MENU

“Hoe weet ik nou of ik dit kan? Ik heb dit nog nooit eerder gedaan!” Angstig kijkt Mirjam mij aan. Al langere tijd heeft ze een wens om voor zichzelf te beginnen. Toch durfde ze tot nu toe de stap nog nooit te zetten. Aan alles merkt ze echter dat haar vuurtje bij haar huidige werkgever is gedoofd. Ze wil weg, wat anders. Maar hoe zet Mirjam haar twijfels om in verlangen? 

Mirjam doet haar werk bij de bank op de automatische piloot, met de spreekwoordelijke twee vingers in haar neus. Ze is op zoek naar een nieuwe uitdaging, iets waar ze echt wat kan betekenen in de maatschappij. Het liefst wil ze iets kunnen doen voor 'de zwakkeren' in onze samenleving.

Waar zit je passie?

Mirjam besluit een loopbaantraject bij mij te starten, om uit te zoeken waar ze nu echt blij van wordt, waar haar passie zit en wat voor haar belangrijk is in haar werk en leven.

Als ze dit helder heeft, wordt het voor Mirjam steeds duidelijker dat ze haar eigen weg in wil slaan en haar eigen bedrijf wil starten. Op die manier kan ze helemaal zelf vorm geven aan haar manier van werken en heeft ze de vrijheid om haar eigen beslissingen te nemen. Vol energie gaat ze aan de slag om haar ideeën uit te werken en op papier te zetten. 

Dan slaat de twijfel toe...

Dan slaat ineens de paniek toe. ‘Ja maar, hoe weet ik nou of mensen hierop zitten te wachten? Waarom zullen ze mij hiervoor vragen? Ik heb dit nog nooit eerder gedaan, hoe weet ik nou of ik dit kan? En als ik dan een tijdje bezig ben en blijkt dat ik het toch helemaal niet leuk vind om met die mensen te werken, wat moet ik dan?”

Onzekerheid, twijfel, angst om te falen, om afgewezen te worden….allerlei emoties overspoelen Mirjam en ik zie haar kracht en enthousiasme verdwijnen. Ze zakt onderuit in haar stoel en met een wanhopige blik kijkt ze me aan. "Wil jij me helpen Jeanet?"

Wat drijft jou nu echt?

Natuurlijk kan ik haar verder helpen en samen kijken we wat Mirjam wil bereiken en wat haar doel en missie wordt met haar bedrijf. Ik merk dat Mirjam al een heel plaatje voor zich ziet hoe ze haar bedrijf wil neerzetten. Toch vind ik het belangrijk dat ze ook echt vóelt waarom ze dit zo graag wil. Ik stel haar verschillende vragen zoals: "wat is jouw ‘why’?" (zoals marketinggoeroes dat vaak noemen), "wat gaat jou aan het hart?", "wat gun je anderen?", "waar wil jij een bijdrage aan leveren?", "wat maakt dat zo belangrijk voor jou?".

Als we hier over doorpraten, zie ik wat er met Mirjam gebeurt als ze diep van binnen voelt waar het haar echt om gaat. Haar emotie raakt me en ik voel dat dít is waar haar bezieling ligt, en wat haar ten diepste drijft en motiveert. Het vlammetje dat al een tijdje in haar zat, wordt aangewakkerd. Als ze me aankijkt zie ik dat haar ogen glanzen. Dit is de passie die ze voelt, hier wil ze voor gaan, dit heeft ze te doen in de wereld!

Verlangen geeft je moed, kracht en vertrouwen 

In de vervolgsessies help ik Mirjam inzicht te krijgen in de doelgroep die ze wil helpen en wat ze voor hen kan betekenen. Haar aanbod wordt steeds duidelijker en Mirjam weet steeds beter wat haar zo uniek maakt in haar vak en als ondernemer.

Ik zie hoe ze ‘groeit’, hoe ze zelfverzekerder wordt en ontdekt wat ze echt wil en hoe ze dit neer kan zetten in de wereld. Haar ondernemingsplan krijgt steeds meer vorm.

Af en toe steekt de angst en de twijfel nog even weer de kop op. De stemmetjes die Mirjam willen beschermen om geen foute beslissingen te nemen. Mirjam weet inmiddels waar ze vandaan komen, en steeds als ze ze hoort, kan ze weer terug naar het vuurtje binnenin haar: haar ‘waarom’. Dat geeft haar de moed, de kracht en het vertrouwen om door te gaan. Omdat ze niet alleen weet, maar ook ten diepste voelt, dat dit is wat ze wil en wat haar echt blij maakt! 

Verlang jij hier ook naar? 

Heb je ook het gevoel dat jouw vlammetje een beetje (of misschien al wel helemaal) gedoofd is? Wil jij ook, net als Mirjam, ontdekken waar jouw passie, kwaliteiten en interesse liggen? Wil je weten wat goed bij jou past en waar jij energie van krijgt? Zodat jij ook datgene kunt gaan doen wat je misschien diep in je hart al heel lang zou willen, maar tot nu toe steeds niet durfde?

Gratis gesprek

Laat me je er bij helpen. Ik wil je graag uitnodigen voor een gratis gesprek van ongeveer 30-45 minuten. Ik kan dan wat meer van je verhaal horen en jij kunt al jouw vragen stellen en aangeven wat je lastig vindt. Ik denk met je mee en geef je tips en advies om je direct verder te helpen. Sommige mensen hebben daar voldoende aan en gaan daarna enthousiast aan de slag. Anderen kiezen juist voor verdere begeleiding, omdat ze merken dat ze samen veel verder komen dan wanneer ze het alleen uitzoeken.

Kun jij ook wel wat hulp gebruiken?

Maak dan een afspraak voor een gratis gesprek. Dat kan via het contactformulier of je kunt gelijk een afspraak plannen in mijn agenda via deze link.

Toch liever eerst zelf aan de slag?

Vraag dan mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst' aan. Dit e-book helpt je om te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je stappen kunt zetten om te doen wat bij je past. Je kunt het e-book hier aanvragen.

5 augustus 2019, Jeanet Visscher

jeanet foto

Als loopbaan- & lifecoach help ik vrouwen (en mannen), die vastlopen in hun werk, weer plezier, energie en voldoening te halen uit hun werk en leven.

PS Ik vind de privacy van mijn klanten belangrijk. Alle namen en personen waar ik over schrijf zijn fictief. Voor de situaties en onderwerpen laat ik me inspireren door voorbeelden uit mijn praktijk. 

 Anderen lazen ook deze artikelen: 

Stuurloos in de golven, welke kant moet ik op met mijn loopbaan?

"Ik heb de knoop doorgehakt en ga weg bij de bank" - 3 vrouwen stonden voor een moeilijke keuze

 

Deel dit artikel met anderen via:

Ontvang mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst!'

Dit e-book helpt jou te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je weet welke stappen je kunt zetten om te doen wat echt bij jou past!

Meest recente tips

Gratis Loopbaan Ontwikkeladvies met subsidieregeling overheid

Gratis Loopbaan Ontwikkeladvies met subsidieregeling overheid

Vanaf 1 augustus 2020 kun je een gratis Loopbaan Ontwikkeladvies aanvragen met subsidie van de overheid. Wil jij duurzaam inzetbaar blijven binnen je huidige functie en/of voorbereid zijn op de veranderende arbeidsmarkt? Wil je een nieuwe richting op in je loopbaan? Ben je, of raak je, je werk kwijt door de coronacrisis of een reorganisatie? Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn en wat goed bij je past? Vraag dan nu een gratis Loopbaan Ontwikkeladvies aan!

Lees verder >>

"Ik zit niet meer op m'n plek, maar wat wil ik dan en wat past bij mij?"

“Ik ben aan het overleven en ontzettend moe! Mijn energie loopt weg bij alles wat ik doe. Ik heb het gevoel dat ik niet meer op m'n plek zit, maar wat wil ik dan wél en wat past dan wél bij mij?” Een paar maanden geleden ontmoette ik Janneke. In ons kennismakingsgesprek vertrouwde ze me toe dat ze de laatste tijd zo'n ‘verloren’ gevoel had. In dit artikel lees je hoe Janneke hier mee om ging en wat er toen met haar gebeurde.

Lees verder >>

Kadootje, voor jouw persoonlijke groei in deze crisistijd!

Kadootje, voor jouw persoonlijke groei in deze crisistijd!

Wie jarig is trakteert! Visible Younique bestaat 4 jaar. Ondanks de onzekere tijd waarin we nu leven, kijk ik toch vol trots terug op de afgelopen jaren waarin ik al meer dan honderd mensen mocht begeleiden bij hun persoonlijke groei en ontwikkeling, het vinden van een nieuwe richting in hun loopbaan en het krijgen van meer plezier en voldoening in hun werk en leven. Om jou in deze crisistijd te helpen persoonlijk en/of professioneel te blijven groeien, heb ik een leuk kado voor je.

Lees verder >>

15 tips om thuiswerken zo productief en prettig mogelijk te maken

15 tips om thuiswerken zo productief en prettig mogelijk te maken

Normaal gesproken is een dag thuiswerken voor veel mensen fijn. Maar als het een soort van ‘verplicht’ is, voelt dat toch anders. Je mist je collega’s voor extra gezelligheid of motivatie.  En je concentratie wordt door alles flink op de proef gesteld. Toch wil je ook graag dat je zo productief mogelijk bent. Hoe pak je dat thuiswerken nu het beste aan? in dit artikel geef ik je 15 tips om thuiswerken zo productief en prettig mogelijk te maken.

Lees verder >>