Sollicitatiecoaching

Sollicitatiebegeleiding

Als je werkt kom je soms in een situatie waarin je het risico loopt je baan kwijt te raken. Er is een reorganisatie waardoor jouw functie komt te vervallen of je werkplek gaat verdwijnen. Misschien ben je in een arbeidsconflict met je werkgever terecht gekomen of besluit je in goed overleg met je werkgever afscheid van elkaar te nemen via een vaststellingsovereenkomst.

Vaak krijg je de mogelijkheid om bij vertrek te kiezen tussen een geldbedrag of outplacement. Bij outplacement komen jij en je werkgever overeen dat je op zoek gaat naar een andere baan, en dat je niet meer terugkeert op je oude werkplek. In beide gevallen kun je je kiezen voor een loopbaan- of outplacementtraject. 

De beslissing om afscheid van elkaar te nemen kan emotioneel zijn voor jou als werknemer. Misschien voel je woede, vertwijfeling en verdriet over het verlies van je baan of het onrecht dat je in jouw ogen is aangedaan. Ook als je het wel aan zag komen of de beëindiging van het arbeidscontract op eigen verzoek is, kan het emoties met zich meebrengen. Vaak kost het even tijd om daar overheen te komen. In een outplacementtraject is daar, meer dan bij 'gewone' loopbaancoaching, ruimte voor. 

Herken jij jezelf in deze vragen?

 • Ik raak mijn baan kwijt, hoe nu verder?
 • Hoe en waar vind ik een nieuwe baan die echt bij mij past?
 • Waar word ik blij van en waar zit mijn passie?
 • Waar ben ik goed en wat wil ik? 
 • Welke kansen en mogelijkheden zijn er voor mij op de arbeidsmarkt?
 • Ik heb al zo lang niet gesolliciteerd, hoe werkt dat tegenwoordig? 
 • Hoe schrijf ik een goede motivatie of sollicitatiebrief die perfect aansluiten bij de vacature waarop ik wil reageren?
 • Ik wil een professioneel CV en LinkedIn profiel die staan als een huis, hoe doe ik dat?
 • Hoe kan ik mezelf goed 'verkopen' in een sollicitatiegesprek?
 • Ik zie er tegenop om te netwerken, hoe kan ik mijn netwerk dan wél goed inzetten?
 • Ik wil wel iets voor mezelf beginnen, maar hoe pak ik dat aan?  

Dan is een outplacementtraject iets voor jou!

“Als jij je eigen waarde niet ziet, verwacht dan niet van anderen dat zij het wel zien”

Met een Outplacementtraject:

 • ben je goed voorbereid om de arbeidsmarkt op te gaan
 • krijg je antwoord op vragen als wat wil ik?, waar word ik blij van?, wat past bij mij? en hoe kom ik daar?
 • weet je welke functies, beroepen en beroepsrichtingen helemaal bij je passen
 • weet je welke mogelijkheden er voor je zijn op de arbeidsmarkt
 • heb je een persoonlijk profiel en een plan van aanpak waarmee je de arbeidsmarkt op kunt om doelgericht te solliciteren.
 • weet je wat jou uniek maakt en waarin je je onderscheidt van anderen
 • heb je een professioneel én persoonlijk CV en LinkedIn profiel, waarmee je precies laat zien wie je bent en wat jij te bieden hebt
 • weet je hoe je je netwerk inzet zodat het voor jou werkt 
 • voel je je zelfverzekerd en krachtig in je sollicitatiegesprekken en netwerkgesprekken 
 • vergroot je jouw kansen op een baan die echt bij je past!

Een outplacementtraject helpt je om een duidelijk beeld te krijgen van jezelf en jouw kansen en mogelijkheden op de arbeidsmarkt. Je LinkedIn profiel staat als een huis en je weet waar je goed in bent en wat jij te bieden hebt. Je weet hoe je passende vacatures vindt en hoe je jouw sollicitatiebrieven en CV perfect laat aansluiten bij de vacature waar jij op solliciteert. Hiermee vergroot je de kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek, en voel je je zelfverzekerd in sollicitatiegesprekken voor een baan die echt bij je past!

Spreekt dit jou aan en wil jij dit ook? Ik help je graag dit te bereiken! 

Ben je benieuwd hoe ik je hierbij kan helpen? Vraag dan een vrijblijvend en gratis kennismakinggesprek* aan of plan direct een afspraak voor een gratis gesprek in mijn agenda op een beschikbare datum en een tijdstip dat jou het beste uitkomt. 

Een Outplacementtraject bestaat gemiddeld uit 8 sessies, verspreid over vier tot zes maanden. Mijn begeleiding is maatwerk en afgestemd op jouw persoonlijke situatie en wensen. Ik vertel ik je graag meer in ons gratis kennismakingsgesprek

*het kennismakingsgesprek duurt ongeveer 45-60 minuten en doen we op mijn kantoor in Zwolle of (kosteloos) online via Skype, Zoom of Teams. 

Heb je eerst nog een vraag over outplacement in z'n algemeen of over een outplacementtraject in het bijzonder? Aarzel dan niet en neem even contact met me op via het contactformulier of bel me op: 06-23191898. Ik help je graag verder.

“Ga staan voor wat je de wereld te bieden hebt!”

Ik heb al een aantal sollicitatiegesprekken gehad waarin ik mijzelf goed kon neerzetten

"Ik wilde mijzelf beter kunnen profileren bij het zoeken naar een baan. Dit is zeker gelukt! Jeanet gaf mij ook praktische tips hoe ik mijn CV en sollicitatiebrief kon verbeteren en hoe ik me kan voorbereiden op een sollicitatiegesprek, zodat ik niet voor verrassingen sta. Ik heb al een aantal sollicitatiegesprekken gehad en telefoontjes gedaan waarin ik mijzelf goed kon neerzetten. Ik heb ook bevestiging gekregen van mijn talenten en kwaliteiten. Ik wist niet dat ik zoveel talenten had, het is wel heel leuk om dat zo op een rijtje te zien liggen!" L.B.

Ik heb inzicht gekregen in wie ik ben en wat ik kan en dat ik er mag wezen!

"Ik had al héél lang geen sollicitatiegesprek meer gevoerd en wilde mij graag zekerder voelen. In een coachsessie met Jeanet, hebben we het gesprek geoefend, waardoor ik veel meer zelfvertrouwen heb gekregen. Voor mij verdient deze sessie een 10: het voldeed niet alleen volledig aan mijn wensen, maar het heeft me ook gebracht dat ik meer inzicht heb gekregen in wie ik ben en wat ik kan en dat ik er mag wezen!" A.P.

Ik heb mijn drive weer gevonden! 

"Het is september en mijn werkgever besluit de werkzaamheden over te plaatsen naar het hoofdkantoor. Ik maak de overweging om mee te gaan, maar in mijn achterhoofd weet ik dat 2,5 uur reizen eigenlijk geen optie is. En ja, die leuke collega`s waarmee je zo fijn werkt, en ook wel voor bent gebleven, moeten ook de zelfde beslissing nemen en blijven ook niet allemaal. Na ruim 25 jaar in de financiële wereld gewerkt te hebben, moest ik een afweging maken: zoek ik een nieuwe uitdaging bij een soortgelijke werkgever of volg ik mijn gevoel en ga ik compleet iets anders doen? Ik bleef overwegingen maken en kwam niet tot een goed besluit. Als dan je omgeving aangeeft dat je eigenlijk al een hele tijd zegt dat je het niet meer naar je zin hebt, valt het kwartje. Maar hoe pak je dat allemaal aan? Op een dag komt Jeanet op LinkedIn voorbij en ik lees het verhaal over haar werkwijze. Een afspraak was snel gemaakt en een oriënterend gesprek volgde. De klik is er direct en gezamenlijk gaan we het traject in: het grote veranderen is begonnen. Weloverwogen juiste keuzes maken onder begeleiding van Jeanet. Een proces... niet over één nacht ijs, maar alle ruimte om mezelf daar in te ontwikkelen. In de zoektocht naar een nieuwe uitdaging heeft Jeanet me het afgelopen half jaar uitstekend geholpen. Vanuit de financiële wereld ben ik nu werkzaam in het sociale domein, omgeschoold en wel: wie had dat van tevoren gedacht! Jeanet dank je wel voor alle fijne adviezen. Ik heb mijn drive (weer) gevonden!" Hans Peter

Ik voelde me waardeloos en afgedankt na de boventalligheid en zat passief op de bank

"Ik zat op slot, was stuurloos en futloos, boos en verdrietig. Voelde me waardeloos en afgedankt na de boventalligheid en zat langere tijd passief op de bank. Ik heb toen bewust gekozen voor coaching door Jeanet. We hebben een vergelijkbare achtergrond, dat maakte dat ze aan een half woord al genoeg had. Echt heel prettig. Jeanet gaf mij ruimte om mezelf te zijn. Ik voelde mij 100% veilig en vertrouwd bij Jeanet en door de coaching kwam mijn energie en vechtlust terug! Ik durfde, wilde en ging weer vooruit kijken en vooruit denken. Mijn zelfvertrouwen bloeide weer op en de zon ging weer schijnen na een lange periode van vermoeidheid, boosheid en verdriet. Jeanet hield mij een spiegel voor en gunde mij de confrontatie (en daardoor groei) om “oud zeer bij de kladden te gaan plakken”, omdat dat mijn potentie in de weg zat. Ik durfde het aan een totaal ander vakgebied te gaan ontdekken. Niets en niemand houdt mij meer tegen om nu eindelijk te durven gaan voor waar mijn hart ligt! Dank je wel Jeanet voor jouw geduld en vakkennis, je eerlijkheid en vertrouwen! Ik hoop dat je nog heel veel mensen mag helpen door jouw coaching, zodat ook voor hen de zon weer gaat schijnen!" Monique

Meest recente tips

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

"Je hebt mij op een kruispunt in mijn loopbaan een hele nieuwe route laten vinden, waardoor ik op een geweldige eindbestemming ben uitgekomen" en "Van een stuurloos schip ben ik nu weer de kapitein die aan het roer staat en ga ik een heel mooi, zinvol vervolg geven aan mijn carrière" en "Ik heb een nieuwe baan en kan volgende maand al beginnen!” Drie vrouwen die hun hart nu durven te volgen. Lees hier hun weg er naar toe.

Lees verder >>

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Zie je er tegenop om na het weekend of je vakantie weer aan het werk te moeten? Tel jij de dagen af en kun je niet wáchten tot je weer weekend of vakantie hebt?  Zou je het liefste de deur achter je dicht trekken, en niet meer terug willen komen? In dit artikel vind je 5 vragen die je helpen weer lekker in je 'werkvel' te komen.

Lees verder >>

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Je hebt het gevoel dat je werk niet meer bij je past. Je mist het plezier, de uitdaging en de voldoening in je werk. Diep van binnen voel je dat er meer in je zit. Je wilt graag werk doen waarin je van betekenis kunt zijn, waar je voldoening uit haalt, waar je passie ligt. Maar wat wil je dan? En hoe pak je dat aan? In het kader van de landelijke Week van de Loopbaan, kun je in de maand september met mij een afspraak maken voor een GRATIS Loopbaangesprek. 

Lees verder >>

"Is dit het nou? Wil ik dit blijven doen tot mijn pensioen?"

"Is dit het? Ik ben inmiddels 45, wil ik zo verder tot mijn pensioen?" verzuchtte Monique. Zo'n moment van bezinning is niet vreemd, het 'overkomt' veel vrouwen. Ineens sta je stil bij je leven. Je kijkt terug naar wat achter je ligt, en je denkt na over wat er nog komen gaat. Hoe zal je toekomst er uit zien? Wat wil je nog graag? Welke mogelijkheden zijn er nog voor jou? In dit artikel lees je hoe Monique de antwoorden op haar vragen heeft gevonden.

Lees verder >>