Jezelf effectief profileren op de arbeidsmarkt - hoe doe je dat?

Wil je graag van baan veranderen, maar zie je er tegenop om weer de arbeidsmarkt op te gaan? Zit je op dit moment zonder werk en ben je actief op de arbeidsmarkt op zoek naar een (andere) baan? In welke situatie je ook zit, de arbeidsmarkt op moeten voor het vinden van een nieuwe baan is niet makkelijk in deze tijd. 

Je bent namelijk niet de enige!

Hoe zorg ik er voor dat ik 'opval' tussen al die anderen en een goede indruk maakt? 

Veel mensen vinden het best lastig om zichzelf te profileren of te verkopen op de arbeidsmarkt. Voor sommigen is het jaren geleden dat ze op zoek waren naar een baan en dat ze gesolliciteerd hebben. Anderen hebben tientallen sollicitaties gedaan inmiddels, maar ontvangen steeds weer een afwijzing voor de vacature waarop ze hebben gesolliciteerd.

Je herkent het misschien bij jezelf: allerlei vragen die door je hoofd gaan. Hoe en waar vind ik dan die baan bij mij past? Hoe zorg ik er voor dat ik 'opval' tussen al die anderen en dat ik een goede indruk maakt? Hoe kan ik me goed profileren en 'verkopen' in netwerk- of sollicitatiegesprekken zonder 'dicht' te slaan of niet goed uit de 'verf' te komen? 

Wil je een eerlijk antwoord? Het begint bij jou!

Om je goed te profileren is het belangrijk dat je weet wie je bent, wat je kunt, wat jouw talenten en kwaliteiten zijn en wat je te bieden hebt. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat de arbeidsmarkt vraagt. Waar hebben werkgevers behoefte aan? Wat zoeken ze precies? Sluit dit aan bij jouw profiel en zo ja, waar vind je dan die baan, en hoe kom je met je potentiële werkgever in contact? 

Welke invloed heb je zelf?

Onderschat niet hoe belangrijk jouw persoonlijke presentatie hierbij is. En dan bedoel ik niet alleen je uiterlijke verschijning, maar ook de manier waarop je je profileert op social media (denk aan LinkedIn, Facebook etc.), de inhoud en vorm van je motivatiebrieven en je CV, en de manier waarop je je andere sollicitatie-activiteiten doet.  

Een eerste indruk is binnen enkele seconden gemaakt. Zorg er dus voor dat die ook klopt met wie je bent en wat je kunt. In een sollicitatiegesprek beslist een recruiter of potentiële werkgever vaak al binnen 10 - 20 minuten of je wel of niet door mag naar de volgende ronde, of wordt afgewezen voor de functie. Op de eerste indruk kun je zelf absoluut invloed uitoefenen, en dat doe je niet alleen door de kleding die je draagt!

Hoe pak je het dan aan en wat kun je anders of beter doen?

In de workshop 'Jezelf effectief profileren op de arbeidsmarkt: hoe doe je dat?' ga ik je er alles over vertellen en gaan we werken aan jouw profilering op de arbeidsmarkt.

Omdat ik het belangrijk vind om voldoende aandacht te besteden aan de zaken waar je tegenaan loopt, wat je lastig vindt of wat je graag zou willen veranderen of verbeteren, is het maximaal aantal deelnemers van de workshop beperkt. Zo is er tijd en ruimte om ook jouw vragen te beantwoorden en in te gaan op je persoonlijke situatie (als je dat wilt).   

Uiteraard krijg je tips en advies hoe je je effectiever kunt profileren, en deel ik mijn kennis en ervaring met je, zodat ook jij meer kans maakt op die leuke baan die echt bij je past!

Wat levert deze workshop je op? 

Naast antwoord op je persoonlijke vragen, krijg je veel extra informatie door de vragen van anderen. Je krijgt van mij tips en advies hoe je je effectief profileert op de arbeidsmarkt. Je zelfvertrouwen en je zichtbaarheid nemen toe, en daardoor vergroot je je succes op een nieuwe baan!

Ben je er ook bij? 

Wil je verzekerd zijn van een plek in deze leuke en leerzame workshop? Meld je dan snel aan met het contactformulier via deze link.

PS Informatie over de locatie en prijs vind je op: http://www.visible-younique.nl/workshops

 

17 oktober 2017, Jeanet Visscher

Ik ben loopbaancoach voor mensen die hun kwaliteiten en talenten optimaal willen benutten, en werk willen doen dat echt bij ze past, zodat ze weer plezier en voldoening halen uit hun werk en leven.

 

Deel dit artikel met anderen via:

Meest recente tips

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

"Je hebt mij op een kruispunt in mijn loopbaan een hele nieuwe route laten vinden, waardoor ik op een geweldige eindbestemming ben uitgekomen" en "Van een stuurloos schip ben ik nu weer de kapitein die aan het roer staat en ga ik een heel mooi, zinvol vervolg geven aan mijn carrière" en "Ik heb een nieuwe baan en kan volgende maand al beginnen!” Drie vrouwen die hun hart nu durven te volgen. Lees hier hun weg er naar toe.

Lees verder >>

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Zie je er tegenop om na het weekend of je vakantie weer aan het werk te moeten? Tel jij de dagen af en kun je niet wáchten tot je weer weekend of vakantie hebt?  Zou je het liefste de deur achter je dicht trekken, en niet meer terug willen komen? In dit artikel vind je 5 vragen die je helpen weer lekker in je 'werkvel' te komen.

Lees verder >>

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Je hebt het gevoel dat je werk niet meer bij je past. Je mist het plezier, de uitdaging en de voldoening in je werk. Diep van binnen voel je dat er meer in je zit. Je wilt graag werk doen waarin je van betekenis kunt zijn, waar je voldoening uit haalt, waar je passie ligt. Maar wat wil je dan? En hoe pak je dat aan? In het kader van de landelijke Week van de Loopbaan, kun je in de maand september met mij een afspraak maken voor een GRATIS Loopbaangesprek. 

Lees verder >>

"Is dit het nou? Wil ik dit blijven doen tot mijn pensioen?"

"Is dit het? Ik ben inmiddels 45, wil ik zo verder tot mijn pensioen?" verzuchtte Monique. Zo'n moment van bezinning is niet vreemd, het 'overkomt' veel vrouwen. Ineens sta je stil bij je leven. Je kijkt terug naar wat achter je ligt, en je denkt na over wat er nog komen gaat. Hoe zal je toekomst er uit zien? Wat wil je nog graag? Welke mogelijkheden zijn er nog voor jou? In dit artikel lees je hoe Monique de antwoorden op haar vragen heeft gevonden.

Lees verder >>