Durf jij ook zo'n stap te zetten in 2017?

Vandaag is het alweer de laatste dag van 2016. Voor mij persoonlijk een heel bijzonder en spannend jaar: na meer dan 25 jaar in loondienst, heb ik de overstap gemaakt naar zelfstandig ondernemerschap en ben ik in april voor mezelf begonnen met Visible Younique. Best spannend, maar wat ben ik blij dat ik deze stap gemaakt heb! Ik wil je graag vertellen waarom, én ik wil je ergens voor bedanken en je iets vragen.

Wat een mooie momenten!

Ik heb het afgelopen jaar al veel mensen mogen begeleiden in hun loopbaan en in hun persoonlijke ontwikkeling: mensen die 'actief mobiel' waren, mensen die te horen hebben gekregen dat hun functie misschien komt te vervallen omdat er een reorganisatie aan komt, mensen die boventallig zijn geworden. Maar ook mensen die nog wel werk hebben, maar het daar niet meer naar hun zin hebben en graag wat anders willen, én mensen die graag meer balans willen tussen werk en privé.
Ik word blij als ik hoor dat deze mensen hierdoor duidelijkheid hebben gekregen over de richting die ze op willen en nu de stappen daarvoor kunnen zetten, dat mensen steviger in hun schoenen staan en keuzes durven maken die echt vanuit hun hart komen.

Felicitaties voor de mensen die een nieuwe baan hebben gekregen!

Wat was het ook gaaf om mensen te mogen helpen bij het maken van hun CV en sollicitatiebrief, bij het voorbereiden op sollicitatiegesprekken, bij het maken van hun personal brand en hun presentatie op social media. Fijn om dan een berichtje van hen te ontvangen waarin ze vertellen dat ze zijn uitgenodigd voor een gesprek en in veel gevallen ook nog eens de baan hebben gekregen! Nogmaals gefeliciteerd!

Zichtbaar uniek

Daarnaast mocht ik veel mensen advies geven over hun persoonlijke presentatie en over kleuren en kleding die passen bij hun persoonlijkheid en kwaliteiten, en waarmee ze kunnen laten zien wie ze echt zijn! Hieruit blijkt ook weer hoe unieke we allemaal zijn, ieder met zijn of haar eigen kleuren, vormen, kwaliteiten en persoonlijkheid.Hoe mooi is het om dat ook aan de buitenkant te kunnen en mogen laten zien door passende kleuren en kleding. Kijk maar eens naar dit overzicht van een aantal kleurkaarten die ik het afgelopen jaar voor klanten heb mogen maken: bekijk hier het filmpje (wel even het geluid aanzetten ;-))

Er is veel meer mogelijk dan je zelf denkt!

Naast persoonlijk advies en coaching mocht ik via mijn Facebookpagina, LinkedIn en mijn gratis E-book 'Maak werk van je toekomst' veel mensen inspireren en motiveren om stappen te zetten om meer plezier en voldoening te halen uit hun leven en werk. Dat er op werkgebied vaak veel meer mogelijk is dan je zelf denkt, blijkt wel uit mijn artikel 'Is er leven nà de financiële dienstverlening?' wat op LinkedIn door bijna 5000 mensen gelezen is, en waarop ik heel veel hartverwarmende reacties heb ontvangen van mensen die zich in mijn verhaal herkennen en zelf ook mooie stappen hebben gezet. Heb je dit artikel gemist? Je kunt het hier alsnog lezen (en deel het gerust als je denkt dat meer mensen hier iets aan kunnen hebben).

Soms heb je gewoon even iemand nodig die je verder brengt

Ook zelf ben ik dit jaar weer gegroeid, niet alleen als mens, maar ook als coach en ondernemer. Ik heb veel mogen leren van mijn eigen coaches en andere mensen om me heen, die me hebben gesteund in mijn eerste jaar als ondernemer. Het is zo fijn om te merken dat je het niet alleen hoeft te doen, maar dat er mensen zijn die je kunnen helpen en die je verder kunnen brengen.

Dankjewel!

Kortom, al met al was 2016 voor mij een jaar waar ik met trots en met dankbaarheid op terugkijk! En omdat ik dit niet had kunnen doen zonder jullie, wil ik jullie hier allemaal hartelijk voor bedanken! Dankjewel!!

2017: een nieuw jaar, nieuwe doelen en nieuwe plannen

Ik kijk daarom ook met vertrouwen uit naar het nieuwe jaar. Ik heb er zin in om nog veel meer mensen te mogen coachen en begeleiden bij het zoeken naar de juiste baan, bij hun persoonlijke en zakelijke ontwikkeling, bij het vinden van een goede balans tussen werk en privé. Ik leer je graag hoe je het beste uit jezelf haalt en kunt laten zien wie jij bent.

Afgelopen week heb ik al mooie nieuwe plannen gemaakt hoe ik dit het komende jaar kan doen. Ik vertel je er binnenkort meer over. En ja, dat betekent ook dat ik daar af en toe voor uit mijn comfortzone moet gaan. Dat vind ik best eng! Maar weet je, als je iets echt graag wilt, als je voelt en merkt dat dit is waar je goed in bent, als je je droom wilt leven, dan geloof en vertrouw ik er op dat je de kracht krijgt om het te gaan doen, zodat je er ook echt voor durft te gaan.

Durf jij het ook?

Heb jij ook wensen, dromen of verlangens voor 2017? Wil je dit jaar een nieuwe baan? Wil je weten wat goed bij je past? Wil je je dromen waarmaken? Verlang je er naar om nu eens af te rekenen met die stemmetjes die je steeds maar tegenhouden om keuzes te maken en knopen door te hakken? Wil je weten hoe je jezelf beter 'verkoopt' en zou je je heel graag zelfverzekerder willen voelen bij je sollicitaties? Of wil je gewoon lekker in je vel zitten, er stralend uit zien en stevig in je schoenen staan? Wat zijn jouw wensen en durf jij daar ook echt voor te gaan?

Of kun je daarbij wel een steuntje in de rug gebruiken?

Is jouw antwoord op één of meer van bovenstaande vragen 'ja' en kun je daar wel een steuntje in de rug bij gebruiken? Aarzel dan niet om hulp te vragen. Ik help je graag in je ontdekkingstocht naar je talenten en kwaliteiten, je passies en je dromen, en als je wilt geef ik je advies hoe je deze kunt vertalen naar werk dat echt bij je past en hoe je jouw persoonlijkheid, jouw kwaliteiten en alles wat jij te bieden hebt, ook kunt vertalen en zichtbaar kunt maken in hoe je je profileert en presenteert.

Als je me even een mail stuurt met je vraag of je wens, dan kijk ik hoe ik je daar het beste bij kan helpen (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Je mag natuurlijk ook direct een afspraak maken voor een gratis gesprek, zodat we kunnen kijken of je bij mij aan het juiste adres bent.

 

31-12-2016, Jeanet Visscher

Deel dit artikel met anderen via:

Meest recente tips

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

Drie vrouwen, op een kruispunt in hun loopbaan, durven nu een nieuwe stap te zetten!

"Je hebt mij op een kruispunt in mijn loopbaan een hele nieuwe route laten vinden, waardoor ik op een geweldige eindbestemming ben uitgekomen" en "Van een stuurloos schip ben ik nu weer de kapitein die aan het roer staat en ga ik een heel mooi, zinvol vervolg geven aan mijn carrière" en "Ik heb een nieuwe baan en kan volgende maand al beginnen!” Drie vrouwen die hun hart nu durven te volgen. Lees hier hun weg er naar toe.

Lees verder >>

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Je zit niet lekker in je vel op je werk, wat nu?

Zie je er tegenop om na het weekend of je vakantie weer aan het werk te moeten? Tel jij de dagen af en kun je niet wáchten tot je weer weekend of vakantie hebt?  Zou je het liefste de deur achter je dicht trekken, en niet meer terug willen komen? In dit artikel vind je 5 vragen die je helpen weer lekker in je 'werkvel' te komen.

Lees verder >>

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Gratis Loopbaangesprek ihkv de Week van de Loopbaan 2023

Je hebt het gevoel dat je werk niet meer bij je past. Je mist het plezier, de uitdaging en de voldoening in je werk. Diep van binnen voel je dat er meer in je zit. Je wilt graag werk doen waarin je van betekenis kunt zijn, waar je voldoening uit haalt, waar je passie ligt. Maar wat wil je dan? En hoe pak je dat aan? In het kader van de landelijke Week van de Loopbaan, kun je in de maand september met mij een afspraak maken voor een GRATIS Loopbaangesprek. 

Lees verder >>

"Is dit het nou? Wil ik dit blijven doen tot mijn pensioen?"

"Is dit het? Ik ben inmiddels 45, wil ik zo verder tot mijn pensioen?" verzuchtte Monique. Zo'n moment van bezinning is niet vreemd, het 'overkomt' veel vrouwen. Ineens sta je stil bij je leven. Je kijkt terug naar wat achter je ligt, en je denkt na over wat er nog komen gaat. Hoe zal je toekomst er uit zien? Wat wil je nog graag? Welke mogelijkheden zijn er nog voor jou? In dit artikel lees je hoe Monique de antwoorden op haar vragen heeft gevonden.

Lees verder >>