Blijf je zitten waar je zit of kom je in actie?

Vind ik het werk wat ik doe eigenlijk nog wel zo leuk? Zit ik nog wel op de goede plek? Ik wil eigenlijk best een keer wat anders, maar wat dan? Vragen waar veel mensen mee rondlopen, jij misschien ook. Toch praat je er liever niet over, omdat je wel weet hoe anderen vaak reageren:

‘Wees blij dat je nog werk hébt!’ of ‘het loopt toch goed allemaal?’ Je vriendinnen begrijpen je niet: ‘joh, jij hebt alles toch super voor elkaar!’ En op je werk kun je het helemaal niet delen, want dat kan alleen maar tégen je werken: ‘ze klaagt steeds dat ze het niet meer naar haar zin heeft, dus als we het met minder mensen moeten doen, moet zij maar als eerste er uit!’

Toch blijft dat ontevreden gevoel maar aan je knagen en je krijgt steeds minder plezier in je werk en in de dingen die je doet. Het maakt je onrustig. Om je heen hoor en zie je dat veel mensen hun baan kwijtraken door reorganisaties en je vraagt je af wanneer jij aan de beurt bent. Wil je daar op wachten?

Blijf jij zitten waar je zit of kom je in actie?

Wat ga je doen dit jaar? Blijf jij zitten waar je zit en wacht je af wat er de komende tijd gaat gebeuren? Of kom je in actie en ga je het stuur van je loopbaan in eigen handen nemen? Ga je deze keer echt aan de slag om te bepalen wat je het liefste zou willen doen en waar je goed in bent? Ga je onderzoeken welke mogelijkheden er voor je zijn, misschien wel buiten de financiële dienstverlening, zodat je weer plezier en voldoening uit je werk kunt halen?

Zal ik je een tip geven hoe je daar vandaag al mee kunt beginnen?

Wees dan eens heel eerlijk en vraag jezelf af: wat was voor jou de reden om in de financiële dienstverlening te gaan werken? Hoe ben je bij de bank, verzekeraar of het intermediair terecht gekomen? Was het je eigen keus? Wilde je altijd al in zo’n organisatie werken? Of ben je er toevallig ingerold? Bijvoorbeeld omdat het uitzendbureau net een baan voor je had bij een bank, of omdat je echt niet wist wat je anders moest gaan doen.

Het leek mij als kind geweldig om bij een bank te werken

Als ik even terugkijk hoe dat bij mijzelf ging, kan ik me nog heel goed herinneren dat ik vroeger graag bij een bank wilde werken. Als ik in de ‘spaarweek’ met mijn spaarpot op de bank kwam om die te laten legen, zag ik daar allemaal mensen aan bureaus zitten, afgeschermd door muurtjes en grote planten. Hoewel ik me als kind altijd afvroeg wat ze daar deden, leek het me geweldig om daar te werken, later, als ik groot was. De hele dag geld tellen, mensen helpen en allerlei boekjes en formulieren invullen. Ik vond het super interessant!

Mijn wens kwam uit!

Na mijn VWO examen kon ik direct aan het werk bij de Rabobank, en ik 'rolde' best makkelijk door naar andere functies, ook omdat ik er elke keer voor gevraagd werd. Toen ik echter na 14 jaar al heel wat collega’s had zien komen en gaan, en zelf het gevoel kreeg dat ik bij het meubilair ging horen, heb ik voor het eerst zélf eens nagedacht over wat mijn volgende stap zou worden. Ik wilde graag meer leren over levensverzekeringen, lijfrentes en pensioenen en koos er daarom heel bewust voor om te gaan werken bij een verzekeraar.

Toch had ik het steeds minder goed naar mijn zin...

Na verloop van een aantal jaren merkte ik steeds vaker dat ik het niet meer zo naar mijn zin had. Toen ik in 2012 hoorde dat mijn functie zou vervallen door een reorganisatie, heb ik me voor het eerst afgevraagd of ik wel in de financiële dienstverlening wilde blijven werken. Ik ben bij mezelf nagegaan: waar word ik nu echt blij van? Waar ben ik goed in? Wat zijn mijn talenten en kwaliteiten? Wat vind ik belangrijk in mijn werk en in mijn leven? Wat zou ik de komende 25 jaar willen doen? Voor mij werd snel duidelijk dat ik graag een andere richting op wilde, ook al heeft het nog een aantal maanden geduurd voordat ik wist wát ik precies wilde gaan doen, namelijk mensen coachen en begeleiden bij hún loopbaan en zoektocht naar werk dat echt bij ze past.

Dit heeft mij heel goed geholpen:

Wat mij enorm geholpen heeft is een oefening die ik deed in het loopbaantraject dat ik op dat moment volgde. Ik kreeg veel nieuwe inzichten, waardoor ik veel beter keuzes kon maken. Ik gebruik deze oefening daarom regelmatig in de loopbaantrajecten met mijn eigen klanten, en ik merk dat de richting die iemand op wil al snel duidelijk wordt.

Jij kunt het ook!

Het mooie is dat je een belangrijk deel van deze oefening ook prima zelf thuis kunt doen! Ik wil hem daarom graag met je delen. Wil jij serieus bezig met je toekomst en echt aan de slag met je loopbaanvraag? Klik dan op deze link  om de oefening: '6 stappen om richting te geven aan je loopbaan' te kunnen doen.

Samen kom je nog verder!

Vind je deze oefening lastig om zelf te doen? Wil je liever samen met andere gelijkgestemden jouw talenten, jouw passie en jouw missie helder krijgen en er achter komen wat nu echt bij je past?

Dat kan!

In een klein groepje met ongeveer 4 - 6 mensen gaan we aan het werk met deze onderwerpen, zodat jij weet welke richting je op wilt met je loopbaan en welke stappen je hiervoor kunt zetten. Wil jij hier graag bij zijn? Laat me dit dan even weten door het invullen van het contactformulier of stuur een mailtje naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Als je in de mail of het contactformulier aangeeft wat jouw vragen zijn, en waar je graag mee aan het werk zou willen, neem ik deze mee bij de voorbereiding van de workshop. Ik breng je uiteraard op de hoogte zodra de inhoud en de datum van de workshop bekend is, én je krijgt de mogelijkheid om je daar als eerste voor aan te melden!

Wil je liever één-op-één werken aan jouw toekomst en ontdekken wat echt bij je past? Informeer dan naar de mogelijkheden en vraag een gratis gesprek aan. Bellen mag natuurlijk ook: tel. 06-23191898.

Toch liever eerst zelf aan de slag? Vraag dan mijn gratis E-book 'Maak werk van je toekomst' hier aan. Het boek helpt je te onderzoeken wie jij bent, wat jij kunt en wat jij wilt, zodat jij stappen kunt zetten om te gaan doen wat echt bij jou past!

PS Ook op mijn Facebookpagina 'Visible Younique' deel ik regelmatig tips, inspiratie en informatie waarmee je meer betekenis kunt geven aan je leven en je werk. Als je deze pagina nu liked, weet je zeker dat je niets meer mist: ga naar de Facebookpagina.

Maak 2017 jouw jaar!

 

19-12-2016 Jeanet Visscher

 

Vond je dit artikel interessant? Deel het dan met anderen via de social media buttons hieronder.

Anderen lazen ook:

Is er leven na de financiële dienstverlening?

Welke gedachten en excuses belemmeren jou om de volgende stap te zetten?

Deel dit artikel met anderen via:

Ontvang mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst!'

Dit e-book helpt jou te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je weet welke stappen je kunt zetten om te doen wat echt bij jou past!

Meest recente tips

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

"Je hebt mij op een kruispunt in mijn loopbaan een hele nieuwe route laten vinden, waardoor ik op een geweldige eindbestemming ben uitgekomen" en "Van een stuurloos schip ben ik nu weer de kapitein die aan het roer staat en ga ik een heel mooi, zinvol vervolg geven aan mijn carrière" en "Ik heb een nieuwe baan en kan per 1 januari al beginnen!” Deze 3 vrouwen durven hun hart te volgen. Lees hier hun weg er naar toe.

Lees verder >>

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Zie je er tegenop om na het weekend of je vakantie weer aan het werk te moeten? Tel jij de dagen af en kun je niet wáchten tot je weer weekend of vakantie hebt?  Zou je het liefste de deur achter je dicht trekken, en niet meer terug willen komen? In dit artikel vind je 5 vragen die je helpen weer lekker in je 'werkvel' te komen.

Lees verder >>

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Je hebt het gevoel dat je werk niet meer bij je past. Je mist het plezier, de uitdaging en de voldoening in je werk. Diep van binnen voel je dat er meer in je zit. Je wilt graag werk doen waarin je van betekenis kunt zijn, waar je voldoening uit haalt, waar je passie ligt. Maar wat wil je dan? En hoe pak je dat aan? In het kader van de landelijke Week van de Loopbaan, kun je in de maand september met mij een afspraak maken voor een GRATIS Loopbaangesprek. 

Lees verder >>

"Is dit het nou? Wil ik dit blijven doen tot mijn pensioen?"

"Is dit het? Ik ben inmiddels 45, wil ik zo verder tot mijn pensioen?" verzuchtte Monique. Zo'n moment van bezinning is niet vreemd, het 'overkomt' veel vrouwen. Ineens sta je stil bij je leven. Je kijkt terug naar wat achter je ligt, en je denkt na over wat er nog komen gaat. Hoe zal je toekomst er uit zien? Wat wil je nog graag? Welke mogelijkheden zijn er nog voor jou? In dit artikel lees je hoe Monique de antwoorden op haar vragen heeft gevonden.

Lees verder >>