Interview: 'Unieke vrouw Jeanet Visscher van Visible Younique'

Unieke vrouw Jeanet Visscher van Visible Younique - 26 mei 2016 by waardevolenuniek

Deze maand staat in de schijnwerpers Jeanet Visscher van Visible Younique.

Begin 2012 werd er bij ABN AMRO Verzekeringen waar Jeanet toen werkte, een reorganisatie doorgevoerd. Hierdoor kwam de functie van Jeanet te vervallen. Jeanet heeft dit moment aangegrepen om haar droom te gaan verwezenlijken.

Wil je weten wat haar droom was? Lees dan snel verder.

Jeanet begint te vertellen:
“Op het moment dat de reorganisatie speelde en ik had gehoord dat mijn functie zou komen te vervallen, heb ik de tijd genomen om bij mezelf na te gaan welke richting ik op wilde met mijn werk en mijn leven. Wat wil ik nu gaan doen? Wat heb ik in het verleden altijd gedaan? Een rode draad die ik hierbij ontdekte, was dat ik het altijd al leuk heb gevonden om mensen te helpen. Ik vond het leuk om te ontdekken wat de wens en behoefte van een klant nou precies was en om hen dan een goed advies te kunnen geven. Ook heb ik altijd met veel plezier nieuwe collega’s begeleid. Ik heb een cursus praktische coachingsvaardigheden gedaan en dat vond ik zo gaaf, dat ik daarna besloot een opleiding tot coach te gaan doen. Ook hier genoot ik van, ik kwam helemaal tot mijn recht. Nadat ik de opleiding tot coach had afgerond, heb ik nog weer een jaar in loondienst gewerkt en het coachen naast mijn werk gedaan. Toen mijn jaarcontract afliep, heb ik besloten helemaal voor het coachen te gaan en voor mezelf te gaan beginnen als loopbaancoach. Ik heb daarom vorig jaar een aanvullende opleiding gedaan voor Loopbaan- & Talentcoach.
Naast coaching, wilde ik ook graag iets met kleur- en stijladvies doen. Ik heb zelf een aantal jaren terug een kleur- en stijladvies gehad en het was voor mij altijd al een droom om zo’n advies ook aan anderen te kunnen geven. En het leuke is dat coaching en kleur-en stijladvisering veel meer met elkaar te maken hebben dan veel mensen denken."

Op 4 april 2016 was het eindelijk zo ver, Jeanet is voor zichzelf begonnen met haar bedrijf Visible Younique.

Enthousiast legt Jeanet uit: “Ik heb niet voor niets gekozen voor de naam: Visible Younique. Hoewel er een klein stukje van mijn naam in verwerkt zit, staat de naam Visible Younique vooral voor het ontdekken en het zichtbaar maken van je persoonlijkheid, je unieke kwaliteiten en talenten die je hebt gekregen, en van je unieke combinatie van kleuren en lichaamsvormen die jou allemaal maken tot wie jij bent. Niemand is hetzelfde, maar ieder mens is uniek en heeft deze wereld iets te bieden. En dat mag je laten zien! De ondertitel bij de naam is niet voor niets: ‘Laat zien wie jij bent!’."

 

                                                                   visitekaartje

 

"Je ziet dat trouwens ook terugkomen in mijn logo: dit is een spiraal van gekleurde blaadjes die van binnenuit steeds groter worden. Ieder mens heeft zoveel mooie kanten in zich die gezien mogen worden!
De spiraal van buiten naar binnen staat voor het ontdekken hiervan: wie ben ik? Wat kan ik? Wat wil ik? Met coaching help ik mensen om te ontdekken waar ze goed in zijn, wat ze het liefste zouden willen en wat het beste bij ze past. De spiraal van binnen naar buiten staat voor het laten zien van alle mooie kanten die iemand heeft. Juist een kleur- en stijladvies kan dit heel goed ondersteunen, En omdat iedereen zo uniek is en ook z’n eigen ‘kleur’ mag brengen in dit leven, hebben de blaadjes ook allemaal verschillende kleuren.

Het mooie vind ik dat ik het coachen en het kleur- en stijl advies daarom ook zo goed kan combineren. Wat is er nu mooier dan dat je van binnenuit gaat stralen en steeds meer jezelf laat zien zoals je ook echt bent, en dat je dit kunt versterken met je buitenkant door kleuren en kleding te dragen die helemaal bij jou passen! Dit kan je ook heel erg helpen tijdens een sollicitatiegesprek, waarbij je echt mag laten zien wie jij bent en wat jij te bieden hebt. Daarom besteden we in een coachtraject ook vaak aandacht aan de vraag wat jou uniek maakt en waarin je je met jouw kennis, kwaliteiten en ervaring kunt onderscheiden van anderen. Tijdens een coachingstraject, doe ik daarom ook vaak een talentenspel. Eén van de reacties die ik kreeg van een klant was: “oh, wat leuk dat ik mijn talenten zo op een rijtje zie liggen, ik wist niet dat ik zoveel talenten had. Dit kan ik ook heel goed gebruiken tijdens een sollicitatiegesprek om goed te kunnen vertellen waarom ze mij moeten aannemen en wat mijn talenten zijn.”

Wat zijn voor jou waardevolle momenten in je werk?

“Waardevolle momenten voor mij in mijn werk als coach en als kleur- en stijladviseur, zijn de momenten waarbij ik de ander zie groeien in zelfvertrouwen en waarop iemand zichzelf meer durft te laten zien en daardoor meer zichtbaar wordt. Ik vind het mooi om te zien als iemand tijdens een coachingstraject opbloeit en uiteindelijk een stap durft te zetten, die hij of zij daarvoor nog niet durfde te zetten. Of wanneer mensen na een kleur- of stijladvies, kleding en kleuren gaan dragen, die ze normaal nooit zouden kopen, maar die helemaal passen bij wie ze zijn . Daar geniet ik echt van. Ik vind het dan ook zo jammer wanneer mensen zich te veel aan trekken van wat anderen van hun vinden en zich onnodig ‘kleiner’ maken dan ze daadwerkelijk zijn. Ik vind het zo belangrijk dat mensen hun talenten en kwaliteiten durven ontdekken en laten zien. Ieder mens is uniek en heeft eigen talenten en kwaliteiten en die mogen gezien worden!”

En als je het dan hebt over talenten, wat zijn dan talenten van jou, die jij gebruikt in je werk als coach?

“Ik heb pas nog gehoord van iemand dat ik zulke goede vragen kan stellen en dat ik ook goed kan doorvragen. Dat is iets wat ik altijd al heb gehad en waar ik me soms niet eens bewust van ben. Andere talenten van mij, die ik gebruik in mijn werk als coach, zijn: goed kunnen luisteren, doelgerichtheid, en resultaatgerichtheid, gedrevenheid, enthousiasme,. Ik heb oog voor detail en gebruik mijn intuïtie om na te gaan wat ik voel en zie, om dit te vertalen naar concrete doelen voor de klant.”

En als je het dan hebt over uniek zijn, waarin ben jij als coach dan uniek?

“Ik ben uniek, ik onderscheid mijzelf als coach van andere coaches, doordat ik een coaching traject kan combineren met een kleur en stijl advies. Een kleur en stijl advies gaat ook veel dieper dan alleen de buitenkant. Het gaat ook om de binnenkant, laat je in je kleding ook zien wie jij echt bent? Of bedek je als het ware jezelf en wil je liever niet te veel opvallen? Ik vind het dan ook mooi wanneer ik van een klant, een foto krijg toegestuurd met daarbij de reactie: kijk, dit heb ik gekocht, deze kleur, ik voel me nu zo anders’. En ja, ik laat mezelf nu ook veel meer zien zoals ik echt ben en dat voelt zo goed! Ik word daar blij van en het bevestigt mij weer, dat het echt bij mij past, om mensen te helpen met hun binnenkant, maar ook met de buitenkant.”

Tot slot wil Jeanet jou als lezer van waardevol en uniek een vraag meegeven: waarin ben jíj waardevol en uniek en hoe laat je dat zien?

Wil je hiermee aan de slag om dit te gaan ontdekken? Maak dan een afspraak bij Jeanet voor een gratis gesprek*, of ga naar haar website voor meer informatie www.visible-younique.nl

Je vindt op de site ook haar gratis e-book ‘Maak werk van je toekomst!’ wat je hier kunt downloaden.

Je kunt Jeanet ook volgen via haar Facebookpagina waar ze informatie en tips deelt om je te inspireren en te motiveren stappen te zetten om te gaan doen wat echt bij jou past.

*dit gesprek van 20 – 30 minuten vindt plaats via telefoon (of Skype).

Jeanet heel erg bedankt voor jouw waardevolle bijdrage aan de rubriek: uniek doen wat bij je past.

 

Bron: website www.waardevolenuniek.nl

 

 30 mei 2015 - Jeanet Visscher

 

Deel dit artikel met anderen via:

Ontvang mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst!'

Dit e-book helpt jou te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je weet welke stappen je kunt zetten om te doen wat echt bij jou past!

Meest recente tips

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

"Je hebt mij op een kruispunt in mijn loopbaan een hele nieuwe route laten vinden, waardoor ik op een geweldige eindbestemming ben uitgekomen" en "Van een stuurloos schip ben ik nu weer de kapitein die aan het roer staat en ga ik een heel mooi, zinvol vervolg geven aan mijn carrière" en "Ik heb een nieuwe baan en kan per 1 januari al beginnen!” Deze 3 vrouwen durven hun hart te volgen. Lees hier hun weg er naar toe.

Lees verder >>

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Zie je er tegenop om na het weekend of je vakantie weer aan het werk te moeten? Tel jij de dagen af en kun je niet wáchten tot je weer weekend of vakantie hebt?  Zou je het liefste de deur achter je dicht trekken, en niet meer terug willen komen? In dit artikel vind je 5 vragen die je helpen weer lekker in je 'werkvel' te komen.

Lees verder >>

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Je hebt het gevoel dat je werk niet meer bij je past. Je mist het plezier, de uitdaging en de voldoening in je werk. Diep van binnen voel je dat er meer in je zit. Je wilt graag werk doen waarin je van betekenis kunt zijn, waar je voldoening uit haalt, waar je passie ligt. Maar wat wil je dan? En hoe pak je dat aan? In het kader van de landelijke Week van de Loopbaan, kun je in de maand september met mij een afspraak maken voor een GRATIS Loopbaangesprek. 

Lees verder >>

"Is dit het nou? Wil ik dit blijven doen tot mijn pensioen?"

"Is dit het? Ik ben inmiddels 45, wil ik zo verder tot mijn pensioen?" verzuchtte Monique. Zo'n moment van bezinning is niet vreemd, het 'overkomt' veel vrouwen. Ineens sta je stil bij je leven. Je kijkt terug naar wat achter je ligt, en je denkt na over wat er nog komen gaat. Hoe zal je toekomst er uit zien? Wat wil je nog graag? Welke mogelijkheden zijn er nog voor jou? In dit artikel lees je hoe Monique de antwoorden op haar vragen heeft gevonden.

Lees verder >>