Loopbaancoaching & Outplacement

Loopbaanbegeleiding

Je merkt dat je weinig plezier, energie en voldoening meer haalt uit je werk. Soms twijfel je of je werk nog wel bij je past, of vraag je je af of je nog wel op de goede plek zit. Misschien ben je toe aan een volgende stap in je loopbaan of ben je benieuwd welke mogelijkheden er nog meer voor je zijn op de arbeidsmarkt.

Je kunt ook in een fase in je leven terecht zijn gekomen, waarin je wat meer gaat nadenken over jezelf en over je leven. Misschien ben je na een burnout of ziekte weer aan het werk gegaan, maar voel je dat dingen zijn veranderd of dat je iets mist. Misschien vraag je je wel eens af: is dit het nu? Ben ik tevreden met wie ik ben en met wat ik doe? Kan ik met een goed gevoel op mijn leven terugkijken als ik op deze manier verder ga?

Het kan ook zijn dat je 'gedwongen' wordt om over je toekomst na te denken. Je krijgt te maken met een reorganisatie en loopt het risico dat je je baan kwijt raakt. Of je bent actief mobiel of boventallig en wilt onderzoeken welke richting je op wilt met je loopbaan. Misschien besluit je in overleg met je werkgever om afscheid van elkaar te nemen via een vaststellingsovereenkomst en/of krijg je een outplacementtraject aangeboden omdat je op zoek moet naar ander werk (lees in deze laatste situatie ook de pagina Outplacement)

Vraag jij je wel eens af:

 • Wie ben ik eigenlijk en wat wil ik nou echt? 
 • Waar word ik blij van en waar zit mijn passie?
 • Waar ben ik goed in en wat past bij mij?
 • Wil ik dit werk nog blijven doen en zo niet, wat dan wel?
 • Ik wil graag zinvol bezig zijn en meer voldoening halen uit mijn werk. Hoe pak ik dat aan?
 • Hoe kan ik mijn werk en leven zo invullen dat het me meer energie geeft?
 • Ik wil wel iets voor mezelf beginnen, maar hoe kan ik dat het beste aanpakken? 
 • Ben ik niet te oud om nog van baan te veranderen?
 • Ik heb al zo lang niet gesolliciteerd, hoe werkt dat tegenwoordig? 

Herken je jezelf in deze vragen? Dan is loopbaancoaching iets voor jou!

“Creëer jij je eigen toekomst? Of wacht je tot een ander dat voor je doet?”

 Met loopbaancoaching: 

 • ontdek je wie je bent, waar je voor staat en wat je écht wilt in je leven
 • weet je waar je hart sneller van gaat kloppen en waar je écht blij van wordt
 • ontdek je wat jouw passie is, waar je energie van krijgt en wat jouw unieke kwaliteiten en talenten zijn
 • weet je welke beroepen, beroepsrichtingen en werkomgeving helemaal bij je passen
 • ontdek je of je huidige werk nog wel bij je past en of je nog wel op de juiste plek zit
 • kun je je leven en werk vorm en invulling geven vanuit je diepste verlangen en passend bij wie je werkelijk bent
 • weet je welke concrete acties en stappen je moet zetten om dit te bereiken
 • weet je hoe je jouw ideale baan of ideale bedrijf ook daadwerkelijk kunt vinden 
 • leer je jezelf zó te profileren en presenteren, dat jouw succes en kansen op een nieuwe baan echt worden vergroot
 • weet je wat jou (misschien) nog belemmert en help ik je om deze belemmeringen of blokkades weg te nemen. 

Een loopbaancoachtraject helpt je om een duidelijk beeld te krijgen van jezelf, jouw wensen, talenten en jouw mogelijkheden. Het geeft je de rust en het vertrouwen om een goede afweging te maken:tussen blijven waar je nu zit of, als je dat wilt, een nieuwe stap te zetten of een nieuwe richting in te slaan. Je kunt keuzes maken die helemaal passen bij wie jij bent, wat je kunt en wat jij wilt. Zo haal je het beste uit jezelf, en kun je weer met plezier, passie en voldoening werken en leven.  

Wil jij dit ook? Ik help je graag dit te bereiken!  

Ben je benieuwd hoe ik je hierbij kan helpen? Vraag dan een vrijblijvend en gratis kennismakinggesprek* aan of plan direct een afspraak voor een gratis gesprek in mijn agenda op een beschikbare datum en een tijdstip dat jou het beste uitkomt.

Een loopbaantraject bestaat gemiddeld uit ongeveer 5 - 8 sessies, verspreid over drie tot zes maanden. Mijn begeleiding is maatwerk en afgestemd op jouw persoonlijke situatie en wensen. Ik vertel ik je graag meer in ons gratis kennismakingsgesprek

*het kennismakingsgesprek duurt ongeveer 45-60 minuten en doen we op mijn kantoor in Zwolle of (kosteloos) online via Skype, Zoom of Teams. Tijdens het gesprek kun je jouw specifieke situatie of vragen inbrengen. Ik denk met je mee, met het doel je direct verder te helpen. Veel mensen zijn daar voldoende mee geholpen, anderen kiezen daarna voor verdere begeleiding.

Heb je nog vragen? Aarzel dan niet en neem even contact met me op via het contactformulier of bel me op: 06-23191898. Ik help je graag verder.

“Als je wacht tot je er klaar voor bent, wacht je de rest van je leven!”

Tip: de kosten van loopbaancoaching worden regelmatig vergoed door de werkgever. Informeer eens of ze dit voor jou willen betalen.

 

Ik besloot om mijn plan B nu echt concreter te maken.

"Al jaren voel ik me eigenlijk niet meer thuis binnen de bank. Bij de laatste reorganisatie (3 jaar geleden) was ik zelfs teleurgesteld dat ik moest blijven. Maar ja wat dan? Hoe ik ook nadacht, een plan B was er gewoon niet. Ik had een hele rij leuk hobby's, maar geen 'verborgen' passie waar ik mijn beroep van zou kunnen maken.  Ik voelde dat de volgende reorganisatie naderde en het mooie van bij een grote bank werken is dat je ieder jaar weer een budget ontvangt voor je duurzame inzetbaarheid. Ik besloot om mijn plan B nu echt wat concreter te maken. Via LinkedIn kwam ik in contact met Jeanet. Ik volgde haar al een tijdje op LinkedIn en zag mooie positieve ervaringen voorbij komen. Gelukkig was mijn manager ook enthousiast en stemde in met het traject. Met Jeanet heb ik o.a. gekeken naar mogelijke beroepen en beroepsrichtingen, maar ik kwam al snel tot de conclusie dat ik niet het spreekwoordelijke roer om wilde gooien, maar mijn ervaring en kwaliteiten in een andere organisatie wil inzetten. Toen ik nog tijdens het traject kon kiezen voor een vertrek bij de bank met een mooie financiële regeling, heb ik die kans direct genomen. Samen met Jeanet heb ik gekeken naar mijn CV en sollicitatiebrief. Ook hebben we mijn LinkedIn profiel onder de loep genomen. Omdat de afstand van mijn woonplaats naar Zwolle best groot is heb ik Jeanet 1 x persoonlijk ontmoet en hebben we de rest van de 8 sessies via Skype gedaan. Hoewel ik hierover vooraf nog wat twijfels had, verliepen de gesprekken heel gemakkelijk. We hebben zelfs een sollicitatie gesprek geoefend via Skype. Jeanet is heel toegankelijk en ze levert echt maatwerk. Haar feedback was zeer waardevol! Ik heb een mooie eerste stap gemaakt om een leuke baan te vinden in een andere leuke organisatie. Over een paar maanden is mijn laatste werkdag bij de bank en ik ben klaar om de arbeidsmarkt weer op te gaan 😊.  Tegen iedereen die nog twijfelt of een coachtraject wel waardevol is zeg ik: doen!" Jacqueline

Ik realiseerde me dat ik zelf in beweging moest komen om van baan te veranderen

"Veranderen van baan, dat doe je toch niet? Jawel... kan ik nu zeggen! Met veel plezier ben ik inmiddels 2 maanden aan het werk in een voor mij nieuwe omgeving. Ik werk nu bij een zorginstelling en dan ook nog in een functie die ik het liefste uitoefen. Al enkele jaren worstelde ik met de vraag: wil ik blijven werken bij een bank/verzekeraar waar ik de afgelopen 20 jaar heb gewerkt? Of laat ik deze vertrouwde omgeving eindelijk los, en ga ik doen wat echt bij mij past? Tijdens een zoveelste reorganisatie ben ik gestart met een loopbaantraject bij Jeanet, en al snel werd tijdens de gesprekken duidelijk dat ik nu toch echt de knoop wilde doorhakken. In de sessies nam Jeanet mij mee naar mijn diepste ik, en werd het mij steeds duidelijker: wie ben ik en wat wil ik echt. Kijkend in mijn spiegel begon ik me te realiseren dat ik zelf in beweging moest komen en dat een ander dat niet voor mij kon doen. De kans om te switchen naar een andere werkomgeving kon ik nu niet langer naast me neerleggen. Door de opdrachten die Jeanet me gaf, heb ik ervaren dat er buiten de wereld van bank/verzekeraar een hele interessante arbeidsmarkt is. Dat er veel leuke bedrijven en banen zijn, en dat er wel degelijk kansen zijn in de arbeidsmarkt die je zelf kunt creëren! Ik heb de sprong gewaagd en ben bewust gaan solliciteren naar functies bij bedrijven die mij aanspraken. Deze bewuste stap is goed geweest voor mij als persoon: mijn energie is toegenomen en mijn zelfvertrouwen is gegroeid. Ik kan het iedereen aanbevelen! Jeanet, de begeleiding en coaching van jou hebben er o.a. voor gezorgd dat ik heb kunnen uitspreken wie ik werkelijk ben en wat ik zelf wil. Ik heb hierdoor mijn knoop kunnen doorhakken, en een stap op mijn weg kunnen maken. Bedankt voor je begeleiding en het vertrouwen!" Peter

Ik vind het heel bijzonder wat loopbaancoaching je kan opleveren! Ik had met de 5e sessie al een nieuwe baan.

"Ik had een veertigersdilemma en wilde er achter komen of ik mijn werk in deze functie nog jaren wilde blijven doen. Er was de laatste jaren zó veel veranderd op mijn huidige werkplek en omdat er een aantal taken zijn weggevallen, werd mijn werk voor mijn gevoel veel saaier en eentoniger, en nam de werkdruk alleen maar toe. Ik kreeg de tip om eens loopbaancoaching te gaan doen, en zo ben ik bij Jeanet terecht gekomen. Ik heb eerst een kennismakingsgesprek gehad met Jeanet via Skype. Ik had daar een heel goed gevoel bij, we hadden gelijk een klik met elkaar. Dus zonder twijfel ben ik begonnen aan 6 sessies loopbaancoaching. Door de gesprekken met Jeanet ben ik erachter gekomen wat ik diep van binnen wil. Ik heb veel over mijzelf geleerd, en kon hierdoor een goede keuze maken voor mijn toekomst. Ik vind het heel bijzonder wat loopbaancoaching je kan opleveren! Ik had met de 5e sessie al een nieuwe baan. Dit had ik totaal niet verwacht. Je moet er natuurlijk zelf wel wat voor doen, maar ik raad iedereen die ook met zo’n veertigersdilemma zit, aan om loopbaancoaching bij Jeanet te doen! Het kan je zo veel opleveren. Jeanet is een super coach, ze werkt vanuit haar passie met veel enthousiasme. Jeanet bedankt!" Ingrid

Ik wilde duidelijk krijgen wat ik moest doen: blijven of de bank verlaten?

"De zoveelste reorganisatie werd aangekondigd binnen de bank. Ik was er al langer van overtuigd dat ik niet mijn pensioen zou gaan halen bij deze werkgever. Maar wat wil ik dan wel en welke keuzes ga/moet ik maken? Ik heb toen gegoogled op “is er leven na de bank” en kwam op de site van Visible Younique terecht. In het verhaal van Jeanet zaten zoveel overeenkomsten met mijn eigen verhaal, dat ik een intake gesprek heb aangevraagd. Na dit gesprek was ik ervan overtuigd dat Jeanet de aangewezen persoon was die mij verder kon helpen. Ik wilde voor mijzelf duidelijk krijgen wat ik moest gaan doen: blijven of de bank verlaten? Waar liggen mijn kwaliteiten en wat zou ik dan graag willen in een nieuwe baan? Na 3 sessies had ik een duidelijk beeld van mijzelf en waar mijn kracht ligt. Het fijne bij Jeanet vind ik dat ze inspeelt op de vraagstukken die op dat moment voor mij belangrijk waren. Hierdoor ging ik altijd met een voldaan gevoel naar huis en kon ik de juiste beslissingen nemen. Het werd mij duidelijk dat het tijd werd voor een nieuwe uitdaging. We hebben mijn CV en sollicitatiebrief onder de loep genomen en een sollicitatiegesprek geoefend d.m.v. een rollenspel. Dit heeft geresulteerd in een nieuwe baan waar ik binnenkort ga starten! Jeanet heel erg bedankt!" Anke 

Ontvang mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst!'

Dit e-book helpt jou te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je weet welke stappen je kunt zetten om te doen wat echt bij jou past!

Meest recente tips

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

"Je hebt mij op een kruispunt in mijn loopbaan een hele nieuwe route laten vinden, waardoor ik op een geweldige eindbestemming ben uitgekomen" en "Van een stuurloos schip ben ik nu weer de kapitein die aan het roer staat en ga ik een heel mooi, zinvol vervolg geven aan mijn carrière" en "Ik heb een nieuwe baan en kan per 1 januari al beginnen!” Deze 3 vrouwen durven hun hart te volgen. Lees hier hun weg er naar toe.

Lees verder >>

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Zie je er tegenop om na het weekend of je vakantie weer aan het werk te moeten? Tel jij de dagen af en kun je niet wáchten tot je weer weekend of vakantie hebt?  Zou je het liefste de deur achter je dicht trekken, en niet meer terug willen komen? In dit artikel vind je 5 vragen die je helpen weer lekker in je 'werkvel' te komen.

Lees verder >>

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Je hebt het gevoel dat je werk niet meer bij je past. Je mist het plezier, de uitdaging en de voldoening in je werk. Diep van binnen voel je dat er meer in je zit. Je wilt graag werk doen waarin je van betekenis kunt zijn, waar je voldoening uit haalt, waar je passie ligt. Maar wat wil je dan? En hoe pak je dat aan? In het kader van de landelijke Week van de Loopbaan, kun je in de maand september met mij een afspraak maken voor een GRATIS Loopbaangesprek. 

Lees verder >>

"Is dit het nou? Wil ik dit blijven doen tot mijn pensioen?"

"Is dit het? Ik ben inmiddels 45, wil ik zo verder tot mijn pensioen?" verzuchtte Monique. Zo'n moment van bezinning is niet vreemd, het 'overkomt' veel vrouwen. Ineens sta je stil bij je leven. Je kijkt terug naar wat achter je ligt, en je denkt na over wat er nog komen gaat. Hoe zal je toekomst er uit zien? Wat wil je nog graag? Welke mogelijkheden zijn er nog voor jou? In dit artikel lees je hoe Monique de antwoorden op haar vragen heeft gevonden.

Lees verder >>