loopbaanheroriëntatie arbeidsmarktoriëntatie
Gratis Loopbaan Ontwikkeladvies per 01-12-2020 (met subsidie overheid)

Vanaf 1 december a.s. kun je weer een gratis Loopbaan Ontwikkeladvies aanvragen met subsidie van de overheid. Wil jij een nieuwe richting op in je loopbaan? Wil je duurzaam inzetbaar blijven binnen je huidige functie en/of voorbereid zijn op de veranderende arbeidsmarkt? Ben je, of raak je, je werk kwijt door de coronacrisis of een reorganisatie? Vraag dan een gratis Loopbaan Ontwikkeladvies aan! 

Waarom een gratis Loopbaan Ontwikkeladvies? 

Het gratis Ontwikkeladvies is onderdeel van het crisisprogramma NL Leert Door. Het biedt (niet) werkenden, waaronder flexwerkers, ZZP’ers en zelfstandig ondernemers, de mogelijkheid een eerste stap te zetten in een mogelijke (her)oriëntatie op hun arbeidsmarktpositie.

Volgens Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is het “heel belangrijk dat mensen regelmatig nadenken over de toekomst van hun werk. Dat is altijd al zo, maar in deze crisis geldt dat misschien wel extra. Veel mensen zullen de komende maanden ander werk moeten gaan doen. Wie zich daar nu al op voorbereidt, kan sneller een overstap maken als dat nodig is.”

Voor wie is het gratis Loopbaan Ontwikkeladvies bedoeld? 

De subsidieregeling voor het Loopbaan Ontwikkeladvies wordt (voor zover op dit moment bekend) per 1 december a.s. opnieuw opengesteld voor werkenden en werkzoekenden. Dit betekent dat zowel mensen die op dit moment een baan hebben (werknemers, flexwerkers), áls ZZP-ers en zelfstandig ondernemers, áls mensen die op dit moment geen baan hebben, gebruik kunnen maken van het Ontwikkeladvies.

De subsidieregeling heeft een beperkte looptijd. Ook is er een subsidieplafond waardoor een beperkt aantal aanvragen mogelijk zijn. Zodra het maximum bereikt is, sluit de mogelijkheid om gebruik te maken van een gratis Loopbaan Ontwikkeladvies.

-> Let op: door de vele nieuwe aanvragen voor loopbaancoaching en persoonlijke coaching in de afgelopen maanden, heeft Visible Younique slechts plek voor een beperkt aantal nieuwe Ontwikkeladviestrajecten. Update: het maximale aantal subsidie-aanvragen is inmiddels bereikt. 

Wanneer is een gratis Loopbaan Ontwikkeladvies aan te raden?

Een Ontwikkeladvies of (uitgebreider) loopbaantraject is zinvol voor jou als je je in één of meerdere vragen herkent:

 • Wil ik dit werk nog blijven doen en zo niet, wat wil ik dan wel?
 • Waar krijg ik energie van in m'n werk? Hoe kan ik mijn huidige werk zo invullen dat het me meer energie geeft?
 • Wat zijn mijn kwaliteiten en wat kan ik nog meer?
 • Wat zijn functies die bij mij passen en waar liggen arbeidsmarktkansen voor mij?
 • Wat is mijn toekomstperspectief en waar zou ik naartoe willen werken in mijn loopbaan? Wat heb ik hiervoor nodig en wat en wie kan me hierbij helpen?
 • Hoe wil ik mijzelf verder ontwikkelen? Wat zijn passende opleidingen en trainingen hierbij?
 • Hoe kan ik starten met een eigen bedrijf of hoe kan en wil ik mij verder ontwikkelen als ZZP’er en mijn bedrijf verder laten groeien?
 • Hoe maak ik een goede CV en motivatiebrief?
 • Hoe kan ik mijzelf goed presenteren en verkopen in sollicitatie- en netwerkgesprekken?
 • Hoe kan ik goed gebruik maken van social media om een nieuwe, passende baan te vinden?

Kortom: wil je (of moet je) een nieuwe stap zetten in je loopbaan? Wil je je ambities ontdekken en je kansen en mogelijkheden voor de toekomst verkennen? Wil je graag zelf de regie over je loopbaan houden? Meld je dan aan voor een gratis Loopbaan Ontwikkeladviestraject.

Hoe ziet een Loopbaan Ontwikkeladviestraject er uit?

Het Loopbaan Ontwikkeladviestraject bestaat uit een arbeidsmarktscan en 3 individuele gesprekken van ongeveer 1 à 1,5 uur. Voorafgaand aan het traject doen we een gratis kennismakingsgesprek zodat ik wat meer van jou, je (werk)situatie en je wensen kan horen. Op deze manier kunnen we het Loopbaan Ontwikkeladviestraject vorm geven en perfect laten aansluiten op wat jij nodig hebt! 

Samen brengen we jouw mogelijkheden in kaart!

In de individuele gesprekken van het Ontwikkeladvies kijken we naar je huidige werk, naar wie je bent, wat je kunt en wat je wilt. Met behulp van de arbeidsmarktscan brengen we je arbeidsmarktpositie in kaart, bepalen we welke kansen en mogelijkheden er voor je zijn, en waar op korte termijn of in de toekomst concrete banen voor jou te vinden zijn. Aan het eind van het traject heb je een concreet ontwikkelplan, waarmee je actief aan de slag kunt om voorbereid te zijn op de toekomst.

Een Ontwikkeladvies geeft je de mogelijkheid een eerste stap te zetten in een mogelijke (her)oriëntatie op jouw arbeidsmarktpositie. Vaak ontdek je dat er meer mogelijk is dan je denkt! Niet alleen goed om te weten als er een verandering zit aan te komen in je werk, maar ook als je tevreden bent met je huidige baan kun je veel baat hebben bij een Ontwikkeladvies.

Wil je werk maken van je toekomst en direct de stappen naar een andere baan, ander werk of (de ontwikkeling van) je eigen bedrijf zetten? 

Breid dan het Loopbaan Ontwikkeladviestraject uit met een loopbaantraject. In een aantal aanvullende sessies coach en begeleid ik je bij het zetten van deze vervolgstappen, waardoor jij ook daadwerkelijk jouw doel gaat bereiken.

De eerste fase van een loopbaanadvies, het Loopbaan Ontwikkeladviestraject, is voor jou gratis omdat je gebruik kunt maken van een subsidie van de overheid (zolang het subsidieplafond nog niet is bereikt). Dit bedrag ad € 700,- vraag ik voor je aan zodra we het Loopbaan Ontwikkeladviestraject hebben afgerond.

Afhankelijk van jouw wensen en doelen kun je het Loopbaan Ontwikkeladviestraject uitbreiden met:

 • een Loopbaantraject* van 3 aanvullende sessies - meerprijs € 575,- (voor particulieren incl. BTW): aan het eind van dit traject weet je precies wat je wilt en hoe jouw zoekprofiel voor een nieuwe baan eruit ziet. Je hebt je georiënteerd op de arbeidsmarkt en weet hoe je de baan vindt die helemaal bij je past. Belemmeringen die je (misschien) nog tegenhielden om aan de slag te gaan of om acties ook daadwerkelijk te doen zijn verdwenen, en je bent klaar voor het zetten van jouw volgende stap in je loopbaan (sterker nog: mijn ervaring met anderen die ik heb begeleid is dat je al tijdens het traject deze stappen gaat zetten).
 • een Loopbaan- & Sollicitatiebegeleidingstraject* met 5 aanvullende sessies - meerprijs van € 895,- (voor particulieren incl. BTW) waarna je precies weet wat je wilt en de stappen hebt gezet om daar te komen. Ook ben je helemaal voorbereid om de arbeidsmarkt op te gaan en staan je profiel, je CV en je motivatiebrief als een huis. Je voelt je zelfverzekerd op sollicitatie- en netwerkgesprekken en vergroot de kans op de baan die echt bij jou past!

*Een loopbaancoach- of begeleidingstraject is altijd maatwerk, we bekijken en overleggen samen wat er nodig is om jouw doel te bereiken!

Hoe kom je in aanmerking voor een gratis Loopbaan Ontwikkeladvies?  

 • Je geeft je interesse aan door het invullen van dit formulier
 • Rond medio november neem ik contact met je op voor het maken van een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek (dit kan online of op mijn kantoor in Zwolle).
 • We bespreken daarin jouw wensen en kijken welke optie het beste bij jouw vraag past.
 • Vanaf 1 december a.s. registreer ik de aanvraag bij de overheid. Jij bevestigt deze aanvraag via mail, zodat er een registratiecode afgegeven kan worden.
 • Na invulling en ondertekening van een aantal verplichte documenten, maken we een afspraak voor ons eerste gesprek. Ook doe je online een arbeidsmarktscan.
 • Aan het einde van het Loopbaan Ontwikkeladvies vraag ik de subsidie aan bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. 

-> Let op: door de vele nieuwe aanvragen voor loopbaancoaching en persoonlijke coaching in de afgelopen maanden, heeft Visible Younique slechts plek voor een beperkt aantal nieuwe Ontwikkeladviestrajecten.  

Meld je aan voor een gratis Loopbaan Ontwikkeladvies

Heb jij al langer de wens om met je loopbaan aan de slag te gaan? Ben je benieuwd welke mogelijkheden er voor je zijn? Wil je voorbereid zijn op huidige arbeidsmarkt en toekomstige ontwikkelingen of op zoek naar ander werk of een nieuwe baan? Meld je dan aan!

PS de vorige keer (augustus 2020) was het budget binnen een maand op en het subsidieplafond bereikt. De verwachting is dat er ook deze keer weer veel belangstelling is. Inmiddels heb ik al meerdere aanvragen ontvangen. Vanaf 1 december a.s. kan ik nieuwe aanvragen registreren bij de overheid. Registratie vindt plaats op volgorde van binnenkomst en vol = vol.

-> Visible Younique heeft slechts plek voor een beperkt aantal nieuwe Ontwikkeladviestrajecten. 

12 oktober 2020, Jeanet Visscher

640 x 300 Profielfoto Jeanet 13 09 2019 gekanteld 1

Ik ben Life- & Loopbaancoach voor vrouwen (en mannen) die met plezier, passie en voldoening willen werken en leven. 

 

Wil je GRATIS mijn nieuwe tips en inspiratie ontvangen?

Meld je dan hieronder aan en je ontvangt iedere maand mijn nieuwe tips en inspiratie automatisch in je mailbox.

 
Deel dit artikel met anderen via:

Ontvang mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst!'

Dit e-book helpt jou te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je weet welke stappen je kunt zetten om te doen wat echt bij jou past!

Meest recente tips

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

"Je hebt mij op een kruispunt in mijn loopbaan een hele nieuwe route laten vinden, waardoor ik op een geweldige eindbestemming ben uitgekomen" en "Van een stuurloos schip ben ik nu weer de kapitein die aan het roer staat en ga ik een heel mooi, zinvol vervolg geven aan mijn carrière" en "Ik heb een nieuwe baan en kan volgende maand al beginnen!” Drie vrouwen die hun hart nu durven te volgen. Lees hier hun weg er naar toe.

Lees verder >>

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Zie je er tegenop om na het weekend of je vakantie weer aan het werk te moeten? Tel jij de dagen af en kun je niet wáchten tot je weer weekend of vakantie hebt?  Zou je het liefste de deur achter je dicht trekken, en niet meer terug willen komen? In dit artikel vind je 5 vragen die je helpen weer lekker in je 'werkvel' te komen.

Lees verder >>

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Je hebt het gevoel dat je werk niet meer bij je past. Je mist het plezier, de uitdaging en de voldoening in je werk. Diep van binnen voel je dat er meer in je zit. Je wilt graag werk doen waarin je van betekenis kunt zijn, waar je voldoening uit haalt, waar je passie ligt. Maar wat wil je dan? En hoe pak je dat aan? In het kader van de landelijke Week van de Loopbaan, kun je in de maand september met mij een afspraak maken voor een GRATIS Loopbaangesprek. 

Lees verder >>

"Is dit het nou? Wil ik dit blijven doen tot mijn pensioen?"

"Is dit het? Ik ben inmiddels 45, wil ik zo verder tot mijn pensioen?" verzuchtte Monique. Zo'n moment van bezinning is niet vreemd, het 'overkomt' veel vrouwen. Ineens sta je stil bij je leven. Je kijkt terug naar wat achter je ligt, en je denkt na over wat er nog komen gaat. Hoe zal je toekomst er uit zien? Wat wil je nog graag? Welke mogelijkheden zijn er nog voor jou? In dit artikel lees je hoe Monique de antwoorden op haar vragen heeft gevonden.

Lees verder >>