MENU
loopbaanheroriëntatie
arbeidsmarktoriëntatie

Wil jij duurzaam inzetbaar blijven binnen je huidige functie en/of voorbereid zijn op de veranderende arbeidsmarkt? Wil je een nieuwe richting op in je loopbaan? Ben je, of raak je, je werk kwijt door de coronacrisis of een reorganisatie? Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn en wat goed bij je past? Vanaf 1 augustus 2020 kon je een gratis Ontwikkeladvies aanvragen met subsidie van de overheid. Update: per 01-12-2020 opnieuw subsidie beschikbaar!

Waarom een gratis Loopbaan Ontwikkeladvies? 

Het gratis Ontwikkeladvies is onderdeel van het crisisprogramma NL Leert Door. Het biedt (niet) werkenden, waaronder flexwerkers, ZZP’ers en zelfstandig ondernemers, de mogelijkheid een eerste stap te zetten in een mogelijke (her)oriëntatie op hun arbeidsmarktpositie.

Volgens Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is het “heel belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze crisis geldt dat misschien wel extra. Veel mensen zullen de komende maanden ander werk moeten gaan doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is.”

Voor wie is het gratis Loopbaan Ontwikkeladvies bedoeld? 

De subsidieregeling voor het Loopbaan Ontwikkeladvies was per 1 augustus 2020 opengesteld voor werkenden en werkzoekenden. Dit betekent dat zowel mensen die op dit moment een baan hebben (werknemers, flexwerkers), áls ZZP-ers en zelfstandig ondernemers, áls mensen die op dit moment geen baan hebben, gebruik kunnen maken van het Ontwikkeladvies.

De subsidieregeling had een beperkte looptijd. Ook was er een subsidieplafond waardoor een beperkt aantal aanvragen mogelijk zijn. Binnen een maand was het maximum bereikt. Helaas vielen veel belangstellenden buiten de boot. De overheid heeft daarom besloten de subsidieregeling per 1 december 2020 opnieuw open te stellen. Meer informatie vind je hier

Wanneer is een gratis Loopbaan Ontwikkeladvies aan te raden?

Een Ontwikkeladvies of (uitgebreider) loopbaantraject is zinvol voor jou als je je in één of meerdere vragen herkent:

 • Wil ik dit werk nog blijven doen en zo niet, wat wil ik dan wel?
 • Waar krijg ik energie van in m'n werk? Hoe kan ik mijn huidige werk zo invullen dat het me meer energie geeft?
 • Wat zijn mijn kwaliteiten en wat kan ik nog meer?
 • Wat zijn functies die bij mij passen en waar liggen arbeidsmarktkansen voor mij?
 • Wat is mijn toekomstperspectief en waar zou ik naartoe willen werken in mijn loopbaan? Wat heb ik hiervoor nodig en wat en wie kan me hierbij helpen?
 • Hoe wil ik mijzelf verder ontwikkelen? Wat zijn passende opleidingen en trainingen hierbij?
 • Hoe kan ik starten met een eigen bedrijf of hoe kan en wil ik mij verder ontwikkelen als ZZP’er en mijn bedrijf verder laten groeien?
 • Hoe maak ik een goede CV en motivatiebrief?
 • Hoe kan ik mijzelf goed presenteren en verkopen in sollicitatie- en netwerkgesprekken?
 • Hoe kan ik goed gebruik maken van social media om een nieuwe, passende baan te vinden?

Kortom: wil je (of moet je) een nieuwe stap zetten in je loopbaan? Wil je je ambities ontdekken en je kansen en mogelijkheden voor de toekomst verkennen? Wil je graag zelf de regie over je loopbaan houden? 

Meld je dan nu aan voor een gratis Loopbaan Ontwikkeladviestraject.

Hoe ziet een Loopbaan Ontwikkeladviestraject er uit?

Het Loopbaan Ontwikkeladviestraject bestaat uit een arbeidsmarktscan en 3 individuele gesprekken van ongeveer 1 à 1,5 uur. Voorafgaand aan het traject doen we een gratis kennismakingsgesprek zodat ik wat meer van jou, je (werk)situatie en je wensen kan horen. Op deze manier kunnen we het Loopbaan Ontwikkeladviestraject vorm geven en perfect laten aansluiten op wat jij nodig hebt! 

Samen brengen we jouw mogelijkheden in kaart!

In de individuele gesprekken van het Ontwikkeladvies kijken we naar je huidige werk, naar wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Met behulp van de arbeidsmarktscan brengen we je arbeidsmarktpositie in kaart, bepalen we welke kansen en mogelijkheden er voor je zijn, en waar op korte termijn of in de toekomst concrete banen voor jou te vinden zijn. Aan het eind van het traject heb je een concreet ontwikkelplan, waarmee je actief aan de slag kunt om voorbereid te zijn op de toekomst.

Een Ontwikkeladvies geeft je de mogelijkheid een eerste stap te zetten in een mogelijke (her)oriëntatie op jouw arbeidsmarktpositie. Vaak ontdek je dat er meer mogelijk is dan je denkt! Niet alleen goed om te weten als er een verandering zit aan te komen in je werk, maar ook als je tevreden bent met je huidige baan kun je veel baat hebben bij een Ontwikkeladvies.

Wil je werk maken van je toekomst en direct de stappen naar een andere baan, ander werk of (de ontwikkeling van) je eigen bedrijf zetten? 

Breid dan het Loopbaan Ontwikkeladviestraject uit met een loopbaantraject. In een aantal aanvullende sessies coach en begeleid ik je bij het zetten van deze vervolgstappen, waardoor jij ook daadwerkelijk jouw doel gaat bereiken.

De eerste fase van een loopbaanadvies, het Loopbaan Ontwikkeladviestraject, is voor jou gratis omdat je gebruik kunt maken van een subsidie van de overheid (zolang het subsidieplafond nog niet is bereikt). Dit bedrag ad € 700,- vraag ik voor je aan zodra we het Loopbaan Ontwikkeladviestraject hebben afgerond.

Afhankelijk van jouw wensen en doelen kun je het Loopbaan Ontwikkeladviestraject uitbreiden met:

 • een Loopbaantraject* van 3 aanvullende sessies - meerprijs € 575,- (voor particulieren incl. BTW): aan het eind van dit traject weet je precies wat je wilt en hoe jouw zoekprofiel voor een nieuwe baan eruit ziet. Je hebt je georiënteerd op de arbeidsmarkt en weet hoe je de baan vindt die helemaal bij je past. Belemmeringen die je (misschien) nog tegenhielden om aan de slag te gaan of om acties ook daadwerkelijk te doen zijn verdwenen, en je bent klaar voor het zetten van jouw volgende stap in je loopbaan (sterker nog: mijn ervaring met anderen die ik heb begeleid is dat je al tijdens het traject deze stappen gaat zetten).
 • een Loopbaan- & Sollicitatiebegeleidingstraject* met 5 aanvullende sessies - meerprijs van € 895,- (voor particulieren incl. BTW) waarna je precies weet wat je wilt en de stappen hebt gezet om daar te komen. Ook ben je helemaal voorbereid om de arbeidsmarkt op te gaan en staan je profiel, je CV en je motivatiebrief als een huis. Je voelt je zelfverzekerd op sollicitatie- en netwerkgesprekken en vergroot de kans op de baan die echt bij jou past!

*Een loopbaancoach- of begeleidingstraject is altijd maatwerk, we bekijken en overleggen samen wat er nodig is om jouw doel te bereiken!

Hoe vraag je een gratis Loopbaan Ontwikkeladvies aan?  

 • Je geeft je interesse aan door het invullen van dit formulier
 • Rond medio november neem ik contact met je op voor het maken van een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek (dit kan online of op mijn kantoor in Zwolle).
 • We bespreken daarin jouw wensen en kijken welke optie het beste bij jouw vraag past.
 • Vanaf 1 december a.s. registreer ik de aanvraag bij de overheid. Jij bevestigt deze aanvraag via mail. zodat er een registratiecode afgegeven kan worden.
 • Na invullijng en ondertekening van een aantal verplichte documenten, maken we een afspraak voor ons eerste gesprek. Ook doe je online een arbeidsmarktscan.
 • Aan het einde van het Loopbaan Ontwikkeladvies vraag ik de subsidie aan bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

Meld je aan voor een gratis Loopbaan Ontwikkeladvies

Heb jij al langer de wens om met je loopbaan aan de slag te gaan? Ben je benieuwd welke mogelijkheden er voor je zijn? Wil je voorbereid zijn op huidige arbeidsmarkt en toekomstige ontwikkelingen of op zoek naar ander werk of een nieuwe baan? Wacht dan niet te lang met aanmelden omdat het een regeling is waar je gebruik van kunt maken zolang er budget is.

Meld je nu alvast aan!

Update: 

Per 2 september j.l. was het subsidieplafond bereikt en was er geen gratis Loopbaan Ontwikkeladvies meer mogelijk. Natuurlijk kun je ook bij mij terecht voor een particulier ontwikkeladviestraject, een loopbaantraject, persoonlijke coaching en/of sollicitatiebegeleiding.

De overheid heeft aangegeven per 01-12-2020 opnieuw een bedrag aan subsidie beschikbaar te stellen voor Ontwikkeladviezen. Heb je interesse? Geef dit alvast aan me door via dit formulier. Ik neem dan medio november contact met je op.

27 juli 2020, Jeanet Visscher

640 x 300 Profielfoto Jeanet 13 09 2019 gekanteld 1

Ik ben Life- & Loopbaancoach voor vrouwen (en mannen) die met plezier, passie en voldoening willen werken en leven. 

 

Wil je GRATIS mijn nieuwe tips en inspiratie ontvangen?

Meld je dan hieronder aan en je ontvangt iedere maand mijn nieuwe tips en inspiratie automatisch in je mailbox.

Deel dit artikel met anderen via:

Ontvang mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst!'

Dit e-book helpt jou te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je weet welke stappen je kunt zetten om te doen wat echt bij jou past!

Meest recente tips

Ben je niet gelukkig in je werk? Doe er wat aan!

Ben je niet gelukkig in je werk? Doe er wat aan!

Hoe staat het met jouw (werk)geluk? Doe je iets wat bij je past en word je blij van je werk? Of kost je werk je juist energie en denk je regelmatig bij het opstaan op een nieuwe werkdag al: ' ik heb écht geen zin vandaag!' Ik deel graag een aantal tips met je over het herontdekken en vergroten van jouw werkgeluk!

Lees verder >>

Gratis Loopbaan Ontwikkeladvies per 01-12-2020 (met subsidie overheid)

Gratis Loopbaan Ontwikkeladvies per 01-12-2020 (met subsidie overheid)

Vanaf 1 december a.s. kun je weer een gratis Loopbaan Ontwikkeladvies aanvragen met subsidie van de overheid. Wil jij een nieuwe richting op in je loopbaan? Wil je duurzaam inzetbaar blijven binnen je huidige functie en/of voorbereid zijn op de veranderende arbeidsmarkt? Ben je, of raak je, je werk kwijt door de coronacrisis of een reorganisatie? Vraag dan een gratis Loopbaan Ontwikkeladvies aan! 

Lees verder >>

Subsidieregeling overheid voor een Gratis Loopbaan Ontwikkeladvies

Subsidieregeling overheid voor een Gratis Loopbaan Ontwikkeladvies

Wil jij duurzaam inzetbaar blijven binnen je huidige functie en/of voorbereid zijn op de veranderende arbeidsmarkt? Wil je een nieuwe richting op in je loopbaan? Ben je, of raak je, je werk kwijt door de coronacrisis of een reorganisatie? Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn en wat goed bij je past? Vanaf 1 augustus 2020 kon je een gratis Ontwikkeladvies aanvragen met subsidie van de overheid. Update: per 01-12-2020 opnieuw subsidie beschikbaar!

Lees verder >>

"Ik zit niet meer op m'n plek, maar wat wil ik dan en wat past bij mij?"

“Ik ben aan het overleven en ontzettend moe! Mijn energie loopt weg bij alles wat ik doe. Ik heb het gevoel dat ik niet meer op m'n plek zit, maar wat wil ik dan wél en wat past dan wél bij mij?” Een paar maanden geleden ontmoette ik Janneke. In ons kennismakingsgesprek vertrouwde ze me toe dat ze de laatste tijd zo'n ‘verloren’ gevoel had. In dit artikel lees je hoe Janneke hier mee om ging en wat er toen met haar gebeurde.

Lees verder >>