Met plezier naar je werk! - het verhaal van Esther

(Her)ken jij Esther? Esther is een leuke, jonge vrouw van 35 jaar. Ze heeft een druk leven, elke morgen brengt ze Lieke (7) en Vera (5) naar school, waarna ze in haar Peugeot 107 naar haar werk rijdt. Esther heeft een goedbetaalde baan als financieel adviseur bij de Rabobank, waar ze inmiddels al ruim 10 jaar werkt. De laatste tijd merkt Esther dat ze met minder plezier naar haar werk gaat dan vroeger. Ze betrapt zich er op dat ze aan het eind van de week blij is dat het weekend is. Collega´s zeiden pas ook al dat ze minder enthousiast en gedreven was dan een jaar geleden. Zo kennen ze haar niet! Wat is er aan de hand? 

Elke functie is een nieuwe uitdaging toch?

Esther wilde altijd al graag bij een bank werken. Toen ze als klein kind met haar spaarpot naar de bank ging om haar gespaarde geld op haar rekening te storten, zag ze daar overal mensen lopen en was ze enorm nieuwsgierig naar wat die mensen allemaal deden. Dat leek haar ook wel wat: een mooi kantoor met allemaal bureaus, stoelen en mooie planten er tussenin. En dan lekker met geld bezig zijn. Rekenen was altijd al haar favoriete vak op school dus dat kwam goed uit. Op zo´n bankkantoor wilde Esther later ook wel werken.

Toen Esther geslaagd was voor haar VWO examen, heeft ze bewust gekozen voor een HEAO opleiding met de richting Financieel Management. Gelukkig kon ze snel een baan vinden bij de Rabobank 40 kilometer verderop. Esther begon haar carrière als kliëntadviseur, maar omdat ze goed kon leren en ook veel opleidingen naast haar werk deed, werd ze al snel gevraagd om hypotheekadviseur te worden. Zo heeft Esther de afgelopen 10 jaar verschillende functies gehad, waar ze elke keer voor gevraagd werd. Omdat Esther zich graag blijft ontwikkelen, heeft ze overal ja tegen gezegd. Elke nieuwe functie is weer een uitdaging toch! En daar houdt ze wel van!

Wat als het niet meer zo leuk is als dat het altijd was?

Sinds Esther op haar 30e financieel adviseur werd, merkt ze dat ze het werken bij een bank minder leuk begint te vinden. Er zijn veel veranderingen, het wordt zakelijker en ze moet steeds meer doen in minder tijd. Esther merkt ook dat er minder tijd is voor persoonlijk contact. Klanten komen steeds minder vaak voor een gesprek op de bank, maar regelen hun bankzaken online. De gesprekken waar ze altijd zo veel voldoening uit haalde, worden daardoor steeds minder. Dit mist ze heel erg, vooral het persoonlijke contact met mensen.

De laatste maanden denkt Esther veel na. Ze heeft zich wel honderd keer afgevraagd of het werk dat ze nu doet nog wel bij haar past. 's Nachts kan ze soms niet slapen omdat ze ligt te piekeren of ze dit werk wel wil blijven doen de komende jaren. En diep in haar hart weet ze het antwoord al: ze wil meer betekenis aan haar leven geven en werk doen wat ze leuk vindt en waar ze voldoening uit haalt! En dat is niet langer in deze rol als financieel adviseur bij de Rabobank....

Wat wil ik nu eigenlijk echt?

Maar ja, dan komen er gelijk allerlei vragen bij Esther naar boven: wat past dan bij mij? Wat wil ik nou eigenlijk? Waar word ik nu echt blij van? Waar ben ik nou echt goed in? Wie ben ik eigenlijk? Wat zijn mijn talenten en kwaliteiten? Wat vind ik nou echt belangrijk in mijn werk en in mijn leven? Om een goede beslissing te kunnen nemen over haar toekomst wil ze graag antwoorden op deze vragen. Maar hoe komt ze daar nu achter?

Allemaal vragen waar Esther zo snel geen antwoord op heeft, en dit maakt haar erg onrustig. Ze ligt ´s nachts te draaien in bed omdat ze niet kan slapen. Haar man, Rick, begon vorige week al te klagen over dat ze eens moest gaan slapen 's nachts en niet zo prikkelbaar moest reageren wanneer de kinderen niet direct doen wat ze vraagt.

Tijd om in actie te komen!

Esther besluit dat het piekeren en de slapeloze nachten lang genoeg hebben geduurd. Ze gaat de hulp inroepen van een coach. Nee... niet zomaar een coach. Ze wil iemand die haar kan helpen om weer zicht te krijgen op haar toekomst. Iemand die haar inzicht geeft in welke kwaliteiten en talenten ze in huis heeft. Iemand die haar helpt om te ontdekken wat haar drijfveren nou eigenlijk zijn en wat haar passie is. Iemand die haar helpt om naar haar hart te luisteren, en haar kan helpen te ontdekken wat ze echt het allerliefste zou willen doen.

Gelukkig staat Esther open voor nieuwe inzichten en vindt ze het niet erg wanneer haar een spiegel wordt voorgehouden. Ze realiseert zich dat ze naar zichzelf moet durven kijken om te ontdekken wat er diep in haar leeft. Ook weet ze dat ze zelf in actie moet komen, om daadwerkelijk te gaan voor wat ze het liefste wil doen. Ze zal keuzes moeten maken en beslissingen moeten nemen. Maar Esther wil hier tijd voor maken. Ze heeft er alle vertrouwen in dat ze door dit coachtraject dichter bij zichzelf komt, zodat ze eindelijk het heft in eigen hand kan nemen om te kiezen wat het beste bij haar past.

En zo kwam Esther een jaar geleden bij mij en vroeg of ik haar als coach wilde begeleiden bij haar zoektocht....

Een jaar later......

Vrijdag, kwart over drie. Esther staat op het schoolplein om Vera en Lieke op te halen van school. Die storten zich vol blijdschap in haar armen. Mama heeft eindelijk tijd om hen op te halen! Dat is jaren lang niet gebeurd.

Tijdens het coachtraject is Esther tot de ontdekking gekomen dat ze graag meer tijd wil besteden aan haar gezin en haar hobby: fotografie. Esther heeft besloten om parttime te gaan werken en heeft dat kunnen regelen met haar werkgever. Ze werkt nog steeds bij de Rabobank als financieel adviseur, maar heeft ontdekt dat haar talenten en kwaliteiten vooral liggen bij het begeleiden en adviseren van mensen. Ze vond de adviesgesprekken met klanten altijd al erg leuk om te doen, en merkte ook dat haar dat veel voldoening gaf. Toch realiseert ze zich ook dat ze in haar huidige functie steeds minder haar ei kwijt kan en dat het tijd is om te kiezen voor iets dat echt bij haar past.

Omdat Esther graag mensen verder wil helpen met hun ontwikkeling om zo het beste uit zichzelf te halen, heeft ze besloten een opleiding tot coach te gaan doen. Hier is ze nu 2 maanden mee bezig, en ze merkt dat dit haar heel veel voldoening geeft. Ze slaapt beter, is niet meer zo onrustig en kan weer enthousiast zijn. Haar vuurtje is weer gaan branden en ze gaat met veel meer plezier naar haar werk.

Ik heb het gevoel dat ik de hele wereld aan kan!

Als Esther vertelt over haar opleiding zie je haar stralen! Ze heeft geluisterd naar haar hart, haar eigen keuzes gemaakt, en ze weet nu wat haar passie is: een eigen coachpraktijk waarin ze mensen kan begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling. Tot die tijd blijft Esther werken bij de Rabobank, maar omdat ze nu een dag minder werkt, kan ze zich bezig houden met haar coachopleiding én heeft ze tijd om er op uit te gaan om mooie foto´s te maken. Dit geeft Esther weer zoveel energie dat ze het gevoel heeft dat ze de hele wereld aan kan. Esther is een gelukkiger mens geworden en ze is blij dat ze het niet allemaal alleen hoefde uit te zoeken, maar dat ze de hulp heeft ingeschakeld van een coach die haar begrijpt en haar geholpen heeft de juiste richting in te slaan!

Wil jij ook met plezier naar je werk? Wil je gaan doen wat je het liefste zou willen doen? Neem eens contact met mij op voor een gratis eerste gesprek waarin ik je minimaal 2 gouden tips geef om stappen te zetten op weg naar een zinvol leven en werk dat echt bij jou past.

Ga je liever eerst zelf aan de slag? Download dan hieronder mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst' waarmee je stappen kunt zetten om te doen wat bij jou past.

 

23 november 2015 - Jeanet Visscher

Deel dit artikel met anderen via:

Ontvang mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst!'

Dit e-book helpt jou te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je weet welke stappen je kunt zetten om te doen wat echt bij jou past!

Meest recente tips

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

"Je hebt mij op een kruispunt in mijn loopbaan een hele nieuwe route laten vinden, waardoor ik op een geweldige eindbestemming ben uitgekomen" en "Van een stuurloos schip ben ik nu weer de kapitein die aan het roer staat en ga ik een heel mooi, zinvol vervolg geven aan mijn carrière" en "Ik heb een nieuwe baan en kan per 1 januari al beginnen!” Deze 3 vrouwen durven hun hart te volgen. Lees hier hun weg er naar toe.

Lees verder >>

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Zie je er tegenop om na het weekend of je vakantie weer aan het werk te moeten? Tel jij de dagen af en kun je niet wáchten tot je weer weekend of vakantie hebt?  Zou je het liefste de deur achter je dicht trekken, en niet meer terug willen komen? In dit artikel vind je 5 vragen die je helpen weer lekker in je 'werkvel' te komen.

Lees verder >>

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Je hebt het gevoel dat je werk niet meer bij je past. Je mist het plezier, de uitdaging en de voldoening in je werk. Diep van binnen voel je dat er meer in je zit. Je wilt graag werk doen waarin je van betekenis kunt zijn, waar je voldoening uit haalt, waar je passie ligt. Maar wat wil je dan? En hoe pak je dat aan? In het kader van de landelijke Week van de Loopbaan, kun je in de maand september met mij een afspraak maken voor een GRATIS Loopbaangesprek. 

Lees verder >>

"Is dit het nou? Wil ik dit blijven doen tot mijn pensioen?"

"Is dit het? Ik ben inmiddels 45, wil ik zo verder tot mijn pensioen?" verzuchtte Monique. Zo'n moment van bezinning is niet vreemd, het 'overkomt' veel vrouwen. Ineens sta je stil bij je leven. Je kijkt terug naar wat achter je ligt, en je denkt na over wat er nog komen gaat. Hoe zal je toekomst er uit zien? Wat wil je nog graag? Welke mogelijkheden zijn er nog voor jou? In dit artikel lees je hoe Monique de antwoorden op haar vragen heeft gevonden.

Lees verder >>