loopbaan werkplezier
Jolanda (45): ''Het geeft me zó veel rust, ik heb spijt dat ik dit niet eerder gedaan heb

 'Jeanet, er is veel gebeurd na de vorige sessie, ik heb je zó veel te vertellen!' Jolanda keek me aan, een glimlach van oor tot oor: 'ik ben in mijn vakantie helemaal tot rust gekomen en heb eens goed nagedacht wat ik nu echt wil. En tóen voelde ik goed dat ik wil stoppen met het werk dat ik nu doe. Ik vind het echt niet meer leuk en het kost me veel te veel energie'. Lees hier wat er gebeurde toen Jolanda dit hardop durfde uit te spreken en wat haar heeft geholpen om een nieuwe stap te durven zetten.

Op het werk liep het allemaal niet meer zo lekker

Het was onze 3e coachsessie. Jolanda vertelt hoe ze vooral de laatste weken voor haar vakantie weer last had van de signalen die ze een paar jaar eerder ook had, voordat ze met een burnout uitviel. Ze herkende niet alleen de fysieke klachten, maar merkte ook dat ze kortaf reageerde op anderen. Ook op het werk liep het allemaal niet meer lekker: ze maakte de dingen maar half af en stelde steeds meer klussen uit, waardoor het werk zich opstapelde, met alle gevolgen van dien.

'Er moet nu echt iets gebeuren!'

Het besef kwam in de vakantie, toen Jolanda op een rustig moment voor zich uit staarde over het blauwe water: 'wie zit ik nu eigenlijk voor de gek te houden? Ik kan mezelf wel blijven voorliegen, maar daar schiet niemand iets mee op en ikzelf al helemaal niet! Bovendien wil ik niet opnieuw in een burnout terecht komen. Er moet nu echt iets gebeuren!'

'Het geeft me zó veel rust, ik heb spijt dat ik het niet eerder gedaan heb'

Het was duidelijk voor haar, de kogel was door de kerk. Zodra ze weer aan het werk was, heeft Jolanda in een gesprek met haar manager aangegeven dat ze graag wilde stoppen met haar werk, en op zoek ging naar een nieuwe functie binnen of buiten de bank. Jolanda vertelt me wat dit met haar deed: 'het geeft me zó veel rust merk ik, nu ik deze knoop doorgehakt heb! Ik heb echt spijt dat ik dit niet eerder gedaan heb!'

'Dit werk is helemaal op mijn lijf geschreven'

Dat er nieuwe deuren open gaan als er oude deuren gesloten worden blijkt wel: nog dezelfde week wordt Jolanda getipt voor een vacature binnen de organisatie die precies bij haar kwaliteiten en wensen past. 'Dit werk is helemaal op mijn lijf geschreven'.

Omdat de sollicitatietermijn binnen een paar dagen zou sluiten, schrijft ze nog dezelfde dag haar motivatiebrief en werkt haar CV bij. 'En je raadt het nooit Jeanet, maar volgende week mag ik al op gesprek!. Echt, ik ben zó blij hiermee!' Haar gezicht straalt en ik voel haar energie stromen. Samen bereiden we het sollicitatiegesprek voor, ik geef haar nog wat extra tips en we staan nog even stil bij het kernwoordenprofiel wat ik eerder al voor haar heb gemaakt. 

'Je hebt me in beweging gezet en ik durf de stap nu echt te zetten'

Aan het eind van de coachsessie vertrouwt ze me toe: 'echt Jeanet, wat jouw coaching wel niet met me doet! Ik heb het gevoel dat ik op wolken loop en merk dat ik al veel beter in mijn vel zit. Je hebt me echt in beweging gezet en ik durf het nu aan om deze stap ook echt te gaan zetten. Dat was me zonder jouw hulp niet gelukt'.

Wauw, wat gaaf is dit om te zien en te horen. Natuurlijk is het spannend en is het afwachten of ze deze baan ook zal krijgen. Maar dat er iets in beweging is gezet is wel duidelijk. De rem is er af en ik heb er alle vertrouwen in dat er iets heel moois op haar pad gaat komen. 

En dat gun ik jou ook!

Misschien loop jij ook al een tijdje rond met de gedachte dat je graag wat anders zou willen met je werk. Misschien twijfel je of je nog wel op de goede plek zit, maar weet je niet goed wat bij je past of welke mogelijkheden er nog meer voor je zijn. Misschien heb je net als Jolanda geen plezier meer in je werk, en kost het je meer energie dan het je oplevert. Misschien moet je (gedwongen) op zoek naar een nieuwe baan of loop je vast in je zoektocht en heb je geen idee hoe je het moet aanpakken.

Laat me je erbij helpen

Natuurlijk kun je doorploeteren, blijven aanmodderen of het allemaal zelf uitzoeken. Maar waarom zou je geen hulp vragen? Als Loopbaan- & Lifecoach begeleid ik dagelijks vrouwen met dit soort vragen over hun werk en loopbaan. 

Ik help je weer te ontdekken wie je bent, wat je goed kunt en wat je echt graag wilt. Het wordt duidelijk wat jou energie geeft en waar je passie zit. Ook kijken we welke richting je op zou willen in je werk, wat goed bij je past en welke mogelijkheden er voor je zijn op de arbeidsmarkt. Hierdoor kun je veel beter en makkelijker keuzes maken voor een volgende stap in je loopbaan.

Bovendien weet je ook wat je moet doen om daar te komen en hoe je dit kunt bereiken. Als het nodig of gewenst is, begeleid ik je in je sollicitatieproces en leer je jezelf goed te profileren en te presenteren in je brieven, CV en in je netwerk- en sollicitatiegesprekken. 

Wil jij, net als Jolanda heeft gedaan, een stap maken en weer met plezier kunnen werken en leven?

Maak dan eens een afspraak voor een gratis gesprek. Tijdens het gesprek kun je jouw specifieke situatie of vragen inbrengen. Ik denk met je mee, met het doel je direct verder te helpen. Veel mensen zijn daar voldoende mee geholpen. Anderen kiezen daarna voor verdere begeleiding. 

Ik heb tijd en ruimte in mijn agenda gereserveerd voor een gratis* gesprek met jou, als jij serieus aan de slag wilt met je loopbaan en weer met plezier, passie, energie en voldoening wilt werken en leven.

Je kunt een gratis* gesprek aanvragen via het contactformulier op mijn website of rechtstreeks een afspraak plannen in mijn agenda via deze link.

* Een gratis gesprek duurt ongeveer 45-60 minuten en doen we (kosteloos) via Skype of Teams of op mijn kantoor in Zwolle.

Benieuwd wat loopbaancoaching je oplevert?  

De afgelopen jaren heb ik meer dan 100 vrouwen (en mannen) begeleid bij hun loopbaanvragen en persoonlijke groei. Ben je benieuwd waarom ze kozen voor begeleiding? Hoe ze dit hebben ervaren? En, nog belangrijker, wat het hen heeft opgeleverd? Op mijn website kun je hun eigen verhaal en ervaring lezen.

Wil je liever eerst zelf aan de slag? Dit is wat ik nog meer voor je heb:

Gratis check 'Past mijn werk nog wel bij mij?' Ik heb een speciale checklist voor je gemaakt, die je helpt om antwoord te krijgen op vragen als 'zit ik nog wel op de juiste plek?' 'past mijn functie nog wel bij mij?' Je ontdekt of het werk wat je nu doet nog past bij wie je bent, wat je wilt en wat je belangrijk vindt in je werk. De gratis checklist kun je hier aanvragen

23 september 2022, Jeanet Visscher

640 x 300 Profielfoto Jeanet 13 09 2019 gekanteld 1

Life- & Loopbaancoach voor vrouwen die weer plezier, passie, energie en voldoening willen halen uit hun werk & leven.

PS Ik vind de privacy van mijn klanten belangrijk. Alle namen en personen waar ik over schrijf zijn fictief. Voor de situaties en onderwerpen laat ik me inspireren door voorbeelden uit mijn praktijk. 

 

Deel dit artikel met anderen via:

Ontvang mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst!'

Dit e-book helpt jou te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je weet welke stappen je kunt zetten om te doen wat echt bij jou past!

Meest recente tips

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

"Je hebt mij op een kruispunt in mijn loopbaan een hele nieuwe route laten vinden, waardoor ik op een geweldige eindbestemming ben uitgekomen" en "Van een stuurloos schip ben ik nu weer de kapitein die aan het roer staat en ga ik een heel mooi, zinvol vervolg geven aan mijn carrière" en "Ik heb een nieuwe baan en kan per 1 januari al beginnen!” Deze 3 vrouwen durven hun hart te volgen. Lees hier hun weg er naar toe.

Lees verder >>

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Zie je er tegenop om na het weekend of je vakantie weer aan het werk te moeten? Tel jij de dagen af en kun je niet wáchten tot je weer weekend of vakantie hebt?  Zou je het liefste de deur achter je dicht trekken, en niet meer terug willen komen? In dit artikel vind je 5 vragen die je helpen weer lekker in je 'werkvel' te komen.

Lees verder >>

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Je hebt het gevoel dat je werk niet meer bij je past. Je mist het plezier, de uitdaging en de voldoening in je werk. Diep van binnen voel je dat er meer in je zit. Je wilt graag werk doen waarin je van betekenis kunt zijn, waar je voldoening uit haalt, waar je passie ligt. Maar wat wil je dan? En hoe pak je dat aan? In het kader van de landelijke Week van de Loopbaan, kun je in de maand september met mij een afspraak maken voor een GRATIS Loopbaangesprek. 

Lees verder >>

"Is dit het nou? Wil ik dit blijven doen tot mijn pensioen?"

"Is dit het? Ik ben inmiddels 45, wil ik zo verder tot mijn pensioen?" verzuchtte Monique. Zo'n moment van bezinning is niet vreemd, het 'overkomt' veel vrouwen. Ineens sta je stil bij je leven. Je kijkt terug naar wat achter je ligt, en je denkt na over wat er nog komen gaat. Hoe zal je toekomst er uit zien? Wat wil je nog graag? Welke mogelijkheden zijn er nog voor jou? In dit artikel lees je hoe Monique de antwoorden op haar vragen heeft gevonden.

Lees verder >>