Kan jouw loopbaan wel een 'boost' gebruiken?

Ben jij de dagen aan het aftellen en kun je niet wáchten tot je eindelijk vakantie hebt? Zie jij jezelf al liggen in het zwembad, ergens in een warm land, en wil je het liefste gewoon de boel de boel laten? Kun je er nu al tegenop zien om over een paar weken weer aan het werk te moeten? Is dit herkenbaar voor jou? Dan is de kans groot dat je nog niet de baan hebt waar je het beste uit jezelf kunt halen en het beste van jezelf kunt geven.

Misschien heb jij al een hele tijd het gevoel dat je niet meer met plezier naar je werk gaat. Je werk kost je alleen maar energie en je wilt graag wat anders, maar je weet niet wat nu echt bij jou past.

Het kan ook zijn dat je het juist wel naar je zin hebt op je werk, maar dat de afgelopen periode voor jou een hele spannende en stressvolle tijd was, omdat jouw functie komt te vervallen.

Misschien heb je op dit moment zelfs helemaal geen baan en zou je graag weer aan het werk willen. Je bent druk aan het solliciteren, maar je krijgt veel afwijzingen en vindt het lastig om jezelf elke keer weer goed neer te zetten in je gesprekken.

Gebruik dan deze zomer om richting te geven aan jouw loopbaan!

Hoe zou het voor je zijn als je over een paar maanden duidelijk hebt welke richting je op wilt met jouw werk en je leven? Als jij, wanneer de vakantieperiode is afgelopen en het drukke leven weer begint, weet waar je echt goed in bent en wat echt bij jou past. Hoe mooi zou het zijn, dat je dan gelijk aan de slag kunt om op zoek te gaan naar jouw ideale baan, en weet wat jij te bieden hebt aan potentiële werkgevers!

Lijkt jou dit wat?

Mijn (gratis) e-book 'Maak werk van je toekomst' kan je daarbij helpen. Heb je dit e-book nog niet aangevraagd? Download deze dan hier.

Hoe kun je aan de slag?

Of je nu lekker voor je tent zit met een kop koffie, op je luchtbedje in zee ligt te dobberen, aan het wandelen bent door de bergen, in je hangmat ligt te luieren of misschien toch het fort moet bewaken omdat collega's met vakantie zijn: begin eens met het terugkijken op het afgelopen half jaar. Vraag jezelf dan eens af: wat ging er goed en waar ben je tevreden over? Maar ook: wat ging er niet goed en wat je zou willen en kunnen veranderen?

Wil jij echt wat veranderen?

Wacht dan niet langer en kies uit het e-book 2 opdrachten waar jij de komende week mee aan de slag wilt. Reserveer 2 uur in je agenda om heel bewust met deze opdrachten bezig te gaan. Laat je partner en kinderen weten dat je op dat moment even niet beschikbaar bent voor andere leuke dingen.

Kies voor de week er na nog 2 opdrachten die je gaan helpen in jouw zoektocht naar werk dat echt bij je past. Plan ook voor die week twee uur in, om er mee aan de slag te gaan (en doe dit dan ook ;-))

Herhaal dit voor de 3e week als je meer tijd nodig hebt, of andere opdrachten uit het e-book wilt uitwerken.

Wat is voor jou belangrijk in je werk en je leven?

Ik raad je aan om in ieder geval eens te kijken naar wat jij belangrijk vindt in je werk en in je leven. Wat zijn jouw waarden? (zie opdracht 2 uit het e-book). Je kunt ook aan je partner, vrienden of anderen reisgenoten vragen welke waarden ze bij jou vinden passen. Stilstaan bij jouw waarden kan je helpen om richting te geven aan je leven en ze kunnen een sterke motivatie zijn om de zaken anders aan te pakken.

Wat zijn jouw grootste successen?

Kijk dan ook eens naar jouw successen. Wat heb jij gedaan in je persoonlijke of beroepsleven waarvan je zelf zegt: "dat heb ik goed gedaan, daar mag ik trots op zijn!". Beschrijf jouw rol hierin, jouw acties, jouw handelen en kijk eens naar de vaardigheden en kwaliteiten die je hebt ingezet om dat resultaat te halen. De vragen en het schema van opdracht 5 uit het e-book kunnen je hierbij helpen.

Waar droom jij van?

Neem je wel eens de tijd om na te denken over wat je nu echt graag zou willen doen?

Deze vakantieperiode is een goed moment om jezelf tijd te gunnen om te gaan 'dromen' over jouw toekomst. Laat je gedachten eens de vrije loop. In jouw dromen over je toekomst mag en kan alles, er zijn geen beperkingen. Vraag jezelf eens af: wat zou ik willen doen, willen hebben of willen zijn als ik alle tijd van de wereld had en als geld geen rol zou spelen? Wat wil ik hebben bereikt over 5 jaar? En wat over 10 jaar? En over 20 jaar? Hoe wil ik op mezelf terugkijken als ik aan het eind van mijn leven ben?

Gratis inspiratiesessie

Ik kan me voorstellen dat de ene opdracht makkelijker te doen is dan de andere opdracht.

Loop je bij het maken van de opdrachten tegen zaken aan die je lastig vindt of waar je graag nog wat meer aandacht aan zou willen besteden? Wil je gewoon een keer sparren met mij over jouw toekomstmogelijkheden? Dat kan! Ook in deze zomerperiode!

Elke maand bied ik 4 gratis inspiratiesessies aan.

In dit gesprek (via telefoon of skype) beantwoord ik jouw vragen en kijken we wat jij nodig hebt om echt stappen te kunnen zetten. Ook geef ik je extra tips, waarmee je verder kunt op weg naar jouw droombaan.

Wil jij na de zomer weer vol energie aan de slag?

Vraag dan dit gratis gesprek aan, zodat jij deze zomer het stuur van jouw loopbaan in eigen hand kunt nemen. Zo kun je straks uitgerust, geïnspireerd en vol nieuwe energie aan de slag om ook jouw droombaan te vinden!

Vraag hier jouw gratis inspiratiesessie aan.

Wees er wel snel bij en reserveer je plek, want vol = vol

 

14-07-2016 - Jeanet Visscher

 

Anderen lazen ook:

http://www.visible-younique.nl/tips/leef-je-droom-nu-bewaar-hem-niet-voor-later

http://www.visible-younique.nl/tips/het-is-nooit-te-laat-om-te-worden-wat-je-had-kunnen-zijn

Deel dit artikel met anderen via:

Ontvang mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst!'

Dit e-book helpt jou te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je weet welke stappen je kunt zetten om te doen wat echt bij jou past!

Meest recente tips

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

"Je hebt mij op een kruispunt in mijn loopbaan een hele nieuwe route laten vinden, waardoor ik op een geweldige eindbestemming ben uitgekomen" en "Van een stuurloos schip ben ik nu weer de kapitein die aan het roer staat en ga ik een heel mooi, zinvol vervolg geven aan mijn carrière" en "Ik heb een nieuwe baan en kan per 1 januari al beginnen!” Deze 3 vrouwen durven hun hart te volgen. Lees hier hun weg er naar toe.

Lees verder >>

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Zie je er tegenop om na het weekend of je vakantie weer aan het werk te moeten? Tel jij de dagen af en kun je niet wáchten tot je weer weekend of vakantie hebt?  Zou je het liefste de deur achter je dicht trekken, en niet meer terug willen komen? In dit artikel vind je 5 vragen die je helpen weer lekker in je 'werkvel' te komen.

Lees verder >>

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Je hebt het gevoel dat je werk niet meer bij je past. Je mist het plezier, de uitdaging en de voldoening in je werk. Diep van binnen voel je dat er meer in je zit. Je wilt graag werk doen waarin je van betekenis kunt zijn, waar je voldoening uit haalt, waar je passie ligt. Maar wat wil je dan? En hoe pak je dat aan? In het kader van de landelijke Week van de Loopbaan, kun je in de maand september met mij een afspraak maken voor een GRATIS Loopbaangesprek. 

Lees verder >>

"Is dit het nou? Wil ik dit blijven doen tot mijn pensioen?"

"Is dit het? Ik ben inmiddels 45, wil ik zo verder tot mijn pensioen?" verzuchtte Monique. Zo'n moment van bezinning is niet vreemd, het 'overkomt' veel vrouwen. Ineens sta je stil bij je leven. Je kijkt terug naar wat achter je ligt, en je denkt na over wat er nog komen gaat. Hoe zal je toekomst er uit zien? Wat wil je nog graag? Welke mogelijkheden zijn er nog voor jou? In dit artikel lees je hoe Monique de antwoorden op haar vragen heeft gevonden.

Lees verder >>