werkplezier levensmissie lekker in je werkvel

“Ik ben aan het overleven en ontzettend moe! Mijn energie loopt weg bij alles wat ik doe. Ik heb het gevoel dat ik niet meer op m'n plek zit, maar wat wil ik dan wél en wat past dan wél bij mij?” Een paar maanden geleden ontmoette ik Janneke. In ons kennismakingsgesprek vertrouwde ze me toe dat ze de laatste tijd zo'n ‘verloren’ gevoel had. In dit artikel lees je hoe Janneke hier mee om ging en wat er toen met haar gebeurde.

"Daar haal ik elke keer weer voldoening uit"

Na ons kennismakingsgesprek besloot Janneke een loopbaantraject te gaan doen, om antwoord te krijgen op haar vragen. Al tijdens onze eerste sessie werd duidelijk wat voor Janneke echt belangrijk is in haar werk, en waar ze blij van wordt en energie van krijgt. “Mensen verbinden, daar haal ik elke keer weer voldoening uit”. Janneke ontdekte waar haar kracht ligt: “daar waar het stuk loopt in verbindingen, dáár wil ik zijn!”

“Ik heb een nieuwe baan!”

Nadat we in de volgende sessies een persoonlijk profiel* voor Janneke hadden gemaakt, keken we welke beroepen en functies goed bij Janneke passen, en spraken we af dat ze een aantal van deze beroepen verder ging onderzoeken.

Halverwege het traject werd ik gebeld, een blije Janneke aan de lijn: "ik heb een nieuwe baan!" Janneke’s oriëntatie bracht al snel een nieuwe vacature op haar pad en enthousiast begon ze, middenin coronatijd, aan haar nieuwe job. Het coachtraject wilde ze graag afmaken, en ze vond het fijn dat ik haar de eerste maanden in haar nieuwe baan zou blijven begeleiden.

“Heb ik wel de juiste keuze gemaakt?”

Afgelopen week was Janneke weer bij mij voor een coachgesprek. Ze vertelde hoe ze de eerste periode van haar nieuwe baan heeft ervaren en waar ze tegenaan liep in haar nieuwe functie. Heel even stak een twijfel gevoel de kop op en vroeg ze zich af of ze wel op haar plek zat daar: "heb ik wel de juiste keuze gemaakt?"

Ik hoorde haar verhaal aan en het werd voor mij steeds duidelijker hoe ze in haar nieuwe functie juist precies op haar plek leek te zitten. Door samen met Janneke haar situatie van een afstandje te bekijken, zag ze hoe het plaatje helemaal klopte.

Alles kwam samen in haar nieuwe werk

Janneke’s rol binnen het nieuwe bedrijf was zó op haar lijf geschreven! Ze kan vanuit haar functie precies doen waar ze goed in is en waar haar kracht ligt: mensen verbinden. Juist door haar ervaring in haar vorige werk én haar talent, kan ze van grote toegevoegde waarde zijn voor de nieuwe organisatie! 

"Mijn twijfel en onzekerheid hielden mij klein"

Toen ik haar liet zien dat ze hiermee ook haar 'missie' aan het leven was, schoot ze vol. ‘Die is precies raak!’ zei ze geëmotioneerd. "Dit is precies wat ik altijd al onbewust geweten heb, maar me niet bewust van was. Mijn twijfel en onzekerheid hielden me altijd klein en deden me geloven dat ik niet goed genoeg was en het nooit goed deed. Ik ben echt zo blij dat jij mij nu een spiegel voorhoudt, en me laat zien dat wat ik steeds heb geloofd niet de waarheid is!"

Wat was dat ontzettend mooi om te zien! Het was precies wat Janneke nodig had om in zichzelf te gaan geloven en haar eigen talent en kwaliteiten te kunnen zien.

En weet je, ook dát is loopbaancoaching: het gaat niet alleen over je werk of je loopbaan of een stap die je gaat zetten. Het gaat dieper, het gaat over jóu, over wat jou beweegt en aan het hart gaat. En heel vaak hoor ik aan het eind van een traject terug dat het je zo veel meer brengt dan je ervan had verwacht!

Sta op en schitter!

Janneke heeft door het traject niet alleen haar passie en haar 'kracht', maar ook haar nieuwe richting en baan gevonden. Langzaam mag ze zich nu los maken uit oude patronen en gedachten/overtuigingen die haar 'klein' hielden, en gaan staan voor wie ze is en waar ze echt goed in is. ‘Sta op en schitter’ was de tekst die in me opkwam en waar ik haar de komende tijd verder mee mag helpen.

Janneke mag ‘opstaan en schitteren'. Juist door wie ze is, kan ze met haar talent en kracht van betekenis zijn, en waarde geven aan de organisatie waar ze nu werkt. Ondanks haar twijfel of ze wel de goede keuze had gemaakt, voelt ze nu dat dit precies de juiste plek voor haar was om tot bloei te komen.

Het zetten van een eerste stap brengt dingen in beweging

Wauw, dit raakt mij elke keer opnieuw! En het bevestigt weer dat je dingen vaak niet van tevoren kunt bedenken, maar dat ze geleid worden en gaan zoals ze moeten gaan.

Ook deze ontwikkeling hadden we beiden van tevoren niet kunnen bedenken. Toch blijkt dat door het zetten van de eerste stap, er zoveel in beweging komt, waardoor de dingen op hun plek vallen en je steeds meer kunt worden wie je bent, en gaat doen wat helemaal bij je past.

Wil jij dat ook? 

Omdat je je soms ook zo 'verloren' voelt zoals Janneke? Of merkt dat je vastzit in je werk?

Heb je het gevoel dat er meer in je zit dan je nu doet? Of wil je graag meer energie, plezier en voldoening halen uit jouw werk? Ontdekken waar jouw kracht zit en wat helemaal bij je past?

Ik help je er graag bij.

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Zet dan net als Janneke de eerste stap en vraag een gratis kennismakingsgesprek aan via het contactformulier

Je mag ook zelf een afspraak voor een gratis kennismakingsgesprek inplannen in mijn agenda, waarbij je een datum en tijdstip kunt kiezen dat jou het beste uitkomt. Je krijgt toegang tot mijn agenda via deze link.

Wil je toch liever eerst zelf aan de slag? Dit kan je er bij helpen:

  1. Mijn gratis E-book 'Maak werk van je toekomst'. Het boek helpt je te onderzoeken wie jij bent, wat jij kunt en wat jij wilt, zodat jij stappen kunt zetten om te gaan doen wat echt bij jou past! Je kunt het e-book hier aanvragen. 
  2. Gratis check 'Past mijn werk nog wel bij mij?' Ik heb een speciale checklist voor je gemaakt, die je helpt om antwoord te krijgen op vragen als 'zit ik nog wel op de juiste plek?' 'past mijn functie nog wel bij mij?' Je ontdekt of het werk wat je nu doet nog past bij wie je bent, wat je wilt en wat je belangrijk vindt in je werk. De gratis checklist kun je hier aanvragen

 

Foto aan bureau Jeanet 18 10 2023 versie 3

Ik ben Jeanet Visscher, Life- & Loopbaancoach voor vrouwen (en mannen) die met plezier, passie, energie en voldoening willen werken & leven. 

PS Ik vind de privacy van mijn klanten belangrijk. Alle namen en personen waar ik over schrijf zijn fictief. Voor de situaties en onderwerpen laat ik me inspireren door voorbeelden uit mijn praktijk. 

Anderen lazen ook:

'3 vrouwen die een nieuwe stap in hun loopbaan durven te zetten'

'Stuurloos in de golven: welke kant moet ik op met mijn loopbaan?'

Wil je GRATIS mijn nieuwe tips en inspiratie ontvangen?

Meld je dan hieronder aan en je ontvangt iedere maand mijn nieuwe tips en inspiratie automatisch in je mailbox.

 
Deel dit artikel met anderen via:

Ontvang mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst!'

Dit e-book helpt jou te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je weet welke stappen je kunt zetten om te doen wat echt bij jou past!

Meest recente tips

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

"Je hebt mij op een kruispunt in mijn loopbaan een hele nieuwe route laten vinden, waardoor ik op een geweldige eindbestemming ben uitgekomen" en "Van een stuurloos schip ben ik nu weer de kapitein die aan het roer staat en ga ik een heel mooi, zinvol vervolg geven aan mijn carrière" en "Ik heb een nieuwe baan en kan volgende maand al beginnen!” Drie vrouwen die hun hart nu durven te volgen. Lees hier hun weg er naar toe.

Lees verder >>

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Zie je er tegenop om na het weekend of je vakantie weer aan het werk te moeten? Tel jij de dagen af en kun je niet wáchten tot je weer weekend of vakantie hebt?  Zou je het liefste de deur achter je dicht trekken, en niet meer terug willen komen? In dit artikel vind je 5 vragen die je helpen weer lekker in je 'werkvel' te komen.

Lees verder >>

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Je hebt het gevoel dat je werk niet meer bij je past. Je mist het plezier, de uitdaging en de voldoening in je werk. Diep van binnen voel je dat er meer in je zit. Je wilt graag werk doen waarin je van betekenis kunt zijn, waar je voldoening uit haalt, waar je passie ligt. Maar wat wil je dan? En hoe pak je dat aan? In het kader van de landelijke Week van de Loopbaan, kun je in de maand september met mij een afspraak maken voor een GRATIS Loopbaangesprek. 

Lees verder >>

"Is dit het nou? Wil ik dit blijven doen tot mijn pensioen?"

"Is dit het? Ik ben inmiddels 45, wil ik zo verder tot mijn pensioen?" verzuchtte Monique. Zo'n moment van bezinning is niet vreemd, het 'overkomt' veel vrouwen. Ineens sta je stil bij je leven. Je kijkt terug naar wat achter je ligt, en je denkt na over wat er nog komen gaat. Hoe zal je toekomst er uit zien? Wat wil je nog graag? Welke mogelijkheden zijn er nog voor jou? In dit artikel lees je hoe Monique de antwoorden op haar vragen heeft gevonden.

Lees verder >>