MENU

Sollicitatiecoaching

Sollicitatiebegeleiding

Heb jij moeite om de baan te vinden die bij je past? Vind je het lastig om jezelf goed te presenteren in sollicitatie- en netwerkgesprekken? 

Je wilt op zoek naar een nieuwe baan. Je hebt al een idee wat bij je past, maar je vindt het lastig om jezelf goed neer te zetten in je CV, motivatiebrieven, sollicitatiebrieven en op je LinkedIn profiel. 

Misschien is het al een tijd geleden dat je hebt gesolliciteerd of heb je moeite om jezelf goed te presenteren in sollicitatiegesprekken of netwerkgesprekken. Je hoort regelmatig dat je je netwerk kunt gebruiken voor het vinden van ander werk, maar je weet niet goed hoe je dat het beste aanpakt of hoe dat ook voor jou kan werken. 

Herken jij dit?

 • je vraagt je af hoe en waar je de baan vindt die echt bij je past
 • je wilt graag goed voorbereid de arbeidsmarkt op
 • je hebt moeite om een goede motivatiebrief te schrijven die perfect aansluit op de vacature waar je op wilt solliciteren
 • je wilt graag een professioneel CV en LinkedIn profiel die staan als een huis
 • je vindt het lastig om jezelf goed te presenteren in sollicitatiegesprekken
 • je wordt vaak afgewezen na een sollicitatiegesprek of krijgt nooit een uitnodiging voor een gesprek
 • je hebt moeite om duidelijk te verwoorden wat jij een potentiële werkgever nou te bieden hebt, of waarin je je positief onderscheidt van anderen
 • je ziet er tegenop om te netwerken en weet niet goed hoe je daar winst uit kunt halen

“Als jij je eigen waarde niet ziet, verwacht dan niet van anderen dat zij het wel zien”

Sollicitatiebegeleiding helpt je jezelf goed te profileren en presenteren in je CV, op LinkedIn, in je sollicitatiebrieven en op sollicitatiegesprekken

Met sollicitatiebegeleiding gaan we samen aan de slag met jouw CV, LinkedIn, motivatiebrieven en voorbereiding van sollicitatiegesprekken. Je profiel staat als een huis en je weet waar jij voor staat, waar je goed in bent en wat jij te bieden hebt.

Je leert hoe je vacatures kunt vinden die helemaal bij jou passen, en je sollicitatiebrieven en CV perfect kunt laten aansluiten bij de vacatures waar jij op solliciteert. Je voelt je zelfverzekerd op sollicitatiegesprekken en weet hoe je moet netwerken. Hierdoor vergroot je de kans om uitgenodigd te worden voor een gesprek en op de baan die echt bij jou past!

Wat levert sollicitatiecoaching jou op?

 • je bent goed voorbereid om de arbeidsmarkt op te gaan en de baan te vinden en te krijgen die ook echt bij jou past
 • je hebt een professioneel én persoonlijk CV en LinkedIn profiel waarmee je precies laat zien wie je bent en wat jij te bieden hebt
 • je voelt je zelfverzekerd en krachtig in je sollicitatiegesprekken en netwerkgesprekken 
 • je zet je netwerk in zodat het voor jou werkt 
 • je weet wat jou uniek maakt en waarin je je onderscheidt van anderen
 • je vergroot jouw kansen op een baan die echt bij je past!

Je kunt daarnaast ook kiezen voor mijn begeleiding tijdens het solliciteren. Ik geef je tips en advies, ben een klankbord waarmee je kunt overleggen, ervaringen mee kunt delen, mee kunt sparren en advies aan kunt vragen.

Je weet dat je het niet alleen hoeft te doen, maar dat je terug kunt vallen op iemand die je steeds een steun in de rug kan geven, ook als je even in een dip zit of even niet weet hoe het verder moet. Je blijft gemotiveerd om vol te houden en om door te gaan, zodat ook jij de baan vindt die bij je past en waaruit je weer energie, plezier en voldoening kunt halen.

Wil je jezelf goed kunnen profileren en de baan krijgen die echt bij je past? 

Vraag dan een vrijblijvend en gratis kennismakinggesprek* aan via het contactformulier of plan direct een afspraak in mijn agenda

*het kennismakingsgesprek duurt ongeveer 45-60 minuten en doen we op mijn kantoor of (kosteloos) via skype of zoom. Tijdens het gesprek kun je jouw specifieke situatie of vragen inbrengen. Ik denk met je mee, met het doel je direct verder te helpen. Sommigen zijn daar voldoende mee geholpen. Anderen kiezen daarna voor verdere begeleiding.

Mijn begeleiding is maatwerk en afgestemd op jouw persoonlijke situatie en wensen. Dit bepaalt ook het aantal gesprekken, de looptijd en de investering. Ik vertel ik je graag meer over de mogelijkheden voor jou in ons gratis kennismakingsgesprek

“Ga staan voor wat je de wereld te bieden hebt!”

 Ik ben me bewuster van mijn kwaliteiten en daardoor zelfverzekerder bij het zoeken naar een baan die bij me past.

"Ik was al geruime tijd op zoek naar een nieuwe baan, die goed bij mijn capaciteiten past. Ik heb een brede interesse en solliciteerde enthousiast op veel vacatures, maar tot nu toe zonder resultaat. Om moedeloos van te worden! Ik wilde een traject doen bij Jeanet om zo meer beeld te krijgen bij mijn eigen competenties en eigenschappen, om zelfverzekerder te worden door te weten waar ik sta, en meer te kaderen in mijn zoektocht naar een carriereswitch. Jeanet heeft mij in slechts een paar gesprekken laten zien hoe ik echt in elkaar steek, en welke soort baan daarom het beste bij mij past. Ze stelt gerichte vragen en heeft een heel praktische aanpak. Jeanet heeft mij geleerd om te kaderen, uit te gaan van eigen kracht door goede keuzes te maken en doelgericht te werk te gaan. Ik ben me bewuster van mijn kwaliteiten en daardoor zelfverzekerder geworden. Dat zal mij zeker helpen bij het vinden van die leuke baan, die goed bij mij past! Mijn traject was helemaal op maat gesneden. Jeanet werkt niet met een standaardprogramma, maar bepaalt samen met jou het coachingstraject dat bij jóu past. Wat is jouw doel, en wat heb je daarbij nodig? Als je jezelf echt goed wilt leren kennen en goed wilt presenteren naar de buitenwereld, dan moet je echt eens met Jeanet gaan praten!" Alida van der Kamp

Ik heb inzicht gekregen in wie ik ben en wat ik kan en dat ik er mag wezen!

"Ik had al héél lang geen sollicitatiegesprek meer gevoerd en wilde mij graag zekerder voelen. In een coachsessie met Jeanet, hebben we het gesprek geoefend, waardoor ik veel meer zelfvertrouwen heb gekregen. Voor mij verdient deze sessie een 10: het voldeed niet alleen volledig aan mijn wensen, maar het heeft me ook gebracht dat ik meer inzicht heb gekregen in wie ik ben en wat ik kan en dat ik er mag wezen!" A.P.

Ik heb al een aantal sollicitatiegesprekken gehad waarin ik mijzelf goed kon neerzetten

"Ik wilde mijzelf beter kunnen profileren bij het zoeken naar een baan. Dit is zeker gelukt! Jeanet gaf mij ook praktische tips hoe ik mijn CV en sollicitatiebrief kon verbeteren en hoe ik me kan voorbereiden op een sollicitatiegesprek, zodat ik niet voor verrassingen sta. Ik heb al een aantal sollicitatiegesprekken gehad en telefoontjes gedaan waarin ik mijzelf goed kon neerzetten. Ik heb ook bevestiging gekregen van mijn talenten en kwaliteiten. Ik wist niet dat ik zoveel talenten had, het is wel heel leuk om dat zo op een rijtje te zien liggen!" L.B.

Ontvang mijn gratis e-book 'Maak werk van je toekomst!'

Dit e-book helpt jou te ontdekken wie je bent, wat je kunt en wat je wilt, zodat je weet welke stappen je kunt zetten om te doen wat echt bij jou past!

Meest recente tips

Gratis Loopbaan Ontwikkeladvies met subsidieregeling overheid opnieuw mogelijk per 01-12-2020

Gratis Loopbaan Ontwikkeladvies met subsidieregeling overheid opnieuw mogelijk per 01-12-2020

Vanaf 1 december a.s. kun je weer een gratis Loopbaan Ontwikkeladvies aanvragen met subsidie van de overheid. Wil jij een nieuwe richting op in je loopbaan? Wil je duurzaam inzetbaar blijven binnen je huidige functie en/of voorbereid zijn op de veranderende arbeidsmarkt? Ben je, of raak je, je werk kwijt door de coronacrisis of een reorganisatie? Vraag dan een gratis Loopbaan Ontwikkeladvies aan! Let op: Visible Younique heeft plek voor een beperkt aantal nieuwe Ontwikkeladviezen. 

Lees verder >>

Subsidieregeling overheid voor een Gratis Loopbaan Ontwikkeladvies

Subsidieregeling overheid voor een Gratis Loopbaan Ontwikkeladvies

Wil jij duurzaam inzetbaar blijven binnen je huidige functie en/of voorbereid zijn op de veranderende arbeidsmarkt? Wil je een nieuwe richting op in je loopbaan? Ben je, of raak je, je werk kwijt door de coronacrisis of een reorganisatie? Wil je weten wat jouw mogelijkheden zijn en wat goed bij je past? Vanaf 1 augustus 2020 kon je een gratis Ontwikkeladvies aanvragen met subsidie van de overheid. Update: per 01-12-2020 opnieuw subsidie beschikbaar!

Lees verder >>

"Ik zit niet meer op m'n plek, maar wat wil ik dan en wat past bij mij?"

“Ik ben aan het overleven en ontzettend moe! Mijn energie loopt weg bij alles wat ik doe. Ik heb het gevoel dat ik niet meer op m'n plek zit, maar wat wil ik dan wél en wat past dan wél bij mij?” Een paar maanden geleden ontmoette ik Janneke. In ons kennismakingsgesprek vertrouwde ze me toe dat ze de laatste tijd zo'n ‘verloren’ gevoel had. In dit artikel lees je hoe Janneke hier mee om ging en wat er toen met haar gebeurde.

Lees verder >>

Kadootje, voor jouw persoonlijke groei in deze crisistijd!

Kadootje, voor jouw persoonlijke groei in deze crisistijd!

Wie jarig is trakteert! Visible Younique bestaat 4 jaar. Ondanks de onzekere tijd waarin we nu leven, kijk ik toch vol trots terug op de afgelopen jaren waarin ik al meer dan honderd mensen mocht begeleiden bij hun persoonlijke groei en ontwikkeling, het vinden van een nieuwe richting in hun loopbaan en het krijgen van meer plezier en voldoening in hun werk en leven. Om jou in deze crisistijd te helpen persoonlijk en/of professioneel te blijven groeien, heb ik een leuk kado voor je.

Lees verder >>