijn kantoor of (kosteloos) via skype, zoom of teams. Tijdens het gesprek kun je jouw specifieke situatie of vragen inbrengen. Ik denk met je mee, met het doel je direct verder te helpen. Sommigen zijn daar voldoende mee geholpen. Anderen kiezen daarna voor verdere begeleiding.

Wil je toch liever eerst zelf aan de slag?

Doe dan de gratis check: 'Hoe goed past mijn werk bij mij?' Met de gratis checklist die ik voor je gemaakt heb, kun je zien hoe goed je werk nog bij je past. De gratis checklist kun je hier aanvragen.  

9 juni 2021, Jeanet Visscher

640 x 300 Profielfoto Jeanet 13 09 2019 gekanteld 1

Ik ben Life- & Loopbaan voor vrouwen (en mannen) die met plezier, passie en voldoening willen werken en leven. 

PS Ik vind de privacy van mijn klanten belangrijk. Alle namen en personen waar ik over schrijf zijn fictief. Voor de situaties en onderwerpen laat ik me inspireren door voorbeelden uit mijn praktijk. 

Anderen lazen ook:

'Ik zit niet meer op m'n plek, maar wat wil ik dan en wat past bij mij?'

'40-ers dilemma: 'is dit het nou? Is dit het leven waarvan ik heb gedroomd?'

Deel dit artikel met anderen via:

Ontvang mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst!'

Dit e-book helpt jou te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je weet welke stappen je kunt zetten om te doen wat echt bij jou past!

Meest recente tips

Aanbieding: 5 plekken voor een GRATIS 1-op-1 strategiegesprek

Aanbieding: 5 plekken voor een GRATIS 1-op-1 strategiegesprek

Het jaar zit er al bijna weer op. Wat vliegt de tijd! Helemaal als je lekker in een flow zit, en werk doet wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt. Hoe was dat voor jou het afgelopen jaar? Ging je met plezier naar je werk? Kreeg je energie van de dingen waar je mee bezig was en haalde je voldoening uit het werk dat je deed? Of herken je meer dit?

Lees verder >>

Jolanda (45): ''Het geeft me zó veel rust, ik heb spijt dat ik dit niet eerder gedaan heb

Jolanda (45): ''Het geeft me zó veel rust, ik heb spijt dat ik dit niet eerder gedaan heb"

 'Jeanet, er is veel gebeurd na de vorige sessie, ik heb je zó veel te vertellen!' Jolanda keek me aan, een glimlach van oor tot oor: 'ik ben in mijn vakantie helemaal tot rust gekomen en heb eens goed nagedacht wat ik nu echt wil. En tóen voelde ik goed dat ik wil stoppen met het werk dat ik nu doe. Ik vind het echt niet meer leuk en het kost me veel te veel energie'. Lees hier wat er gebeurde toen Jolanda dit hardop durfde uit te spreken en wat haar heeft geholpen om een nieuwe stap te durven zetten.

Lees verder >>

Gratis Loopbaangesprek incl. 'Happy Werkscan' tijdens de Week van de Loopbaan: 12 t/m 17 september 2022

Gratis Loopbaangesprek incl. 'Happy Werkscan' tijdens de Week van de Loopbaan: 12 t/m 17 september 2022

Van 12 t/m 17 september 2022 is het de landelijke Week van de Loopbaan waarin je als werkende, werkzoekende of als werkgever gratis en vrijblijvend een afspraak kunt maken voor een Loopbaangesprek of Loopbaanadvies. Let op: vraag je tijdens De Week van de Loopbaan een gratis gesprek aan, dan ontvang je een "Happy Werkscan" kado!

Lees verder >>

10 signalen dat het tijd is om van baan te veranderen

10 signalen dat het tijd is om van baan te veranderen

"Wat heb ik behoefte aan vakantie zeg! Ik sleep mezelf naar het werk en heb het gevoel dat ik aan het overleven ben. Ik ben moe en mijn energie loopt weg bij alles wat ik doe!” Simone keek me vragend aan: “wat denk jij Jeanet? Moet ik op zoek naar ander werk?" Simone's verhaal is één van de situaties die ik veel tegenkom in mijn coaching. In dit artikel vind je 10 andere signalen die erop kunnen wijzen dat het tijd is om van baan te veranderen.

Lees verder >>