keuzes maken levensmissie
Waarom doe jij wat je doet? Wat is jouw 'why'?

Ken je de uitdrukking 'Blue Monday'? Volgens een psycholoog de meest deprimerende dag van het jaar waarop veel mensen zich treurig, neerslachtig of depri schijnen te voelen. De gezelligheid van de decembermaand is weer voorbij, het is buiten donker, nat en koud en de lente en zomer laten nog wel even op zich wachten. Hoe ga je om met dit gevoel?  

Even leek het er op dat deze 3e maandag van januari voor mij ook een Blue Monday zou worden!

Ik werd wakker met een verstopte neus en een flinke verkoudheid. Bovendien had ik mijn wekker extra vroeg gezet, omdat er al op tijd een monteur op de stoep zou staan voor het aansluiten van een glasvezelverbinding. Op het afgesproken tijdstip kwam er echter niemand opdagen. Het werd later, en later, maar nog steeds geen monteur.

Ik was ondertussen aan het werk gegaan, maar ook dat begon niet zoals ik had gehoopt: toen ik mijn bankrekening checkte op een factuurbedrag (waarvan na meerdere herinneringen beloofd was dat het de week er voor al betaald zou worden), bleek het nog steeds niet op mijn rekening te zijn bijgeschreven.

Mijn humeur werd er niet beter op

Je kunt je misschien voorstellen dat ik, toen ik na 1,5 uur gebeld werd door het glasvezelbedrijf met de mededeling dat de afspraak (die al 2x verschoven was) wéér niet door ging, even niet zo aardig was voor deze beste man. Zou Blue Monday mij dan toch te pakken hebben?

Ik merkte dat ik door deze dingen moeite had om me te concentreren op mijn werk. Ik voelde me geïrriteerd, ik was teleurgesteld en daardoor totaal niet in m'n hum.

'Dat wordt helemaal niks vandaag' dacht ik! Al met al was de helft van de ochtend al verstreken, maar er was nog niets uit mijn handen gekomen. En dat terwijl ik nog wel zoveel op mijn to-do lijstje had staan.

Deze mindset was precies wat ik nodig had!

Toen schoot me ineens een uitspraak te binnen, die ik pas had gehoord van een collega coach: 'ik laat mijn gevoel niet meer mijn acties bepalen, maar mijn acties bepalen mijn gevoel!' Deze mindset was precies wat ik nodig had: ik laat mijn dag niet verknallen door dingen waarover ik me opwind, waar ik me aan irriteer of zelf geen invloed op heb. Ik laat me niet beïnvloeden door regen en kou, of door een verkoudheid. En weet je waarom niet? Ik heb belangrijke dingen te doen: ik heb een missie en een doel, en die komen voort uit mijn 'why'!

Ik hoor zo vaak van mensen die ik spreek dat ze het moeilijk vinden om te doen wat ze het liefste zouden willen doen.

Ze weten niet waar ze goed in zijn of wat bij hen past, durven niet genoeg op zichzelf te vertrouwen, laten beslissingen en keuzes afhangen van anderen of van de omstandigheden. Vaak doen ze zelfs niets en blijven ze zitten in de situatie waarin ze zitten. Steeds treuriger, steeds neerslachtiger en niet gelukkig.

Dit raakt mij, ik geloof echt dat het anders kan

We zijn niet voor niets op deze aarde, maar we hebben een doel. We hebben hiervoor allemaal onze eigen unieke talenten, gaven, karakter, persoonlijkheid en uiterlijk gekregen die ons maken tot wie we zijn. Die mogen we laten zien en zo goed mogelijk gebruiken en inzetten in ons leven en in werk dat daarbij past. We mogen ons ontplooien en ontwikkelen, zodat we het beste uit onszelf kunnen halen en dat weer mogen geven aan anderen!

En dat is precies waarom ik zo graag het werk doe wat ik nu doe

Ik wil ook jou laten zien wie je echt bent, wat je kunt en wat je wilt. Ik ga samen met je op zoek naar de baan die het beste bij je past en waar je je talenten en kwaliteiten helemaal in kwijt kunt. Ik leer je hoe je jezelf goed profileert en presenteert als je het sollicitatieproces in gaat en leer je hoe je je kans op die baan die bij je past kunt vergroten.

Ik word blij als ik zie dat jouw energie weer gaat stromen en er weer een vonkje gaat branden bij je! 

Je gaat anders denken: over jezelf, over je mogelijkheden. Je gaat je anders voelen: zelfverzekerd en vol vertrouwen in jezelf. En je gaat anders doen: doen waar jij echt goed in bent. Je durft keuze te maken vanuit je hart en te gaan doen waarvoor jij hier op aarde bent.

Heb jij soms het gevoel dat het elke dag Blue Monday is en wil je dat gevoel veranderen?

  • Wil jij ontdekken wat jouw 'why' en je levensmissie is? 
  • Wil je weten waar je echt goed in bent en welk werk helemaal bij je past? 
  • Wil je graag eens je eigen keuzes maken en je niet laten beïnvloeden door anderen?
  • Verlang jij ernaar om eindelijk de vrouw te worden die je ten diepste wilt zijn?

Kun je één of meer vragen met 'ja' beantwoorden? 

Laat dan vanaf vandaag jouw acties je gevoel bepalen en vraag een gratis 'doorbraaksessie' aan. Elke week reserveer ik ruimte in mijn agenda voor 2 van deze sessies (via Skype of op mijn kantoor in Zwolle). Je kunt een gratis sessie aanvragen via het contactformulier of nóg makkelijker: zelf direct een afspraak inplannen in mijn agenda en een moment kiezen dat het jou past. Je krijgt toegang tot mijn agenda via deze link.

Wil je liever eerst zelf aan de slag?

Download dan mijn gratis E-book 'Maak werk van je toekomst' en ontdek wie jij bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je stappen kunt zetten om te doen wat echt bij jou past!

16-01-2017 Jeanet Visscher

 640 x 300 Profielfoto Jeanet 13 09 2019 gekanteld 1

Ik ben Loopbaan- & Lifecoach voor vrouwen (en mannen) die met plezier, passie en voldoening willen werken en leven. 

PS Ik vind de privacy van mijn klanten belangrijk. Alle namen en personen waar ik over schrijf zijn fictief. Voor de situaties en onderwerpen laat ik me inspireren door voorbeelden uit mijn praktijk. 

 

 

Deel dit artikel met anderen via:

Meest recente tips

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

"Je hebt mij op een kruispunt in mijn loopbaan een hele nieuwe route laten vinden, waardoor ik op een geweldige eindbestemming ben uitgekomen" en "Van een stuurloos schip ben ik nu weer de kapitein die aan het roer staat en ga ik een heel mooi, zinvol vervolg geven aan mijn carrière" en "Ik heb een nieuwe baan en kan volgende maand al beginnen!” Drie vrouwen die hun hart nu durven te volgen. Lees hier hun weg er naar toe.

Lees verder >>

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Zie je er tegenop om na het weekend of je vakantie weer aan het werk te moeten? Tel jij de dagen af en kun je niet wáchten tot je weer weekend of vakantie hebt?  Zou je het liefste de deur achter je dicht trekken, en niet meer terug willen komen? In dit artikel vind je 5 vragen die je helpen weer lekker in je 'werkvel' te komen.

Lees verder >>

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Je hebt het gevoel dat je werk niet meer bij je past. Je mist het plezier, de uitdaging en de voldoening in je werk. Diep van binnen voel je dat er meer in je zit. Je wilt graag werk doen waarin je van betekenis kunt zijn, waar je voldoening uit haalt, waar je passie ligt. Maar wat wil je dan? En hoe pak je dat aan? In het kader van de landelijke Week van de Loopbaan, kun je in de maand september met mij een afspraak maken voor een GRATIS Loopbaangesprek. 

Lees verder >>

"Is dit het nou? Wil ik dit blijven doen tot mijn pensioen?"

"Is dit het? Ik ben inmiddels 45, wil ik zo verder tot mijn pensioen?" verzuchtte Monique. Zo'n moment van bezinning is niet vreemd, het 'overkomt' veel vrouwen. Ineens sta je stil bij je leven. Je kijkt terug naar wat achter je ligt, en je denkt na over wat er nog komen gaat. Hoe zal je toekomst er uit zien? Wat wil je nog graag? Welke mogelijkheden zijn er nog voor jou? In dit artikel lees je hoe Monique de antwoorden op haar vragen heeft gevonden.

Lees verder >>