Geluks-top-15: vijftien factoren die jouw werkplezier positief kunnen beïnvloeden

Ben jij gelukkig met je baan? Of ga je dagelijks met tegenzin naar het werk, en kom je 's avonds uitgeblust weer thuis? Als dit laatste het geval is, wordt het de hoogste tijd om dat te veranderen. In dit artikel laat ik je zien welke factoren bepalend zijn voor jouw werkplezier, en hoe deze er voor kunnen zorgen dat jij weer gelukkig kunt zijn met je werk.

Ligt het aan mijn werk of aan mijzelf?

We brengen een groot deel van ons leven door op ons werk. Jammer genoeg niet altijd met plezier.
Ik spreek veel mensen die aangeven dat ze het niet meer naar hun zin hebben, en geen voldoening meer halen uit het werk dat ze doen.

Ik herken dat, ik heb zelf jaren geleden ervaren hoeveel energie het kost om werk te doen waar mijn hart niet meer naar uit ging (en dan ook nog in een omgeving die helemaal niet meer bij me paste). Ik ben toen bij mezelf nagegaan waar het aan lag, en wat ik miste in mijn werk. Ik heb ook gekeken waar ik zelf invloed op had en wat ik kon veranderen, zodat ik weer met meer plezier mijn werk kon doen. Zo kwam ik er achter dat er 15 factoren zijn, die invloed hebben op hoe gelukkig je je voelt met je werk.

Jouw geluks-top-15

Hieronder vind je de eerste 8 van de in totaal 15 factoren die beïnvloeden hoe happy je je voelt in je werk: de geluks-top-15. In een volgend artikel deel ik de overige 7 factoren met je.

Neem je werk en jezelf nu eens onder de loep, en bepaal hoe jouw werk scoort op de genoemde factoren, op een schaal van 1 - 10.

Factor 1: de ruimte die je hebt om je werkdag zelf in te delen
Als je zelf kunt bepalen hoe je je werkdag invult, ben je over het algemeen gelukkiger dan mensen die hier geen invloed op hebben. Hoeveel invloed heb jij op hoe jouw werkdag er uit ziet?

Factor 2: de mogelijkheden om je talenten in te zetten
Wanneer je je talenten kunt gebruiken in je werk, en dingen doet waar je goed in bent, maakt dat je blij, en daardoor doe je je werk met plezier. Maak jij in je werk gebruik van je sterkste kanten?

Factor 3: de uitdaging in je werk
Werken op de automatische piloot of onder je niveau, kost je vaak meer energie dan dat het je oplevert. Als je echter altijd op je tenen moet lopen om je werk goed te doen of op tijd af te krijgen, houd je het ook niet vol. Zorg er dus voor dat je voldoende wordt uitgedaagd, maar dat deze uitdaging niet té groot is. Heb jij voldoende uitdaging in je werk?

Factor 4: de afwisseling in je taken
Verandering van spijs doet eten zeggen ze wel eens. Dat geldt ook voor het werk dat je doet. Afwisselende taken houden je bij de les, en zorgen er voor dat je beter gefocust bent op wat je doet. Let wel op dat je niet té veel verschillende dingen moet doen, want dan kan het tegenovergesteld gaan werken en juist stress geven. Is er voldoende afwisseling in jouw werk?

Factor 5: duidelijkheid over wat er van je verwacht wordt
Als je weet wat er van je verwacht wordt, zorgt dat voor overzicht en rust. Word jij echter gebruikt als manusje-van-alles, en krijg je regelmatig ongevraagd of ongepland klussen op je bordje, dan geeft dat spanning en onrust. Zijn jouw taken duidelijk en weet je wat je te doen staat?

Factor 6: de samenwerking met je collega's
Een goede samenwerking met collega's is in veel functies noodzakelijk. Het zorgt er voor dat bepaalde doelen worden gehaald, dat zaken tijdig worden opgeleverd en bepaalde werkzaamheden sneller en efficiënter gedaan kunnen worden. Collega's kunnen elkaar ook verder helpen met dingen die lastig zijn of waar iemand nog geen ervaring mee heeft. Hoe is de samenwerking tussen jou en je collega's?

Factor 7: je toekomstperspectief
Goede toekomstperspectieven zijn belangrijk. Je wilt je zeker voelen van je baan, maar ook hogerop kunnen komen of inhoudelijk kunnen groeien, en je verder ontwikkelen. Heb jij voldoende doorgroeimogelijkheden in je baan of binnen het bedrijf waar je werkt?

Factor 8: sociale contacten en ontspanning
Hoe belangrijk zijn sociale contacten op je werk? Vinden er wel eens activiteiten plaats buiten de werksfeer om, zodat je elkaar ook privé beter leert kennen? Is er voldoende tijd om even te ontspannen of een praatje te maken met je collega's?

Wat vind je belangrijk?

Dit zijn de eerste 8 factoren die een belangrijke rol spelen in hoe gelukkig jij je voelt op het werk. Waarschijnlijk vind je niet alle factoren even belangrijk. Ga daarom deze eerste 8 aspecten nog eens langs, en bedenk welke punten meer dan gemiddeld belangrijk voor je zijn. Als je op die factoren een onvoldoende hebt gegeven: waar ontbreekt het op je werk dan aan?

Wat kun je zelf doen?

Vraag jezelf eens af wat je in de praktijk kunt doen om je 'geluksniveau' op die onderdelen omhoog te krijgen.

Vind je dat je te weinig afwisseling hebt in je werk? Misschien kun je dan taken ruilen met een collega, nieuwe projecten naar je toetrekken of een andere werkvolgorde aanhouden. Mis je vooral de sociale contacten op je werk? Plan dan bijvoorbeeld een maandelijkse film- of sportavond met collega's, of word lid van de ondernemingsraad.

Je hoeft niet rigoureus te werk te gaan bij deze veranderingen, ook kleine wijzigingen kunnen al een heel verrassend effect geven.

Weten hoe je echt gelukkig wordt in je werk?

Heb je nog (loopbaan)vragen of wil je weten welke mogelijkheden er voor jou zijn? Stuur me dan een email of vraag een gratis gesprek aan. Ik kijk graag met je mee naar jouw mogelijkheden, en geef je praktische tips om weer met plezier naar je werk te kunnen gaan.

Je mail mag je sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wil je liever telefonisch contact? Bel dan 06-23191898 of vraag hier een gratis gesprek aan. Ik neem dan binnen 24 uur contact met je op.

PS Ben je benieuwd wat jouw talenten zijn en wat voor jou belangrijk is in je werk? Vraag dan hier mijn gratis e-book ‘Maak werk van je toekomst’ aan, en ontdek in 5 stappen hoe jij kunt doen wat echt bij je past!

 

16-08-2016 Jeanet Visscher

 

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan met anderen via de social media buttons hieronder.

Dit artikel vind je vast ook interesant:

Geluks-top-15: vijftien factoren die jouw werkplezier positief kunnen beinvloeden - deel 2

Kan jouw loopbaan wel een boost gebruiken?

 

Deel dit artikel met anderen via:

Ontvang mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst!'

Dit e-book helpt jou te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je weet welke stappen je kunt zetten om te doen wat echt bij jou past!

Meest recente tips

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

"Je hebt mij op een kruispunt in mijn loopbaan een hele nieuwe route laten vinden, waardoor ik op een geweldige eindbestemming ben uitgekomen" en "Van een stuurloos schip ben ik nu weer de kapitein die aan het roer staat en ga ik een heel mooi, zinvol vervolg geven aan mijn carrière" en "Ik heb een nieuwe baan en kan per 1 januari al beginnen!” Deze 3 vrouwen durven hun hart te volgen. Lees hier hun weg er naar toe.

Lees verder >>

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Zie je er tegenop om na het weekend of je vakantie weer aan het werk te moeten? Tel jij de dagen af en kun je niet wáchten tot je weer weekend of vakantie hebt?  Zou je het liefste de deur achter je dicht trekken, en niet meer terug willen komen? In dit artikel vind je 5 vragen die je helpen weer lekker in je 'werkvel' te komen.

Lees verder >>

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Je hebt het gevoel dat je werk niet meer bij je past. Je mist het plezier, de uitdaging en de voldoening in je werk. Diep van binnen voel je dat er meer in je zit. Je wilt graag werk doen waarin je van betekenis kunt zijn, waar je voldoening uit haalt, waar je passie ligt. Maar wat wil je dan? En hoe pak je dat aan? In het kader van de landelijke Week van de Loopbaan, kun je in de maand september met mij een afspraak maken voor een GRATIS Loopbaangesprek. 

Lees verder >>

"Is dit het nou? Wil ik dit blijven doen tot mijn pensioen?"

"Is dit het? Ik ben inmiddels 45, wil ik zo verder tot mijn pensioen?" verzuchtte Monique. Zo'n moment van bezinning is niet vreemd, het 'overkomt' veel vrouwen. Ineens sta je stil bij je leven. Je kijkt terug naar wat achter je ligt, en je denkt na over wat er nog komen gaat. Hoe zal je toekomst er uit zien? Wat wil je nog graag? Welke mogelijkheden zijn er nog voor jou? In dit artikel lees je hoe Monique de antwoorden op haar vragen heeft gevonden.

Lees verder >>