MENU
belemmerende gedachten
keuzes maken

“Ik ben aan het overleven en ontzettend moe! Mijn energie loopt weg bij alles wat ik doe. Ik heb het gevoel dat ik niet meer op m'n plek zit, maar wat wil ik dan wél en wat past dan wél bij mij?” Een paar maanden geleden ontmoette ik Janneke. In ons kennismakingsgesprek vertrouwde ze me toe dat ze de laatste tijd zo'n ‘verloren’ gevoel had. In dit artikel lees je hoe Janneke hier mee om ging en wat er toen met haar gebeurde.

"Daar haal ik elke keer weer voldoening uit"

Na ons kennismakingsgesprek besloot Janneke een loopbaantraject te gaan doen, om antwoord te krijgen op haar vragen. Al tijdens onze eerste sessie werd duidelijk wat voor Janneke echt belangrijk is in haar werk, en waar ze blij van wordt en energie van krijgt. “Mensen verbinden, daar haal ik elke keer weer voldoening uit”. Janneke ontdekte waar haar kracht ligt: “daar waar het stuk loopt in verbindingen, dáár wil ik zijn!”

“Ik heb een nieuwe baan!”

Nadat we in de volgende sessies een persoonlijk profiel* voor Janneke hadden gemaakt, keken we welke beroepen en functies goed bij Janneke passen, en spraken we af dat ze een aantal van deze beroepen verder ging onderzoeken.

Halverwege het traject werd ik gebeld, een blije Janneke aan de lijn: "ik heb een nieuwe baan!" Janneke’s oriëntatie bracht al snel een nieuwe vacature op haar pad en enthousiast begon ze, middenin coronatijd, aan haar nieuwe job. Het coachtraject wilde ze graag afmaken, en ze vond het fijn dat ik haar de eerste maanden in haar nieuwe baan zou blijven begeleiden.

“Heb ik wel de juiste keuze gemaakt?”

Afgelopen week was Janneke weer bij mij voor een coachgesprek. Ze vertelde hoe ze de eerste periode van haar nieuwe baan heeft ervaren en waar ze tegenaan liep in haar nieuwe functie. Heel even stak een twijfel gevoel de kop op en vroeg ze zich af of ze wel op haar plek zat daar: "heb ik wel de juiste keuze gemaakt?"

Ik hoorde haar verhaal aan en het werd voor mij steeds duidelijker hoe ze in haar nieuwe functie juist precies op haar plek leek te zitten. Door samen met Janneke haar situatie van een afstandje te bekijken, zag ze hoe het plaatje helemaal klopte.

Alles kwam samen in haar nieuwe werk

Janneke’s rol binnen het nieuwe bedrijf was zó op haar lijf geschreven! Ze kan vanuit haar functie precies doen waar ze goed in is en waar haar kracht ligt: mensen verbinden. Juist door haar ervaring in haar vorige werk én haar talent, kan ze van grote toegevoegde waarde zijn voor de nieuwe organisatie! 

"Mijn twijfel en onzekerheid hielden mij klein"

Toen ik haar liet zien dat ze hiermee ook haar 'missie' aan het leven was, schoot ze vol. ‘Die is precies raak!’ zei ze geëmotioneerd. "Dit is precies wat ik altijd al onbewust geweten heb, maar me niet bewust van was. Mijn twijfel en onzekerheid hielden me altijd klein en deden me geloven dat ik niet goed genoeg was en het nooit goed deed. Ik ben echt zo blij dat jij mij nu een spiegel voorhoudt, en me laat zien dat wat ik steeds heb geloofd niet de waarheid is!"

Wat was dat ontzettend mooi om te zien! Het was precies wat Janneke nodig had om in zichzelf te gaan geloven en haar eigen talent en kwaliteiten te kunnen zien.

En weet je, ook dát is loopbaancoaching: het gaat niet alleen over je werk of je loopbaan of een stap die je gaat zetten. Het gaat dieper, het gaat over jóu, over wat jou beweegt en aan het hart gaat. En heel vaak hoor ik aan het eind van een traject terug dat het je zo veel meer brengt dan je ervan had verwacht!

Sta op en schitter!

Janneke heeft door het traject niet alleen haar passie en haar 'kracht', maar ook haar nieuwe richting en baan gevonden. Langzaam mag ze zich nu los maken uit oude patronen en gedachten/overtuigingen die haar 'klein' hielden, en gaan staan voor wie ze is en waar ze echt goed in is. ‘Sta op en schitter’ was de tekst die in me opkwam en waar ik haar de komende tijd verder mee mag helpen.

Janneke mag ‘opstaan en schitteren'. Juist door wie ze is, kan ze met haar talent en kracht van betekenis zijn, en waarde geven aan de organisatie waar ze nu werkt. Ondanks haar twijfel of ze wel de goede keuze had gemaakt, voelt ze nu dat dit precies de juiste plek voor haar was om tot bloei te komen.

Het zetten van een eerste stap brengt dingen in beweging

Wauw, dit raakt mij elke keer opnieuw! En het bevestigt weer dat je dingen vaak niet van tevoren kunt bedenken, maar dat ze geleid worden en gaan zoals ze moeten gaan.

Ook deze ontwikkeling hadden we beiden van tevoren niet kunnen bedenken. Toch blijkt dat door het zetten van de eerste stap, er zoveel in beweging komt, waardoor de dingen op hun plek vallen en je steeds meer kunt worden wie je bent, en gaat doen wat helemaal bij je past.

Wil jij dat ook? 

Omdat je je soms ook zo 'verloren' voelt zoals Janneke? Of merkt dat je vastzit in je werk?

Heb je het gevoel dat er meer in je zit dan je nu doet? Of wil je graag meer energie, plezier en voldoening halen uit jouw werk? Ontdekken waar jouw kracht zit en wat helemaal bij je past?

Ik help je er graag bij.

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen?

Zet dan net als Janneke de eerste stap en vraag een gratis kennismakingsgesprek aan via het contactformulier of mail me: jeanet@visible-younique.nl.  

Je mag ook zelf een afspraak voor een gratis gesprek inplannen in mijn agenda, waarbij je een datum en tijdstip kunt kiezen dat jou het beste uitkomt. Je krijgt toegang tot mijn agenda via deze link.

Wil je toch liever eerst zelf aan de slag? Dit kan je er bij helpen:

  1. Mijn gratis E-book 'Maak werk van je toekomst'. Het boek helpt je te onderzoeken wie jij bent, wat jij kunt en wat jij wilt, zodat jij stappen kunt zetten om te gaan doen wat echt bij jou past! Je kunt het e-book hier aanvragen. 
  2. Gratis check 'Past mijn werk nog wel bij mij?' Ik heb een speciale checklist voor je gemaakt, die je helpt om antwoord te krijgen op vragen als 'zit ik nog wel op de juiste plek?' 'past mijn functie nog wel bij mij?' Je ontdekt of het werk wat je nu doet nog past bij wie je bent, wat je wilt en wat je belangrijk vindt in je werk. De gratis checklist kun je hier aanvragen

29 juni 2020, Jeanet Visscher

640 x 300 Profielfoto Jeanet 13 09 2019 gekanteld 1

Ik ben Life- & Loopbaancoach voor vrouwen (en mannen) die met plezier, passie en voldoening willen werken en leven. 

PS Ik vind de privacy van mijn klanten belangrijk. Alle namen en personen waar ik over schrijf zijn fictief. Voor de situaties en onderwerpen laat ik me inspireren door voorbeelden uit mijn praktijk. 

Anderen lazen ook:

'3 vrouwen die een nieuwe stap in hun loopbaan durven te zetten'

'Stuurloos in de golven: welke kant moet ik op met mijn loopbaan?'

Wil je GRATIS mijn nieuwe tips en inspiratie ontvangen?

Meld je dan hieronder aan en je ontvangt iedere maand mijn nieuwe tips en inspiratie automatisch in je mailbox.

 
Deel dit artikel met anderen via:

Ontvang mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst!'

Dit e-book helpt jou te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je weet welke stappen je kunt zetten om te doen wat echt bij jou past!

Meest recente tips

Aanbieding: 5 plekken voor een gratis 1-op-1 gesprek

Aanbieding: 5 plekken voor een gratis 1-op-1 gesprek

Het eerste kwartaal van dit jaar zit er al bijna weer op. Wat vliegt de tijd! Ik merk dat zelf vooral als ik lekker in een flow zit, en bezig ben met dingen in mijn werk die ik leuk vind en waar ik energie van krijg. Hoe was dat voor jou de afgelopen periode? Zat je lekker in je vel? Ging je met plezier naar je werk? 

Lees verder >>

STAP budget € 1.000,- beschikbaar per 1 maart 2022

STAP budget € 1.000,- beschikbaar per 1 maart 2022

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000,- per jaar aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Je kunt deze subsidie gebruiken voor het volgen van een (geregistreerde) training, cursus of opleiding, om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Ook iets voor jou?

Lees verder >>

Oproep: 3 vrouwen met stress- of burnoutklachten die gecoacht willen worden. Iets voor jou?

Oproep: 3 vrouwen met stress- of burnoutklachten die gecoacht willen worden. Iets voor jou?

Voor de opleiding 'Dynamisch Coachen bij Stress & Burn-out' die ik momenteel doe, ben ik op zoek naar vrouwen die door stress- of burnoutklachten zijn vastgelopen (of dreigen vast te lopen) in hun werk, die daar graag hulp van een coach bij willen, en die ik de komende maanden in een coachtraject zou mogen begeleiden. Kijk snel of dit ook iets voor jou kan zijn!

Lees verder >>

Hoe kom je in actie? 5 tips voor een succesvolle verandering

Hoe kom je in actie? 5 tips voor een succesvolle verandering

Je weet of je voelt dat het tijd is voor verandering: de situatie waarin je zit - of waar je telkens weer tegenaan of in vastloopt - maakt je onrustig of gestrest. Het kost je veel energie en je merkt dat je dit niet lang meer volhoudt. Zo kan het niet doorgaan, het is tijd voor verandering. Maar hoe kom je in beweging en pak je dit nou succesvol aan? 

Lees verder >>